Columns & Artikelen

3x Willem Middelkoop

by Wilge on 7 september 2020

Willem Middelkoop was afgelopen week 3x te zien en te horen in interviews. Allereerst navigeerde Madelon Vos met Willem gedurende ruim een uur door het economische landschap in Madelon Navigeert. De eerste uitzending in een nieuwe reeks:


Verder 2 interviews in het Engels:

RT kondigde de ondervraging van Willem door niemand minder dan Max Keiser aan.

With gold prices rising, veteran RT host Max Keiser sat down with financial journalist and author of the ‘The Big Reset’, Willem Middelkoop, to discuss the metal’s dominance on the financial market.

“The central bankers, Wall Street – the usual suspects – they’re losing this war on gold as they have done in the 1960s,” Middelkoop told the Keiser Report.

The year the author was referring to is when the London Gold Pool existed. The group was comprised of several central banks, which dumped their gold reserves to keep bullion price at $35 per troy ounce. Middelkoop says that now we can see “the second London Gold Pool is failing.”

Ook op Kitco werd Middelkoop geinterviewed:

In an interview with Kitco News, on the sidelines of the Mines and Money Online Connect global virtual mining conference, Willem Middelkoop, founder and CEO of the Commodity Discovery Fund, said that while gold bulls are getting excited about generalist entering the market, this trend actually started in mid-2019 as billionaire investors like Ray Dalio, started extolling the virtual of the precious metals.

Middelkoop said that this is only the first wave of new capital to flow into the precious metal and mining sector. He added that more money will come as investors start to see higher inflation as a result of all the stimulus that has been.

“It took four years after [Leman Brothers default] to grow the balance sheet by $3 trillion. It took us four months this year to grow the balance sheet by 3 trillion. It’s not ending,” he said.

In a world awash in liquidity, Middelkoop said that he could see gold prices push to $10,000 an ounce within the next 10 years.

“We need a new anchor for the world’s monetary system,” he said.

But it’s not just gold that Middelkoop is bullish on. He said that he also likes silver and see the potential for silver to reach triple digits.

Eerder dit jaar (12 mei) heb ik zelf Willem nog even aan de tand gevoeld:

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Wilge3x Willem Middelkoop