Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 16 augustus 2020

Korte evaluatie 

Amerikaanse aandelenmarkten eindigden de handelsweek ongewijzigd na wat een rustige zomer- en vrijdag-handelsdag was, nadat wetgevers op vakantie gingen zonder het eens te worden over een coronavirus-hulppakket en de verkoop in de detailhandel afzwakte. – Jonathan Garber, “Stocks Finish Little Changed as COVID Relief Hangs in Limbo,” https://www.foxbusiness.com, August 14, 2020.

Als je aan het eind van de week naar de Aziatische aandelen keek, had je het idee dat Uranus die dit weekend retrograde draait een opwaartse uitbraak wordt. De Nikkei en NIFTY-index breken uit naar een nieuwe post-crash high.

Als je dan naar Europese aandelenmarkten kijkt, die keren omlaag om en lijken op het punt om lager uit te breken nu Uranus retrograde nadert. Ze gingen omhoog tot woensdag 12 augustus maar tegen vrijdag begonnen ze toch wel wat scherp te dalen. Geen van hen kwam boven hun hoogtes van 21 juli, van na de drievoudige oppositie van de Zon naar het SteenbokStellium (Jupiter, Pluto, Saturnus) van 14-20 juli, maar ze maakten wel allemaal secundaire hoogtes en begonnen na afgelopen woensdag te dalen.

 

In de VS maakten de DJIA en S&P 11 augustus nieuwe post-crash-toppen, de NASDAQ niet. Maar de NASDAQ maakte de week ervoor op 11 augustus een nieuw record, en de andere indices hebben dat tot op heden nog niet gedaan: hiermee werden gevallen van onderling gerelateerde negatieve divergentie veroorzaakt. Toch ging niet een van die indices echt veel lager na die hoogtes. Ze gingen alleen zijwaarts. Dus is het nog niet helder of Uranus retrograde met een omkering van de huidige bullish trend zal corresponderen of een uitbraak naar nieuwe post-crash-hoogtes of zelfs nieuwe records.

Goud en Zilver hadden anderszins een zeer dramatische, Uranus-achtige week. Na een nieuwe all-time high in Goud afgelopen vrijdag 7 augustus op $2089, viel de goudprijs scherp omlaag naar een bodem van 1874 drie dagen later op 12 augustus. Dit was een verlies van $215. Zoals we onze dagelijkse reportabonnees de dag voor die laagte uitlegden, leek het patroon erg op de opwaartse run van Goud in 2011. Want half augustus 2011 maakte Goud een eerste piek en viel daarna in twee dagen $212,50. Daarna steeg het naar zijn record op 6 september. Onze dagelijkse abonnees werden geadviseerd te kopen als er de dag erop weer net zo’n daling zou komen. Dat gebeurde. Het gedrag van Zilver was vergelijkbaar. Dat steeg naar een piek in jaren van 29,91 op vrijdag 7 augustus. Woensdag kelderde het naar 23,58, 21% lager. Ook hier werden handelaren voor 12 augustus geadviseerd te kopen. En vrijdag waren zilverprijzen 28,00 weer aan het testen.

Ruwe Olie en Bitcoin bleven vorige week sterk maar konden hun hoogtes van de week ervoor niet meer overtreffen, wat een teken kan zijn van een op handen zijnde omkering. Of een uitbraak, gerelateerd aan Uranus retrograde.

 

De geokosmos van vandaag

United we stand. Divided we part.” (Verenigd houden we stand. Verdeeld gaan we uit elkaar.) -– Patrick Henry, maart 1799. Hij voegde eraan toe: “Laten we ons niet opsplitsen in facties die die unie waar ons bestaan aan afhangt moeten vernietigen.” – John F. Kennedy, Inauguration speech, January 1961.

Mars is nu exact halverwege zijn eerste afnemende vierkant naar het SteenbokStellium van Jupiter, Pluto en Saturnus van 4-24 augustus. Het strijdlustige en krachtige vierkant van Mars-Pluto was vorige week van kracht, toen de Democratische presidentiële kandidaat, Joe Biden, zijn voormalige aanklager en huidige Amerikaanse Senator Kamala Harris koos als zijn running mate. De Republikeinen begonnen haar meteen aan te vallen als een “gemeen” en “kleingeestige” persoon, typisch voor Mars-Pluto. Maar Wall Street was best happy met die keuze. Het valt nog te bezien hoeveel zij Biden kan helpen of schaden. Maar gezien de zware aanwezigheid van Mars tijdens de verkiezingen, lijken de mensen van haar te houden of haar te haten, net als president Trump.

