Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 14 september 2020

Korte evaluatie 

Analisten verwachten nu vast en zeker voor het einde van het jaar meer stimuleringsmaatregelen. “De ECB kan in december besluiten, indien de inflatie zeer laag blijft, haar aankoopprogramma van activa uit te breiden, e.e.a. in het kader van de Covid-19-crisis”, aldus Florian Hense, econoom uit de eurozone. – Silvia Amara, “Schokkende gegevens uit de eurozone doen vragen rijzen over wat de ECB nu van plan is te gaan doen”, www.cnbc.com, 1 september 2020.

Binnenkort kan de race weer beginnen om de goedkoopste wereldvaluta, het blijft namelijk een lastige opgave om de inflatie te laten stijgen. Niemand wil deflatie, en zelfs met een rente die rond nul schommelt, blijft de inflatie ook onder het doel van 2%. De wereldaandelenmarkten, die de afgelopen week een duidelijke daling hebben ingezet, beginnen zich hier nu steeds meer zorgen over te maken. Deze daling past goed bij onze markttiming-studies, daar verschillende aandelenmarkten binnen twee dagen van onze geokosmische cruciale omkeerdatum van 4 september een nieuwe cyclushoogte bereikten.

Op 2 september steeg de NASDAQ naar een nieuwe recordhoogte van 12.074 punten. Daarna daalde het tot een dieptepunt van 10.750 punten op dit moment op vrijdag 11 september, een daling van 11% in één week. Dit is de sterkste daling sinds de pandemie van 23 maart. De S&P futures bereikten op 2 september eveneens hun hoogste punt op 3587 punten. Op 9 september waren ze gedaald tot 3295,50 punten, een daling van 8,1%. De DJIA had zich op 3 september hersteld tot 29.199 punten, het hoogste sinds het record van 29.568 punten op 12 februari, net voor de paniek van 2020. Op vrijdag 11 september was de DOW gedaald tot onder de 27.450 punten, om de week te sluiten op 27.665 punten.

Op 3 september bereikten ook andere wereldmarkten hun hoogtepunt, waaronder de Duitse DAX, Zürich SMI en de Japanse Nikkei. (De AEX daalde echter tot een laagte op 4-8 september. Meer hierover in de septemberuitgave van de Cyclus Nieuwsbrief. Vert.) De dalingen in de meeste landen zijn tot nu toe echter niet extreem geweest (minder dan 7%).

Niet alleen aandelenmarkten daalden de afgelopen 1-2 weken. Vorige week was het laagste punt van Bitcoin $ 9825, een daling van 21,4% ten opzichte van het hoogtepunt op 17 augustus, dat $ 12.489 bedroeg. Vorige week daalde de prijs voor Ruwe Olie naar $ 36,13, een daling van 17,4% ten opzichte van de hoogste prijs na de crash op 26 augustus. Op 8 september daalde de Zilverprijs met 11,1% naar een dieptepunt, een daling ten opzichte van de secondaire top van 29,23 op 1 september. Sojabonen daarentegen stegen tot $ 998 op vrijdag, een nieuw hoogtepunt voor dit jaar en een stijging van 15,3% ten opzichte van het dieptepunt van de primaire cyclus van 10 augustus.

Hoewel deze prijsdalingen scherp zijn, hebben ze nog niet het niveau van hysterie bereikt. Echter, nu we van 9 september – 13 november de tijdsband van Mars retrograde (achteruitlopen) naderen en Mars nu ook het eerste deel van het vierkant naar het SteenbokStellium van Saturnus, Pluto en Jupiter tot 19 oktober doorloopt, is het een trendtegengestelde beweging die misschien nog maar net op gang is gekomen. Immers, dit is de eerste kwartiercyclus van de “Grand Conjunction” die plaatsvond op 23 maart toen Mars ook in Steenbok was en de aandelenmarkten een dieptepunt bereikten.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

“In de politiek gebeurt er niets toevallig. Als er iets gebeurt, kun je er zeker van zijn dat het zo gepland was.” Franklin D. Roosevelt.

Mars retrograde vindt plaats in Ram. Deze retrograde in het door Mars geregeerde teken Ram is een geheel andere periode dan die van 27 juni- 9 september toen Mars vooruit bewoog door het zodiakteken Ram. In die periode leken de financiële markten verrassend sterk. Echter wanneer Mars retrograde gaat lopen in Ram, dan neemt de kracht van Mars af en wat hiervoor nog werd gezien als vertrouwenwekkend verandert nu ineens in twijfel..

Zoals gezegd in onze laatste column van twee weken geleden: Alle financiële en grondstoffenmarkten zijn binnenkort vatbaar voor forse omkeringen, aangezien Mars op 9 september retrograde draait en Jupiter 12 september vooruit draait. En daarvoor op 4 september vormt Venus (financiën, geld een T-vierkant met Mars. Dit zijn geokosmische omkeeraspecten en de gehele periode tussen nu en medio september kan cyclische hoogtes of laagtes vertonen vanwaar de omkeringen plaatshebben. Geen slechte vooruitblik.

