Columns & Artikelen

Goudmijnaandelen zijn nog steeds goedkoop

by Nico Pantelis on 7 september 2020

Goudmijnaandelen zijn in vergelijking met de goudprijs nog steeds goedkoop

Tijdens de voorbijgaande weken moesten de goud- en zilvermijnaandelen ook een stapje terug zetten. Overigens lijkt deze correctie eerder een ‘gezonde prijscorrectie’ te zijn dan een trenddraai. Voorlopig ziet de stijgende trend er nog steeds overtuigend uit en volgens een belangrijk onderzoek zijn goudmijnaandelen nog steeds goedkoop te noemen.

Steeds meer beleggers raken geïnteresseerd in de goudsector. De toegenomen onzekerheid in de wereld zorgt er voor dat steeds meer investeerders verlangen naar een ‘veilige haven’. Bij goud ben je dan aan het goede adres, want goud bewijst al decennialang dat het kan fungeren als een veilige haven.

Goudmijnaandelen zijn zwaar ondergewaardeerd

Volgens de analisten van Scotiabank moeten beleggers op dit moment met name geïnteresseerd zijn in goudmijnaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat het gemiddelde goudmijnaandeel op dit moment 11% lager noteert dan de goudprijs rechtvaardigt. In het verleden hebben we vaker verschillen gezien tussen de prestaties van de goudprijs en de goudsector, maar die verschillen wisten nooit lang stand te houden.

Is dit het ideale moment om te switchen naar de goudsector?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Advertentie: Goudmijnaandelen

Goudmijnaandelen zullen het meeste profiteren van de trend naar goud. Ze verlaagden door de crisis van 2011 – 2015 hun kosten drastisch. Ze bouwden hun schulden af en slechte managers werden ontslagen.

Met andere woorden, goudmijnaandelen zijn echte cash machines geworden, zelfs wanneer de goudprijs niet zou stijgen.

Beleggen in goudmijnaandelen kan echter volatiel zijn. Om veel geld te verdienen, heb je dan ook de beste begeleiding nodig.

Die vind je in het Goud & Zilver Rapport van Slim Beleggen.

Maak kennis met onze selectielijst vanaf €20,79 per maand.

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisGoudmijnaandelen zijn nog steeds goedkoop