Columns & Artikelen

Deze onbekende indicator schreeuwt nu: ‘KOOP GOUD’

by Nico Pantelis on 4 augustus 2020

Goud is op een fractie genaderd van de kaap van $2.000. (redactie edelmetaal-info: $2000 reeds overschreden!)

Maar eigenlijk moet goud al veel hoger staan. Hoe wij hier zo stellig van overtuigd zijn?

We lieten u in de voorbije maanden al weten dat we de situatie op de futuremarkten voor goud op de voet volgen. Daar maken we tegenwoordig historische tijden mee: de fysieke levering neemt historische proporties aan.

Maar er is meer…

We volgen niet enkel de uitzonderlijke omstandigheden op de futuremarkten, we volgen nog meer de ontwikkelingen op de valutamarkten.

De valutamarkten vormen (na de obligatiemarkten) de belangrijkste liquiditeitspools ter wereld. Wie wil weten waar het kapitaal naartoe vloeit, kan maar beter de stromen van de valuta volgen.

De belangrijkste is natuurlijk de US dollar. Maar direct eraan komt – en dit zal mening belegger verbazen – de Japanse yen.

Deze munt wordt internationaal veelvuldig ingezet bij financieringen voor beleggingen, ook wel bekend als ‘carry trade’. De richting van de yen is daarom van groot belang voor de onderliggende waarde in de vele hefboomconstructies in de markten.

Kijk eens even naar de volgende grafiek, en je weet meteen waarom we zo enthousiast zijn over de richting van goud op korte en langere termijn.

Het verloop van goud en de Japanse yen zat altijd dicht bij elkaar.

Zoals je kan zien op de grafiek, ging de vorige bull market in goud hand in hand met een forse stijging van de yen.

Toen de bull market piekte en overging in een meerjarige berenmarkt voor goud, ging dit ook gepaard met een zware correctie van de yen.

Nu staan we weer aan de vooravond van een enorme rally van de yen.

Hoe we dit weten?

Dan moet je even naar de volgende grafiek kijken: het verschil van de Amerikaanse rente met de Japanse rente.

Zoals is te zien is het renteverschil (witte lijn) tussen de VS en Japan een voorbode voor de richting van de Japanse yen.

In dit geval zal de Amerikaanse dollar flink aan kracht verliezen versus de yen, oftewel zal de Japanse yen flink gaan stijgen om deze ‘gap’ dicht te rijden.

En dat is precies waarom we steeds enthousiaster worden over het verloop van goud.

Bij Slim Beleggen gaan we niet over een nacht ijs. Als we uitspraken doen of stellingen innemen, willen we daar eerst een maximale zekerheid over hebben.

Natuurlijk, 100% garantie bestaat er niet op de beurs. Maar je kan wel de perfectie trachten te benaderen. En dat is het streefdoel van ons analistenteam.

We kijken waar niemand kijkt, denken zoals niemand denkt, doen zoals niemand doet.

Goud gaat hoger: punt!

Maak er gebruik van, we hebben immers een mooie premium selectie van goud- en zilvermijnaandelen voor u klaar, die onze test hebben doorstaan. Ze bieden stuk voor stuk een unieke hefboom op de goud- en zilverprijs.

Aan jou de keuze:

PREMIUM SELECTIE GOUD & ZILVER

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisDeze onbekende indicator schreeuwt nu: ‘KOOP GOUD’