Columns & Artikelen

Deze sector heeft religie gevonden

by Nico Pantelis on 9 september 2020

Plots slaat de angst toe.

De meeste beleggers dachten blijkbaar dat de grootste correctie al achter de rug lag. Mooi niet, dus. Opnieuw moest er 2 tot 4 procent van de indices af, in de VS.

De daling zet door, tegen de verwachtingen in. En dat begint op het sentiment te wegen.

De emoties worden aangewakkerd. Dat zagen we wel in onze mailbox. Onzekere beleggers stellen plots vragen, over het hoe en waarom.

Nochtans, wie onze nieuwsbrieven leest, weet dat dit geen uitzondering is. Iets wat snel stijgt, kan ook weer snel dalen. De wetten van de financiële zwaartekracht. Weet u wel.

Maar als u ons frequent leest, dan weet u eveneens dat dit geen uitzonderlijke situatie is. Verre van. En dat we ons vandaag geen zorgen maken.

Wat we er dan altijd bijzeggen: kijk goed rond in de markt, naar de kansen.

Helaas knelt daar het schoentje. Verblind door emoties, zien ze niet wat er echt gaande is.

Dit is wat ons betreft nog steeds een van de belangrijkste ontwikkelingen van het moment.

De goudmijnsector (HUI) vs de totale markt (SPX).

De goudmijnaandelen blijven structureel aan terrein winnen versus de traditionele sectoren.

De uptrend is hier sterk bezig. Zowel het 50-daags als het 200-daags gemiddelde zitten in opgaande lijn. En opnieuw staan goudmijnaandelen aan de vooravond van de zoveelste sprong, als we naar de RSI en de MACD indicatoren kijken.

Nee, voor ons is het zo helder als een klontje. De goudmijnsector moet voor iedere belegger prioriteit #1 zijn dit najaar.

Hopelijk bent u niet te verblind door de huidige turbulentie. Want u loopt heel wat potentieel mis.

 

Bovendien zitten er ook nog eens stevige fundamenten onder deze rally in goudmijnaandelen.

We somden er eerder al 3 op.

Maar er is nog een 4’de structurele factor.

De goud- en zilvermijnsector was in het verleden altijd een slechte huisvader voor haar aandeelhouders. Het management dacht hoofdzakelijk aan zichzelf, via de verrijking met aandelen.

Toen de vorige bullmarket nog maar goed was ingezet, volgden de megalomane kapitaaloperaties. Er werden meer aandelen gecreëerd dan er nieuw goud werd gevonden.

Gelukkig heeft de berenmarkt hier vervolgens een stokje voor gestoken. De uitgifte van nieuwe aandelen donderde in elkaar.

 

Toen de nieuwe bullmarket in 2015 op gang kwam, vreesden we wederom een vergelijkbaar scenario.

Maar niets is minder waar: zoals u op de bovenstaande grafiek kan zien, zakt de uitgifte van nieuwe aandelen helemaal in elkaar.

Sterker nog, de belangrijkste goudproducenten hebben zelfs indrukwekkende inkoopprogramma’s van eigen aandelen in het leven geroepen.

Ze vinden dit tegenwoordig een veel betere optie dan het verkwisten van geld aan veel te dure en soms zelfs waardeloze overnames.

De goud- en zilvermijnsector is een goede huisvader geworden van haar kapitaalsbasis.

Een complete verademing, kunnen we u verzekeren. Want we hebben de gigantische verwatering decennia met lede ogen moeten aanschouwen.

Vandaag heeft de sector eindelijk haar religie gevonden!

Wacht niet langer, vooraleer de aandelen heel schaars (en dus duur) worden in de sector.

 

BEKIJK ONS AANBOD

 

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

 

PS: Je wil echt niet van onze actie missen, want we weten toevallig dat het analistenteam van het Goud & Zilver Rapport op een hagelnieuwe ZILVER KOOPTIP broedt. Wacht geen seconde langer.

 

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisDeze sector heeft religie gevonden