Maar als Mars retrograde gaat lopen begint spoedig daarna één van de krachtigste geokosmische periodes van het jaar, van 28 september tot 19 oktober, wanneer het een vierkant (kwart cyclus) zal maken naar het SteenbokStellium van Saturnus, Pluto, en Jupiter. Zoals ook gezegd in onze column twee weken geleden: Het is een voorbode van een grote verschuiving in de wereld, of het nu gaat om de politiek, de economie of de natuur. En de financiële markten zullen waarschijnlijk op die verschuiving reageren door grote trendbreuken te vertonen. Hoe lang en hoe sterk deze omkeringen duren, hangt af van vele factoren, zoals hieronder in de vooruitzichten voor de langere termijn zal worden besproken.

Zoals bij de meeste astrologische vooruitzichtentechnieken zijn er ook andere geokosmische factoren die mogelijk eenzelfde vooruitzicht kunnen ondersteunen. Zo valt de transit van Mars vierkant Saturnus en Pluto plaats daar waar Saturnus zich bevindt in de oprichtingshoroscoop van de New York Stock Exchange (bekend als de “Buttonwood”-horoscoop van 17 mei 1792). De NYSE-horoscoop heeft ook een Jupiter-Neptunus-conjunctie in oppositie met zijn geboorte-Saturnus. Dit betekent dat de samenstand van de transit van Mars-Saturnus en Pluto een kardinaal T-vierkant vormt naar Saturnus oppositie Jupiter-Neptunus van de NYSE. Dit is het type samenstand dat kan leiden tot een nieuwe paniek of financiële ineenstorting als het niet snel onder controle komt, misschien wel veroorzaakt door de FED.

Het is ook een combinatie die kan duiden op een nijdige politieke sfeer die erop gericht is om iedereen, behalve zichzelf, de schuld te geven van dingen die verkeerd zijn gegaan, ervan uitgaande dat de boel inderdaad een paar weken (of langer) gaat dalen. De uitkomst hoeft niet extreem rampzalig te zijn. Maar de lezers moeten weten – en zich voorbereiden op de mogelijkheid – dat wanneer er verontrustende zaken van geopolitieke, economische, sociale of milieukundige aard voorkomen, het vaak wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van dit soort kosmische configuraties. De kosmos veroorzaakt deze gebeurtenissen niet, maar het correleert er vaak wel mee. Het is dus beter om voorbereid en gewaarschuwd te zijn voordat deze omstandigheden zich ontvouwen, dan zich te laten verrassen. Ook al is Mars erbij betrokken en regeert Mars over ongelukken (en dus een reden om voorzichtig te zijn), deze verstoringen mogen niet het gevolg zijn van een ongeluk. Ze kunnen worden veroorzaakt door een gebrek aan geduld, volwassenheid en zelfbeheersing. Denk twee keer na over het plaatsen van een koop- of verkooporder, of over het handelen op grond van een onder boosheid genomen beslissing. Het handelen op impulsen, of volgens iemands “buikgevoel”, kan leiden tot kostbare fouten tijdens deze komende maand. Het is beter om deze energie te gebruiken om iets opnieuw te doen wat je in de eerste keer niet goed had gedaan, hoe frustrerend dat ook mag lijken. Doe het dit keer goed!!!!!

Mededelingen

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report kwamen afgelopn week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59. Trouwe klanten en abonnees genieten bijzondere voordelen in deze tijd van het jaar: lees het nu hier>>

Ray Merriman zondag 13 september in 2,5-uursbespreking met vier topastrologen over de VS-Presidentsverkiezingen

We kunnen begin deze week u de video-opnamen ervan toezenden voor €47 / $55 plus btw. Voor meer informatie over deze unieke event, met medewerking van (Parijs), Christeen Skinner (Londen), Dr. Lee Lehman (Asheville, NC, VS) en Caroline Casey (Washington, D.C., VS), lees hier verder>>

De jaarlijkse prepublicatieperiode is begonnen. Het boek Forecast 2021 kan nu besteld worden!

Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Pluto-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen.
Bekijk hier de scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Bestel zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op elk abonnement (vanaf $275/€239) in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021. Om de abonnementskorting te ontvangen, gebruikt u bij het afrekenen dan de code REPORT2021.

In het Forecast-boek van komend jaar zullen de individuele verwachtingen voor Zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan zal er een aparte publicatie komen voor degenen die de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens graag lezen. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Antonia heeft de afgelopen jaren een jaarboek over de dierenriemtekens in het Duits geschreven, gebaseerd op interviews die vooraf met Ray zijn afgenomen. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” komt op diezelfde wijze tot stand. en kan nu ook hier worden besteld.

 

De startdatum voor het tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy is 16 januari 2021

Dit is de zeldzame kans om de MMA-methodologie van de timing van de financiële markt en de analyse van de financiële markt te leren. Vanaf 24 oktober zal de MMTA voor de tweede maal worden aangeboden, geleid door MMTA-afgestudeerde Gianni Di Poce met hulp van oprichter Raymond Merriman. Het is voor het eerst sinds 2014 dat deze 2-jarige cursus in het Engels wordt aangeboden. De cursus wordt online aangeboden. Lees verder>>

 

 

Vermogensbeheer volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen. CAPS ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week