Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 21 juli 2020

Korte evaluatie  

Ingevolge een rapport van de John Hopkins University kenden de VS afgelopen donderdag 77.200 nieuwe coronavirus gevallen. Die piek bracht het totale aantal bevestigde Amerikaanse infecties op meer dan 3,57 miljoen. De op Covid betrekking hebbende sterfgevallen zijn tot meer dan 138.000 gestegen. “Er is zeker een gevoel van nervositeit in de markt,” zei een handelaar. – Fred Imbert, www.cnbc.com, 17 juli 2020.

Het belangrijkste financiële gevaar van de aangegane financiële schulden ten tijde van de pandemie is dat het precies dat blijft – financiële schulden. De VS zit dus vast in een schuldenfuik, samen met de rest van de wereld. Economen van de Bank voor Internationale Betalingen hebben die term bedacht om een situatie te beschrijven waarin langdurige lage rentetarieven de accumulatie van overheids- en particuliere schulden stimuleert. Daardoor dreigt een catastrofaal financieel klimaat of een fiscale crisis te ontstaan wanneer de belastingen moeten worden verhoogd. – Joseph C. Sternberg, “De fiscale crisis door Corona gaat over schuld en belastingen,” Wall Street Journal, 16 juli 2020.

Daar gaan we weer. Wees voorbereid op de terugkeer van het nooit eindigende verhaal van het 21e eeuwse fiscale management (euh, mismanagement) / roulettespel. Saturnus is terug in Steenbok, en nadert Jupiter en Pluto, die er al het hele jaar zijn. Pluto in Steenbok is in deze column al vele malen aangehaald als synoniem voor: Schulden, tekorten, waardeverminderingen en wanbetalingen. Met de aanwezigheid van Jupiter, kunnen deze vier groter worden, in feite, heel groot. We bevinden ons in een record-schuldenspiraal, en wanneer die zich tegen ons keert, kan dat wel eens heel erg vervelend worden. Er zal binnenkort een oplossing moeten worden gevonden, of er komt een punt waarop het onhoudbaar wordt. Dit punt is misschien dichterbij dan veel deskundigen denken, want Mars staat nu in Ram, precies op het punt om met de planeten van het SteenbokStellium een vierkant te gaan vormen.

Maar eerst genieten we nog steeds van de overvloedige giften van de FED en het gulle monetaire en fiscale beleid van de regering. Dit leidt tot terugkeer van de irrationele uitbundigheid, gesymboliseerd door Jupiter sextiel Neptunus, een gebeurtenis die voor de tweede keer dit jaar, op 27 juli plaatsvindt. De eerste passage ging niet al te goed. Die was op 20 februari 2020, precies op de high in de S&P en nog enkele andere aandelenindices in de wereld. De daaropvolgende maand was de maand met de recorddaling van vier weken waar op meerdere dagen recordverliezen voorkwamen op de aandelenmarkten. Natuurlijk was de uitbraak van de coronavirus-pandemie toen de oorzaak. Vandaag de dag is de dreiging teruggekeerd en de mensen (in ieder geval de media) zijn bijna alweer in een paniekstemming. Maar terwijl Rome in brand staat, blijven de beurzen in de hele wereld doorstijgen. Het zijn tijden van extreme uitslagen op de beurs.

In Europa staan de Nederlandse AEX, de Duitse DAX en Zwitserse SMI allemaal op het hoogste niveau sinds de crash van maart. De FTSE heeft zich vorige week niet aangesloten bij deze festiviteiten, dus we hebben hier te maken met een onderlinge negatieve divergentie tussen de markten.

In Azië en de Stille Zuidzee, was het China waar het grote nieuws weer vandaan kwam, helaas niet alleen maar vreugde deze week. De Shanghai Composite bereikte 3558 punten op maandag 13 juli, de hoogste stand sinds januari 2018. Op vrijdag was het inmiddels gezakt tot 3187 punten, een enorm verlies in slechts 4 dagen. De Indiase Nifty scoorde beter en plaatste zijn hoogste top sinds zijn dieptepunt in maart. De Japanse Nikkei en de Australische All Ords stegen ook, maar maakten geen nieuwe hoogtepunten voor deze cyclus. De Hang Seng van Hong Kong daalde de hele week. Aldus, is er onderlinge negatieve divergentie. Ook hier bevindt deze zich in onze geokosmische drie-sterren kritische omkeerzone met betrekking tot de drievoudige oppositie van de Zon met Jupiter, Pluto, en Saturnus (14-20 juli).

Deze onderlinge negatieve divergentie speelt zich ook af in de Amerika’s. De NASDAQ maakte een nieuwe all-time high vorige week maandag, op 13 juli, de Braziliaanse Bovespa en de S&P maakten nieuwe post-crash hoogtes eind vorige week. Edoch de DJIA kon geen nieuwe cyclushoogte maken, hoewel het zich vorige week keurig herstelde.

De onderlinge negatieve divergenties tussen gerelateerde markten waren ook aanwezig bij de edelmetalen daar het Zilver op 16 juli, met een stand van $19,87, de hoogste prijs vertoonde in bijna 4 jaar. Het goud overschreed niet zijn meerjarenhoogte van vorige week van $ 1829,80. De Euro noteerde vorige week ook een nieuwe cyclushoogte, maar de Zwitserse frank niet. De prijs voor Ruwe Olie steeg wel, maar bereikte net geen nieuwe hoogte na zijn cycluslaagte van tientallen jaren op 20 april. De Bitcoin ziet er nog steeds verloren uit tussen $ 9000-9500, omdat het wekelijkse bereik steeds kleiner wordt. Dat zal snel veranderen met Uranus in Stier, net zoals het met alle valuta’s zal gaan veranderen. Het feit dat de Noordelijke Maansknoop nu Kreeft verlaat om Tweelingen binnen te gaan, is een volgende geokosmische indicator voor binnen vijf maanden een grote trendwijziging in de valuta’s. Maar het lijkt erop dat die wijziging zich al in maart heeft voorgedaan.

