Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 26/07/2020

Korte evaluatie

De zilverprijs kende de afgelopen week de grootste stijging sinds de ineenstorting van Lehman Brothers in 2008, het feest van de stijging werd echter grotendeels overschaduwd door kleinere stijgingen van de goudprijs. Het minder kostbare metaal steeg de afgelopen week met 20 procent tot $23 per ounce, een stijging ten opzichte van de bodem van maart met meer dan 94 procent. – Jonathan Garber, , “Zilver prijzen die in staat zijn om het goud te doen verbleken,” www.foxbusnessnews.com, 24 Juli, 2020.

De standaard is om uit te gaan van het denkbeeld dat meegaan in de uitgavenspiraal van de Democraten de manier is om komende herfst het Witte Huis en de Senaat binnen te halen. Eigenlijk, worden de conservatieve kiezers steeds ongelukkiger met betrekking tot de oplopende langdurige financiële schade aan zowel de begroting als aan de private sector door de enorme financiële hulp… Het is onduidelijk wie er in het Witte Huis verantwoordelijk is voor de verwisseling van de heer Mnunchin als de vertegenwoordiger van het Congres, gezien het het feit dat mevrouw Pelosi tot nu toe foutloos is geweest in het hem onderwijzen in de kunst van de overeenkomst. Kimberly A. Strassel, “De Mnuchin dwaasheden.” Wall Street Journal, 24 juli 2020.

De drievoudige Zon-oppositie van 14 tot 20 juli met het Steenbok Stellium waarbij Jupiter, Pluto, en Saturnus betrokken zijn deed de prijzen van de edelmetalen exploderen naar nieuwe meerjarige hoogtepunten. Het viel ook samen met mogelijke cyclushoogtes in verschillende wereld aandelenmarkten, waarna veel van die markten begonnen te dalen. Waarschijnlijk hielp de daling van de koers van olie en van de dollarindex de opleving van de prijzen van de edelmetalen en de onderbreking van de stijgingen in de aandelenmarkten.

 

Met de terugkeer van Saturnus naar Steenbok op 1 juli 2020, waarbij hij zich aansluit bij Jupiter en Pluto als onderdeel van het krachtige “Steenbok Stellium” is een fundamentele verschuiving in de beleggerspsychologie ingezet. Het is een tijd om opnieuw te onderzoeken, te evalueren en fouten in het denken en/of besluiten te corrigeren. Fouten die in het eerste kwartaal van dit jaar zijn gemaakt voordat Saturnus van 21 maart tot 1 juli kortstondig Steenbok verliet voor Waterman. Dit heeft uiteraard voor een groot deel te maken met de terugkeer van het toenemende aantal gevallen van COVID-19 in de VS, en de geldstroom die door de FED wordt gecreëerd, samen met extra fiscale stimuleringsmaatregelen die door de regering worden ontwikkeld in een poging om de economische dreiging van dit virus aan te pakken (of is het vooral om stemmen te vergaren voor de verkiezingen van november?). Met deze “geldspiraal” komt de angst van Pluto in Steenbok opnieuw te voorschijn: schulden, tekorten, waardevermindering en wanbetalingen. Met Jupiter (overdrijving), zijn monetaire en fiscale zaken uit de hand gelopen tot schuldniveaus die nog nooit onder Republikeinse leiding in de V.S. zijn voorgekomen. Het maakt dat je je afvraagt: wie heeft hier nu echt de controle? Hebben zij (of hij) echt verstand van het beheren van geld? En hoeveel schuld kan de V.S. op zich nemen zonder dat de dollar serieus devalueert, of op zijn minst het geloof te verliezen van andere naties die de dollar momenteel beschouwen als standaard van de wereldhandel?