Volgens www.astro,com, werd Kamala Harris 20 oktober 1964 om 9.28 uur in Oakland, CA geboren. Evenals Trump, werd zij ook onder een Volle Maan geboren. In haar geval vormt het SteenbokStellium van Jupiter, Pluto en Mars de rest van het jaar een T-vierkant naar haar geboorte-Maan. In President Trump’s geval maken die planeten een oppositie naar zijn geboorte-Venus-Saturnus-conjunctie. Met andere woorden, maakt het SteenbokStellium een Groot Vierkant tussen belangrijke posities in hun beider horoscopen. De mate waarin Saturnus en Pluto op deze persoonlijke punten aanwezig zijn, impliceert in beide gevallen geen populariteit. Verwacht van elk van hen dat ze de ander het voorwerp van stekende aanvallen maken. Trump kan meer moeten vechten tegen Harris dan tegen Biden, en “vervelend” is slechts een van de mildere beschrijvingen van hoe dit gevecht zich tussen de twee kan ontvouwen.

Kosmisch gezien is de een geschikt om onder de huid van de ander te kruipen. Men zal zich niet inhouden stoten uit te delen. Geen overgave, en geen overlevenden. Het is een gevecht tot het einde. Met Pluto is het niet waarschijnlijk dat ze hier ongedeerd uitkomen.

Een ander opvallend punt is dat de Noordelijke Maansknoop conjunct Trumps geboorte-Zon komt, een voorbode van succes. Tegelijkertijd toont Harris’ geboortekaart dat zij nu een Maansknoop-terugkeer heeft, en zowel de doorgaande als haar geboorte-Maanknoop staat conjunct haar geboorte-Ascendant, ook een teken van succes. Doorgaande Pluto laat zien dat ze tijdens deze verkiezingsperiode kunnen lijden en worden beschadigd, terwijl de Noordelijke Maansknoop laat zien dat ze beide succesvol kunnen zijn en als overwinnaars kunnen eindigen. Politiek gezien kan deze keuze riskant lijken. Astrologisch gezien is dit helemaal geen slechte keuze voor Biden en de Dems, want Harris’ Saturnus is nu stijgend in haar horoscoop, wat een teken van toenemende macht is. Het kan niet worden uitgesloten dat Kamala Harris binnen de komende vier jaar de Amerikaanse president kan worden, afgaande op transit Saturnus en de Noordelijke Maansknoop.

En hoe reageren aandelenmarkten hierop? Ik denk dat we 29 september-19 oktober daar een duidelijke aanwijzing van krijgen, nadat Mars retrograde is gedraaid en weer een Eerste Kwartiercyclus maakt (wassend vierkant) naar Jupiter- Pluto en Saturnus. Voor nu, wachten we om te zien of dit weekends Uranus’ stationairstand correleert met een opwaartse doorbraak naar nieuwe hoogtepunten in aandelenmarkten of er een ernstige daling van meerdere weken begint.

 

Mededelingen

 

De jaarlijkse prepublicatieperiode Forecast 2021 is begonnen!

Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Pluto-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen.
Bekijk hier de scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Bestel zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op elk abonnement (vanaf $275/€239) in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021. Om de abonnementskorting te ontvangen, gebruikt u bij het afrekenen dan de code REPORT2021.

In het Forecast-boek van komend jaar zullen de individuele verwachtingen voor Zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan zal er een aparte publicatie komen voor degenen die de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens graag lezen. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Antonia is een van Europa’s meest gerenommeerde astrologen en heeft de afgelopen jaren jaarlijks een boek over de Dierenriemtekens in het Duits geschreven, gebaseerd op interviews die vooraf met mij zijn afgenomen. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” komt op diezelfde wijze tot stand. Het boek kan worden besteld voor $25/€22,50, en het voordeligst in combinatie met het boek Forecast 2021.

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report kwamen afgelopen week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59. Als abonnee geniet u bijzondere voordelen in deze tijd van het jaar: lees het nu hier>>
 

De begindatum voor het tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy is gewijzigd van 24 oktober 2020 naar 16 januari 2021!

Sorry! We realiseerden ons eerder nog niet dat 24 oktober 2020 onder Mercurius-retrograde is. We willen ons online lessenprogramma niet beginnen onder Mercurius retrograde. Dus, worden alle cursussen worden een cyclus verschoven naar met 16 januari 2021, waar eerst Cursus 2 zou beginnen, nu dus Cursus 1.

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal de MMTA voor de tweede maal worden aangeboden, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 

 

Bescherming voor uw vermogen in de komende tijd? Het beleid van de Markettimingmethode

Steeds meer mensen kiezen voor vermogensbeheer volgens de markettimingmethode. MMA-analisten leveren input op basis waarvan wordt belegd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Patronen Samenhang).
Lees verder>>

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week