Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 23 augustus 2020

Korte evaluatie  

Onze economie, is gebroken zeggen zij (Democraten en Republikeinen) … dat de grote winsten van de afgelopen jaren volledig naar de top 1% van de verdieners zijn gegaan, dat de reële lonen voor de middenklasse zijn gestagneerd en het “spel is gemanipuleerd.” (Maar) in een studie gepubliceerd door de Brookings Institution, zag Stephen Rose dat het aantal Amerikanen in de hogere middenklasse van 6% in 1967 naar 33% in 2016 was gestegen … Michael Strain’s nieuwe boek “The American Dream is Not Dead” (laat zien) dat de ongelijkheid tussen 2007 en 2016 met 7% is gedaald… Populisten van rechts en links zijn het eens geworden over iets dat gewoon niet zo is. De dood van de American Dream is enorm overdreven. – Mona Charen, senior fellow bij het Ethics and Public Policy Center, “The American Dream is Not Dead”, Arizona Republic, 21 augustus 2020.


Door te weigeren om het monetaire beleid te normaliseren na de financiële paniek, blies (de Fed) activa op tot zeepbellen op de beurzen, op op bedrijfsschulden drijvende markten, stedelijke vastgoedmarkten, en elders ter wereld. Deze hausses kwamen vooral ten goede aan de bezitters van activa ten koste van de loontrekkenden en de ondernemers. Het resultaat was een schadelijke vorm van ongelijkheid, nieuw in Amerika, die het bezit van activa of politieke connecties beloonde in plaats van innovatie en hard werken. Dit hielp Donald Trump de zaak te bepleiten dat de Obama-ontwikkeling werknemers had overgeslagen.– “The Obama-Biden Economy Redux,” Wall Street Journal Opinion Page, 21 augustus 2020.

“De reden dat ik hier ben is vanwege president Obama en Joe Biden, want als zij hun werk goed zouden hebben gdaan zou ik hier niet zijn…” President Donald Trump, 20 augustus 2020, na Obama’s toespraak tot de DNC.

Obama pleitte woensdagavond bij de kiezers om “uw eigen verantwoordelijkheid als burgers te omarmen – om ervoor te zorgen dat de basisprincipes van onze democratie standhouden. Want daar gaat het nu om. Onze democratie.” – Steve People’s, Michelle L. Price, en Aleksandra Jaffe, “Dems’ Message: Trump is a Threat,” Associated Press, 20 augustus 2020.

Het was een week vol afwisseling voor de wereldwijde aandelenmarkten, na het retrograde draaien van Uranus afgelopen weekend, 12 augustus. Verschillende wereldaandelenindices boekten rond die datum nieuwe post-crash highs en begon te dalen. Andere markten boekten begin vorige week secundaire hoogtes, en daalden vervolgens tot het eind van de week. Andern gingen omlaag tot halverwege vorige week en gingen adaar weer omhoog. De NASDAQ maakte vrijdag 21 augustus een nieuwe all-time high. De Shanghai Composite testte 18 augustus zijn top van dit jaar. In Europa werden op 12 augustus secundaire hoogtepunten gemaakt maar gingen de meeste beurzen dalend de week uit. Hetzelfde gold in Japan en in de Verenigde Staten de DJIA. India en Australië maakten op 19 augustus nieuwe post-crash highs. Zo ging het de afgelopen week voor de aandelenmarkten over de hele wereld. Het kan een hoogte zijn geweest van waaruit de markten zijn begonnen om te keren, of het kan het begin van een uitbraak naar meer nieuwe hoogtepunten zijn. Deze week zouden we het kunnen weten.

Meer interessante ontwikkelingen waren in de Amerikaanse dollar en Bitcoin. Eerstgenoemde zakte op 18 augustus naar het laagste niveau sinds mei 2018, terwijl tegelijkertijd de euro steeg naar het hoogste niveau sinds mei 2018. Bitcoin steeg naar 17 augustus een nieuwe jaartop op 12.489. Op 19 augustus, spoot Ruwe Olie naar een dubbele top van zijn recente top op 5 augustus van $ 43,52 per vat. Goud en Zilver maakten 18 augustus lagere hoogtepunten dan op 7 augustus, maar wel na hogere laagtes dan die van 12 augustus.