Laten we beginnen met een overzicht van de Amerikaanse beurs van de afgelopen twee weken. Op 14-20 juli ontvouwde zich de drievoudige oppositie van de Zon. Daar waar de futures van de Nasdaq een nieuw hoogtepunt maakten op 13 juli en deze op 21 juli testten maakte de cash Nasdaq op diezelfde datum geen nieuw hoogtepunt. Een typisch geval van negatieve divergentie tussen gerelateerde markten. Ook de andere Amerikaanse indexen maakten geen nieuwe hoogtepunten, de S&P bereikte echter wel op 22 juli een nieuwe primaire cyclushoogte. De DJIA deed dit niet, maar maakte wel op 15 juli een nieuwe majeure cyclushoogte (één niveau lager dan een primaire cyclushoogte), deze werd opnieuw getest op 22 juli. De hoogte van de primaire cyclus van de DJIA blijft staan op 8 juni, de eerste handelsdag na een krachtige maansverduistering, en twee handelsdagen na het midden van Venus retrograde. Dit zijn verdere voorbeelden van negatieve divergentie tussen de markten in een geokosmische kritische omkeerzone. Tegen het einde van de afgelopen week testte of brak elk van deze indices zijn 15-daagse voortschrijdende gemiddelde, een teken dat de grote cyclus is uitgetopt. Omdat het zo laat in de primaire cyclus is, kan dit ook wel eens de primaire cyclushoogte zijn geweest, precies in de tijdsband voor een omkering zoals geïdentificeerd door onze geokosmische studies. Zo werkt markttiming via onze methodologie van het combineren van cyclusstudies met geokosmische studies, samen met technische studies.

Deze marktdivergenties zijn ook waargenomen in andere wereldaandelenmarkten. Binnen Europa werden op dinsdag 21 juli in Nederland (AEX), de Duitse DAX en Zürich SMI post-crash hoogtepunten bereikt. Allemaal daalden ze hard op vrijdag. De Londense FTSE maakte niet eens een nieuwe week hoogte.

In Azië en de Stille Zuidzee maakte de NIFTY-index van India op 22 juli een nieuwe post-crash hoogte, terwijl op 13 juli China zijn primaire top voltooide. Geen enkele andere markt in dit gebied maakte vorige week nieuwe primaire cyclushoogten.

Het grotere verhaal echter was dat van het Goud en het Zilver. De Goudprijs handelde voor de eerste keer boven het hoogtepunt van $ 1900 van september 2011, waardoor we goed scoorden sinds we ons aankoopprogramma voor abonnees begonnen in augustus 2018, slechts 1-2 dagen nadat het zijn 31,33-maanden durende cyclus laagtepunt op $ 1167 had bereikt. Het zilver steeg vorige week tot $ 23,67, de hoogste prijs sinds september 2013. Al deze bullishe activiteit was gerelateerd aan de daling van de Amerikaanse dollar als gevolg van het twijfelachtige financiële beleid en intenties van de Amerikaanse overheid zoals eerder hierboven beschreven. Dit is echt een weerspiegeling van de basisbeginselen van Jupiter en Pluto (overmatige schuldenlast), samen met Saturnus in Steenbok. Ook heeft het te maken met Saturnus die zich binnenkort weer naar Waterman beweegt en volgend jaar een afnemend 45-jarig cyclisch vierkant naar Uranus vormt. Dit is een reden om bezorgd te zijn over het feit dat de overheid niet wordt geleid door financiële genieën – niet dat de Democraten het zoveel beter doen…….!

 

De geokosmos van vandaag

Onze huidige focus verschuift nu naar 4-24 augustus, wanneer de doorgang van Mars in Ram zijn eerste van drie kwartcyclus vierkant aspecten met het Steenbok Stellium zal maken. De andere twee vinden plaats tegen het einde van dit jaar, wat betekent dat we tussen nu en eind december 2020 terugkeren naar de periode van 20-31 Maart jl.. De periode waarin deze Synodische cycli met Mars zijn begonnen, het werd gekenmerkt door een sociale, politieke, economische, bestuurlijke en aan gezondheid gerelateerde dynamiek. Dat was het hoogtepunt van de hysterie die verband hield met het besef dat COVID-19 een onzichtbare vijand is die niet makkelijk onder controle is te houden en die onze manier van leven wil vernietigen. Of die vijand nu echt, verbeeld of gemanipuleerd is, de kosmos geeft er niet om en oordeelt er niet over. Het rapporteert alleen wat er gebeurt in de cycli van menselijke activiteit. En het suggereert dat diezelfde krachten nu weer terug zijn, en mogelijk tot het einde van dit jaar.