 

De geokosmos van vandaag

In Pennsylvania prefereren de meeste kiezers de voormalige vicepresident Joe Biden boven president Donald Trump. Wel vermoedt een meerderheid van de ondervraagden in de laatste opiniepeiling van Monmouth University dat er in hun gemeenschap veel “geheime Trumpkiezers” zijn, maar niemand daarover iets vertelt, terwijl slechts 27% van de kiezers in Pennsylvania gelooft dat er ook “geheime Bidenkiezers” zijn. – Theodore Bunker, “Monmouth. Biden leidt in Pennsylvania, maar meesten vermoeden geheime Trumpstemmers.” www.newsmax.com/politics, 17 juli 2020.

Wanneer het virus snel zijn hoogtepunt bereikt, zou een V-vormig herstel mogelijk zijn. Maar als de pandemie terugkeert voor een tweede golf, kunnen we gemakkelijk een dubbele dip-recessie krijgen. – Alan S. Binder, voormalig ondervoorzitter van de Federal Reserve, “De economie wordt er niet gezonder op terwijl Amerika er steeds zieker van wordt,” Wall Street Journal, 17 juli 2020.

We naderen het einde van de drie Zonopposities met Jupiter, Pluto, en Saturnus, op 14-20 juli. De Zon zal het door hem geregeerde teken van Leeuw (22 juli – 22 augustus) ingaan, traditioneel een tijd waarin de wereld wil socialiseren en genieten van feesten. Leeuw wil wel eens een beetje een risico nemen, dus dit jaar zal er meer dan de gebruikelijke hoeveelheid zelfcontrole en discipline moeten worden betracht. Dit wordt nog versterkt door de overgang nu van Mars naar Ram. Mars zal daar de eerste week van januari aankomen, maar vanaf 4 augustus begint Mars met het maken van een drievoudige vierkanten naar diezelfde drie planeten uit het Steenbokstellium. Mars in Ram, net als Zon in Leeuw, is op zoek naar plezier en vermaak en is meer dan gewoonlijk bereid om risico’s te nemen. Het vierkant naar de Steenbokplaneten geeft aan dat er wel eens ongewenste gevolgen aan verbonden kunnen zijn, met name 4-24 augustus.

In termen van financiële markten kan dit gunstig zijn voor handelaren op zoek naar grote prijsschommelingen, vooral omdat Uranus van twee tot vijftien augustus ook wordt geaccentueerd. In periodes dat Mars, Jupiter en Uranus tegelijkertijd actief zijn, neemt de kans op een ernstige financiële- of aandelencrisis toe. Deze plotselinge dalingen zijn meestal het gevolg van een plotselinge gebeurtenis in de natuur (brand, droogte, orkanen) of een onverwachte aankondiging door politieke leiders of bankmanagers, of een andere gebeurtenis die door de mens wordt veroorzaakt en die de wereld choqueert. Het gebeurt tegelijkertijd met een contact van Mars met de “Buttonwood chart” (oprichtingshoroscoop) van de NYSE, in oppositie met Jupiter-Neptunus in diezelfde oprichtingshoroscoop. Het duidt op meer irrationele uitbundigheid die leidt tot de mogelijkheid om in paniek te geraken.

Dus, wat moeten we doen? Als handelaar moet je snel zijn. Dit is geen tijd om te aarzelen en te wachten op bevestiging vanuit technische signalen. Het signaal is er wel, maar een tweede kans wordt zelden geboden, dus actie is cruciaal. Als een individu die zijn of haar normale dagelijkse leven leidt, kan dit een tijd zijn van grote onrust. U moet duidelijk zijn over uw doelen, anders kan dit een tijd van uitstel en frustratie worden. Wees zeker over je keuze van mensen om mee samen te werken. Vermijd ten koste van alles degenen die stress veroorzaken en te vaak achterblijven op de deadlines, want ook dat veroorzaakt stress. Voorkom dat je meer aanpakt dan dat je aankan en vermijd mensen die denken dat ze door middel van bedreiging en misbruik dingen gedaan kunnen krijgen. Dit kan een vruchtbare periode zijn als je duidelijk bent, of een tijd van grote frustratie als je opdrachten aanneemt of met mensen werkt die veeleisend en vermoeiend zijn. Je wilt niet opbranden of je tijd of moeite verspillen aan dat soort mensen en zaken. De beste manier om dat te voorkomen is door je tijd te verdelen en je activiteiten te laten plaatsvinden met mensen die je vertrouwt.

 

 

Mededelingen

 

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report kwamen vorige week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59.
 

MMA biedt vanaf 24 oktober 2020 zijn tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy aan! Het begint al vol te lopen.

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal het tweede aanbod van de MMTA beginnen, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 


Het boek Forecast 2021 
kan vanaf 10 augustus vooruit worden besteld. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 net zo dramatisch kan worden als 2020. Dit jaar verandert er iets, aangezien het Forecast Book sinds 2010 steeds omvangrijker is geworden en er steeds meer onderzoek en tijd voor nodig was om het te schrijven. … Lees verder>>
 

Uw vermogen beheerd volgens Markettimingmethode
Nu belang-rijker dan ooit

Steeds meer mensen kiezen voor vermogensbeheer volgens de markettimingmethode. MMA-analisten leveren input op basis waarvan wordt belegd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Patronen Samenhang).
Lees verder>>

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week