Het lijkt erop dat de meeste markten, met inbegrip van aandelen en metalen, proberen te beslissen of ze willen blijven uitbreken naar nieuwe hoogtes van maanden, jaren en/of nieuwe all-time highs, of neerwaarts omkeren. Met een reeks van deze week beginnende krachtige Venus-aspecten, klopt dat wel omdat Venus (en Weegschaal, het teken waarover deze planeet heerst) bekend staat om het zich afvragen of het besluiteloos is of niet.

 

De geokosmos van vandaag

De Dow Jones Industrial Average maakte op 11 augustus zijn post-crash-hoogte. De S&P klopt sinds vrijdag 21 augustus aan de deur van een nieuwe all-time high, en de NASDAQ heeft op 21 augustus in feite een nieuwe all-time high gezet. Vanuit een geocosmisch oogpunt, is dit allemaal erg interessant, omdat de bodem van de Coronavirus-beurspaniek 18-23 maart was, toen Mars in samenstand was met het SteenbokStellium van Jupiter, Pluto, en Saturnus.

De samenstand van planeten is het begin van de geokosmische cyclus van die planeten. Na de conjunctie wordt de eerste kwartiercyclus erg belangrijk, wat in de leer van astrologie als een wassend vierkant bekend staat. Als gevolg van zijn retrograde beweging, Zal Mars zijn eerste kwartiercyclus (wassend vierkant) naar deze dezelfde drie planeten wel drie keer doen, en de eerste is nu, van 4-24 augustus. Het is interessant omdat het begin van de cyclus was dieptepunt in de wereldbeurzen was, en de eerste passage van dit eerste kwartier/vierkant valt samen met de markts hoogste prijs sindsdien. Gezien het feit dat de belangrijkste correlatie tussen geokosmische aspecten en de financiële markten te maken heeft met omkeringen van trends, vraagt men zich af of die hoogtepunten die zich tussen 4 augustus hebben ontvouwd, nu een belangrijke top zullen vertegenwoordigen waar vanaf de aandelenmarkten naar onderen zullen keren? Of zal dat gebeuren 29 september-19 oktober als Mars retrograde loopt en ditzelfde wassende vierkantaspect naar het Steenbok stellium maakt? Of beide?

Mars is nu in Ram en blijft daar tot 6 januari. Mars heerst over Ram. Of op een andere manier gezegd, Mars is in Ram in zijn “eigen” teken, waar hij sterk is. Eén astrologische theorie stelt dat positieve dingen gebeuren in de wereld (zoals aandelenmarkten) wanneer planeten in hun eigen teken zijn, behalve wanneer ze daarin retrograde bewegen, gedurende welke tijd de zaken lastiger worden. Niet alleen Mars staat nu in zijn eigen teken. Dat geldt ook voor de Zon (in Leeuw), maar dat eindigt dit weekend, 22 augustus. Mercurius is tot 5 september in Maagd, ook en onder zijn heerschappij vallende teken. Saturnus en Neptunus staan ook in hun eigen tekens maar Saturnus verhuist op 17 december en Neptunus blijft daar nog vijf jaar. Saturnus en Neptunus zijn overigens nu allebei retrograde. Als astrologen moeten we ons dus zorgen maken over wat er na 9 september kan gebeuren, als Mars, Saturnus en Neptunus allebei in hun eigen tekens retrograde lopen, en zowel de Zon als Mercurius niet meer sterker zijn omdat ze in onder hun heerschappij vallende tekens staan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het Amerikaanse verkiezingsseizoen dan volledig op gang zal zijn.

