Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 3 augustus 2020

Korte evaluatie

Het was een ongelooflijke bijna surreële week. Een week waarin President Trump in een moment van bizarre zelfreflectie lamenteerde “….. niemand houdt van me. Het kan alleen mijn karakter zijn”. En in dezelfde week tweette hij “Laten we de verkiezingen uitstellen totdat de mensen naar behoren op een veilige manier kunnen stemmen.” Wat?? Verkiezingen uitstellen?? Niemand houdt van me??

De wereldaandelenmarkten stelden hier geen prijs op en daalden naar nieuwe meerdere week laagten. Misschien had het te maken met de toenemende populariteit van Joe Biden of met het buitengewoon interessante boek van Mary Trump getiteld “Te veel en nooit genoeg” Het is het meest diepgaande boek over de persoonlijkheid van de President dat ik ooit gelezen heb.

Ondertussen is iedereen bezorgd over de toekomst van dit land, de wereld, het leiderschap, de economie en de heropleving van de groeiende dreiging van COVID-19. Steeds minder mensen geloven dat we in de “juiste richting” gaan. Dit alles is een reflectie van het “Steenbok Stellium”, dat terugkeert nu Saturnus in zijn retrograde beweging weer in Steenbok loopt (1 juli – 19 december). Steenbok is erg goed in te veel realiteit, alleen maar bezig zijn met jezelf, angst en een gebrek aan geloof over mogelijk positieve uitkomsten – tenzij er een goed doordacht plan is wat vol vertrouwen gevolgd wordt.

De stijging van goud is ook een reflectie van de collectieve psychologie die dieper en dieper is verbonden aan de finale weeën van het Steenbok Stellium.

Na de winter zonnewende van december 2020 kan het allemaal beginnen te veranderen. Jupiter en Saturnus verlaten Steenbok ( het teken van traditie, verleden, de oude eeuw) en gaan Waterman binnen. Waterman is het teken van de toekomst en van het heelal (een nieuwe eeuw). We moeten geduld hebben en het uitzitten. Steenbok is op zijn best als je geduldig bent. Het einde van een cyclus is vaak de meest uitdagende tijd. Het begin van een nieuwe cyclus is meestal geweldig en inspirerend. Vol van nieuwe ideeën en nieuwe leiders.

 

De geokosmos van vandaag

Tussen 4 en 24 augustus gaat Mars naar zijn eerste kwartcyclus vierkant met de Steenbok Stellium planeten (Jupiter, Pluto en Saturnus). Deze cyclus startte toen de 4 planeten in een samenstand kwamen van 20-31 maart. Het hoogtepunt van de Covid 19 hysterie en de marktcrash. Het zou kunnen dat we een herhaling krijgen ( tenminste thematisch) wat een waarschuwing is voor investeerders.

Augustus is een gevaarlijke periode. Het kan er heet aan toe gaan (ook gezien het weer). Dit kan positief zijn voor edelmetalen en valuta, zij worden opgewonden van zulke kosmische stormen. Dat geldt ook voor mij want ik hou ervan om te handelen in edelmetalen en valuta. Het enige probleem is dat vanwege het retrograde gaan lopen van Mars op 8 september, dit wassende vierkant naar het Steenbok Stellium waarbij Mars betrokken is komend jaar nog twee keer voorkomt. Als een Steenbok weet ik niet hoeveel opwinding ik nog kan hebben. Als een Steenbok hou ik ervan mijn emoties onder controle te houden. En ook die van anderen. Eigenlijk vindt ik het vervelend als mensen in mijn buurt emotioneel worden. Wees vrolijk, speels en hou je stress bij je. Of praat erover met mijn favoriete psychologe, Mary Trump.

Wees erop voorbereid dat de komende drie weken extreem volatiel kunnen zijn en dat kan zich herhalen ik de eerste drie weken van oktober. Wees ook oplettend rond de tijd dat Mars retrograde gaat, 9-10 september.

 

 

Mededelingen

Wegens vakanties deze week een verkorte vertaling van de Vooruitblik op de komende week.
De volledige tekst in het Engels kunt u vinden op het Engelse gedeelte van onze website.

 

De ICR (International Cycles Reports) van MMA kwamen de afgelopen week, 28-29 juli uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Voor meeer informatie ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

 

MMA biedt vanaf 24 oktober 2020 zijn tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy aan! Het begint al vol te lopen.

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal het tweede aanbod van de MMTA beginnen, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 


Het boek Forecast 2021 
kan vanaf 10 augustus vooruit worden besteld. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 net zo dramatisch kan worden als 2020. Dit jaar verandert er iets, aangezien het Forecast Book sinds 2010 steeds omvangrijker is geworden en er steeds meer onderzoek en tijd voor nodig was om het te schrijven. … Lees verder>>
 

Uw vermogen beheerd volgens Markettimingmethode
Nu belang-rijker dan ooit

Steeds meer mensen kiezen voor vermogensbeheer volgens de markettimingmethode. MMA-analisten leveren input op basis waarvan wordt belegd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Patronen Samenhang).
Lees verder>>

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week