Columns & Artikelen

Kansen voor platina en zilver? Update Turbotrade!

by Nico Pantelis on 28 september 2020

Kansen voor platina

De goud- en zilverprijzen hebben er in 2020 een mooie rally opzitten. Goud is met meer dan 20% gestegen en noteerde onlangs aan een recordhoogte. Platina lijkt wat achter te blijven en noteert dit jaar aan een verlies van 15%. Experts denken echter dat platina aan een opmars zal beginnen.

In tijden van financiële onzekerheid vluchten beleggers vaak naar edelmetalen zoals goud en zilver. De meeste edelmetalen hebben dus kunnen profiteren door de hogere mate van volatiliteit door het Covid-19 virus, een wereldwijde recessie en de vrees dat Washington niet tot een akkoord komt betreft nieuwe fiscale stimulansen.

De verwachtingen zijn dus dat edelmetalen het in de rest van 2020 goed zullen doen. Ze zullen beter presteren dan de dollar en andere valuta omdat deze de neiging hebben om in waarde te dalen wanneer de centrale banken de rentetarieven laag houden.

Tot nu toe is platina de vreemde eend in de bijt want het edelmetaal noteert nog aan een verlies van 15%. Een belangrijke reden hiervoor is dat platina meer gebruikt wordt in de auto-industrie dan andere metalen. Platina wordt gebruikt in katalysatoren van auto’s. De auto-industrie is een zwaar getroffen sector wat zich dan ook weerspiegelt in de platinaprijs.

Everett Millmann, edelmetaalspecialist bij Gainesville Coins, stelt:

De platinaprijs noteert ongeveer 50% onder het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. Een groter industrieel gebruik zou een goede basis kunnen vormen voor een duurzame stijging van de prijs.

De comeback van platina

Verschillende grondstoffenexperts denken dat platina klaar is om een duurzame comeback te maken. Na een dieptepunt van iets minder dan $600 per ounce eind maart, zijn de prijzen weer gestegen tot ongeveer $840.

Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, heeft benadrukt dat de centrale bank de rente waarschijnlijk nog enkele jaren op nul zal houden. Dit zou de waarde van de dollar moeten drukken, wat een goede zaak is voor edelmetalen.

De lage rentetarieven zouden de prijzen van alle edelmetalen kunnen stimuleren. Platina heeft echter een groter opwaarts potentieel dan bijvoorbeeld goud. Platina is momenteel erg ondergewaardeerd in vergelijking met goud. Historisch gezien zouden de prijzen van platina en goud veel dichter bij elkaar moeten liggen.

De vraag naar platina zou ook kunnen toenemen als fabrikanten zich realiseren dat het een veel goedkoper alternatief is voor palladium. De industriële toepassingen zijn vergelijkbaar maar palladium noteert aan een prijs van $2 200 per ounce.

Steve Dunn van Aberdeen Standerd Investments stelt:

Meer fabrikanten zouden kunnen overschakelen op platina.

Bron: CNN

Is dit hét moment om in de zilvermarkt te stappen?

Dit jaar weten de edelmetalen goede zaken te doen. Aanvankelijk werden de edelmetalen ook geconfronteerd met een forse prijscorrectie, maar vanaf medio maart zitten de goud- en zilverprijs al stevig in de lift. Tijdens de afgelopen handelsweken vond er echter een gezonde prijscorrectie plaats. En mogelijk biedt dat een unieke kans om alsnog in de zilvermarkt te stappen.

Al enkele weken is er sprake van onrust op de financiële markten. Beleggers beginnen zich steeds meer zorgen te maken over een tweede coronagolf. In Europa lijkt die tweede besmettingsgolf al ingezet te zijn. Mochten we daadwerkelijk een herhaling krijgen van hetgeen er in april/mei heeft plaatsgevonden, dan zal dit funest zijn voor het economische herstel.

Dit is mogelijk de laatste kans om de zilvermarkt te betreden

Opvallend genoeg worden de edelmetalen op dit moment ook geconfronteerd met koerszwakte. Gezien de dalende koers van de EUR/USD is dit voor een deel wel te verantwoorden. Op de lange termijn gemeten ziet het plaatje er bij de goud- en zilvermarkt er echter nog steeds rooskleurig uit.

 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Chayse Andrews, is de situatie bij de zilverprijs in beeld gebracht. Volgens zijn onderzoek zijn er op dit moment sterke overeenkomsten te leggen tussen de huidige koersbeweging en die aan het einde van het jaar 2010. Destijds vond er in korte tijd ook een forse prijscorrectie plaats. Het gevolg was wel dat de zilverprijs in amper drie maanden tijd in prijs wist te verdubbelen.

Is dit hét ideale moment om alsnog de zilvermarkt te betreden?

Update Turbo Trade Goud

Het is de hoogste tijd voor een update over goud. Voor Turbo Trading namen we deze maand een positie op goud in met onze gratis Turbo Trade van de Maand. Wat we nu zien is dat de stieren wat moeite hebben met het verdedigen van de steunzone. U ziet dat hieronder terug op de daggrafiek van goud.

Op de weekgrafiek ziet alles er overigens nog steeds goed uit.  Wel is het belangrijk om deze week een herstelpoging te zien voor goud. Hieronder ziet u de weekgrafiek van goud. Daarop zien we een vlagpatroon, wat een bullish signaal is.
Voorlopig houden wij daarom dus gewoon vast aan de Turbo Trade op goud. Voor wie de trade gemist had, dit zijn de details van de Turbo die we innamen:

  • Naam Turbo: BEST Turbo op Goud (long)
  • Stoplossniveau: 1.412,42 USD
  • Hefboom: 4,13
  • ISIN: DE000CU1DXU3
  • Website: Bekijk de pagina van SocGen.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER

Advertentie: Goud & Zilver Rapport

Gelukkig hoeft u geen jaren te wachten op dit koersgeweld.

In de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport zitten de beste goudmijnaandelen, die de Buffett’s van deze wereld vandaag niet kunnen kopen. Simpelweg omdat ze te klein zijn voor hun diepe zakken.

Maar we zijn er absoluut van overtuigd dat hier enkele tenbaggers tussen zitten, die straks helemaal klaar zijn voor het grote kapitaal.

De feiten spreken boekdelen. Dit is onze huidige TOP 10 in 2020.

De koersverdubbelaars in 2020 nemen met de maand toe. Dit terwijl de goudmijnsector (HUI) op dit moment op +45% staat.

Niet slecht, maar ons beste aandeel deed het over dezelfde periode 10x beter!

Dat is exact wat we bedoelen met topkwaliteit. Met het Goud & Zilver Rapport speuren we dagelijks de markten af, op zoek naar de pareltjes in deze sector.

Want je zal vast wel begrijpen dat in een gehate sector als deze, er heel wat onontdekte juweeltjes voor het grijpen liggen.

Voor amper 25 euro per maand, sturen we jou een volledig jaar het Goud & Zilver Rapport toe. We leveren ieder jaar diverse nieuwe kooptips af in de uitgebreide maandrapporten of de tussentijdse alerts.

Er hoeft maar eentje tussen te zitten die uw inleg verdubbelt, en uw investering is direct in een veelvoud terugbetaald.

In deze nieuwe bullmarket voor goud heb je in feite niets meer te verliezen. Behalve jouw kans op succes!

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisKansen voor platina en zilver? Update Turbotrade!