Aan de hemel is ertussen nu en de verkiezing niets eenvoudigs of soepels. In de aanloop naar Mars retrograde in Ram op 9 september, vinden we Venus in Kreeft, 25 augustus-4 september in oppositie naar het SteenbokStellium (Jupiter, Pluto, en Saturnus), en in een T-vierkantaspect naar de stationaire Mars in Ram. Dit kan wijzen op vele mogelijkheden, maar de sleutel tot Venus heeft betrekking op kwesties van eerlijkheid, gelijkheid en vrouwen. Deze aspecten kunnen correleren met trendveranderingen op de financiële markten. Maar dat geldt ook voor de geokosmische aspecten die direct daarop, 9-17 september, en die die zich direct daarna ontvouwen (28 september-19 oktober). Dit zijn geen alledaagse geokosmische aspecten, zeker niet in de laatste groepering. Ik zou kunnen speculeren over de mogelijkheden, maar ze zijn complex en vereisen een lange beschrijving, die ik zal doen als we dichter bij die periode komen. Stel je voorlopig maar voor dat er weer een periode van “maximale druk” in opbouw is. Waarin het nodig zal zijn om ons eigen vermogen tot het onderscheiden van waarheid toe te passen. En check informatie op nauwkeurigheden gebruik uw vermogen om u los te maken van een impulsieve, emotionele reactie op verrassingssituaties. Dit zou geen gunstig moment zijn om zelfgenoegzaam te zijn over posities op de financiële markten, vooral als er zich tussen nu en eind september nieuwe hoogtepunten van jaren vormen.

Op een persoonlijke noot, moet mijn klaagzang in een recente column over het als gevolg van het reisverbod tussen de VS en Duitsland niet bij mijn vrouw kunnen zijn die in Duitsland woont, , door iemand gehoord zijn. Duitsland heeft zojuist aangekondigd dat zij nu echtgenoten van Duitse burgers zullen toestaan om hen, met de juiste papieren, te bezoeken. Ik hoef er niet te zijn vanwege “essentiële zaken” (hoewel voor mij met Venus conjunct Jupiter in Schorpioen, dit “essentiële business ” is). Ik vertrek volgende week. Het moet Jupiter (reizen en geluk) geweest zijn in samenstand met mijn geboorteMaan (familie) en haar Venus (partner).. Misschien keert mijn humor wel weer terug in deze columns. Ik ben al een en al glimlach, een andere uitingsmogelijkheid van een samenstand van Jupiter naar een natale planeet. Tot volgende week als ik deze column vanuit het Rijnland schrijf!!

 

Mededelingen

 

De ICR (International Cycles Reports) van MMA komen deze week, 28-29 augustus uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Bestel nu om er zeker van te zijn dat je het rapport van deze maand krijgt! Overweeg een proefabonnement al vanaf € 60: ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

De jaarlijkse prepublicatieperiode Forecast 2021 is begonnen!

Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Pluto-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen.
Bekijk hier de scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Bestel zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op elk abonnement (vanaf $275/€239) in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021. Om de abonnementskorting te ontvangen, gebruikt u bij het afrekenen dan de code REPORT2021.

In het Forecast-boek van komend jaar zullen de individuele verwachtingen voor Zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan zal er een aparte publicatie komen voor degenen die de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens graag lezen. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Antonia is een van Europa’s meest gerenommeerde astrologen en heeft de afgelopen jaren jaarlijks een boek over de Dierenriemtekens in het Duits geschreven, gebaseerd op interviews die vooraf met mij zijn afgenomen. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” komt op diezelfde wijze tot stand. Het boek kan worden besteld voor $25/€22,50, en het voordeligst in combinate met het boek Forecast 2021.

 

De startdatum voor het tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy is gewijzigd van 24 oktober 2020 naar 16 januarfi 2021!

Sorry! We realiseerden ons eerder nog niet dat 24 oktober 2020 onder Mercurius-retrograde is. We willen ons online lessenprogramma niet beginnen onder Mercurius retrograde. Dus, worden alle cursussen worden een cyclus verschoven naar met 16 januari 2021, waar eerst Cursus 2 zou beginnen, nu dus Cursus 1.

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal de MMTA voor de tweede maal worden aangeboden, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 

 

Vermogensbeheer volgens de Markettimingmethode

Met inzicht van de cyclische bewegingen van markten, wordt bescherming genomen in tijden waarin dat nodig is. Februari-maart 2020 is een recent sprekend voorbeeld waar vooraf correct op werd geparticipeerd in de CAPS-strategie (van CyclusAnalyse & Patronen Samenhang). Interesse? Lees verder>>

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week