Als het zoiets is als eind maart (en de geokosmiek suggereert dat dit zo is), dan zouden de financiële markten weer kunnen wankelen, ten prooi vallend aan grote prijsbewegingen. Wat de rest van dit jaar nog intrigerender maakt is dat dit harde aspect van Mars tot Jupiter/Pluto/Saturnus ook verbinding zal maken met de oorspronkelijke Jupiter-Neptunus conjunctie van de oprichtingshoroscoop van de NYSE (New York Stock Exchange) in oppositie met Saturnus in dezelfde kardinale graden, vooral tussen 30 augustus en 12 oktober. Het zal dan een groot kardinaal kruis vormen met de NYSE. Het raakt een zelfde patroon met de planeten in de oprichtingshoroscoop van de U.S.A., de FED en in de geboortehoroscopen van Jerome Powell, Peter Navarro en Donald Trump.

Het kan prima zijn als je van actie houdt. Als je veiligheid en zekerheid wenst, is het misschien niet zo fijn als je je niet bewust bent van de overeenkomst tussen cycli in de kosmos en cycli in menselijke activiteit. Met bewustzijn en kennis kun je keuzes maken die de uitkomst en gevolgen van beslissingen in je leven beïnvloeden. Je kunt ervoor kiezen om niet onzorgvuldig of impulsief te zijn. Je kunt ervoor kiezen om twee keer na te denken voordat je actie onderneemt (vooral wanneer die actie negatieve reacties van anderen kan veroorzaken), of om beslissingen te nemen die jezelf, jouw gemeenschap, jouw natie, de planeet, en anderen in gevaar brengen. Dit is een tijd voor iedereen om te proberen geloofwaardig, kalm en zelfbewust te zijn, en om te begrijpen wanneer het tegelijkertijd te veel is en nooit genoeg. Je hoeft geen briljant iemand te zijn en je hoeft niet luidruchtig en moedig te zijn. In tijden als deze is het misschien het beste om alleen maar alert te zijn, je te focussen op zelfcontrole en een goed begrip van de omstandigheden (Saturnus in Steenbok) en de financiën te hebben. Met deze hulpmiddelen kun je met succes navigeren door de dynamiek van deze krachtige kosmische formatie die het grootste deel van dit jaar op ons afkomt. In termen van persoonlijke handel kunnen deze kwaliteiten leiden tot zeer mooie winsten. Als u zich niet aan deze vaardigheden houdt, kan dat een averechts effect hebben. De kansen, evenals de inzet, zijn op dit moment zeer hoog, of het nu gaat om gezondheid, relaties of financiën.

Ik wil niet preken. Ik wil gewoon dat iedereen zich bewust is van wat er boven gebeurt, want “… zoals het hierboven is het ook beneden op aarde, .”

En laten we niet vergeten dat de 6000-jarige cyclische komeet Neowise zichtbaar is in de ochtendhemel. Een boodschapper en een astronomisch wonder van schoonheid en hoop voor de mensheid.

 

 

Mededelingen

Graag wil ik uw wijzen op het door mij geschreven artikel over de schuldenproblematiek, dat gepubliceerd is op Trade2day.nl
Irma Schogt.

 

De ICR (International Cycles Reports) van MMA komen deze week, 28-29 juli uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Voor meeer informatie ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

 

MMA biedt vanaf 24 oktober 2020 zijn tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy aan! Het begint al vol te lopen.

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal het tweede aanbod van de MMTA beginnen, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 


Het boek Forecast 2021 
kan vanaf 10 augustus vooruit worden besteld. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 net zo dramatisch kan worden als 2020. Dit jaar verandert er iets, aangezien het Forecast Book sinds 2010 steeds omvangrijker is geworden en er steeds meer onderzoek en tijd voor nodig was om het te schrijven. … Lees verder>>
 

Uw vermogen beheerd volgens Markettimingmethode
Nu belang-rijker dan ooit

Steeds meer mensen kiezen voor vermogensbeheer volgens de markettimingmethode. MMA-analisten leveren input op basis waarvan wordt belegd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Patronen Samenhang).
Lees verder>>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

Irma SchogtVooruitblik op de week