Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 28 september 2020

Korte evaluatie 

De steilste en langstdurende daling sinds de pandemiebodem van 16-23 maart 2020 hield vorige week nog aan. Het is geen verrassing dat sinds Mars retrograde ging lopen aan het eind van Ram en een wassend vierkantaspect (eerste kwartiercyclus) vormt naar het SteenbokStellium, wat nog tot en met 19 oktober duurt. De pandemielaagte van maart 2020 vond plaats toen Mars zich bij die drie planeten voegde. De samenstand vertegenwoordigt het begin van een cyclus. Het eerste kwartier (wassende vierkant) betekent vaak een test of terugkerende bezoek aan de thema’s die aan het begin van de cyclus een rol speelden. Het huidige nieuws over COVID-19 en de daling op de werelds aandelenmarkten zijn inderdaad een terugkeer naar de angsten en marktpatronen van maart. Hoewel het drama tot dusver nog lang niet zo ernstig is als in maart. Maar we hebben nog drie weken te gaan. Zoals van 1-23 maart 2020 gezien, is drie weken lang genoeg voor markten om verder te vallen en voor toenemen van COVID-19-gevallen wereldwijd. Evengoed is er ook tijd genoeg voor iedereen om de lessen toe te passen die we hebben geleerd uit het tijdsbestek van medio maart en de omvang van de paniek van een half jaar geleden te voorkomen.

Na vlak voordat Mars 9 september retrograde draaide nieuwe post-crash-highs te hebben geboekt, zijn verscheidene aandelenmarkten ter wereld afgelopen week gedaald naar hun laagste niveaus van 2-4 maanden.

In Europa daalde de Nederlandse AEX naar zijn laagste prijs sinds 15 juni. De DAX-index daalde naar zijn laagste stand sinds eind juli en de Londense FTSE naar zijn laagste punt sinds half mei. De Zwitserse SMI wist zich redelijk stand te houden, SMI is nog boven zijn laagte van 4 september.

In Azië en de Stille Zuidzee zag het er net zo uit. De Shanghai Composite is nu zijn laagtes van 22 juli aan het testen en de Hang Seng van Hong Kong is terug naar zijn lows van eind juli. India’s Nifty is gedaald naar niveaus die het sinds eind mei niet meer had gezien en Australiës ASX-index is terug op de prijshoogte van eind juni. Alleen de Japanse Nikkei doet het nog redelijk goed, misschien omdat ze daar de eerste twee dagen van afgelopen week dicht waren wegens “seizoenswisseling”-vakantie.

De Amerikaanse regio kende vergelijkbare patronen, behalve in de VS waar de aandelenprijzen op vrijdag scherp omhoog gingen. Maar net daarvoor vielen zowel de Dow Jones Industrials als de NASDAQ nog naar hun laagste niveau sinds 30 juli.

De Dollar had vorige week weer de hoofdrol, want de Euro viel naar zijn laagste prijs in twee maanden. Terwijl de US-dollar steeg, vielen Goud en Zilver allebei naar hun laagste prijzen sinds 21-22 juli. Vooral Zilver werd hard geraakt, het zakte naar donderdag 24 september een weeklaagte van $21,81. Dat is 27% lager van zijn op 6 augustus bereikte top in jaren. Dit alles bewijst dat edelmetalen reageren op de waarde van de US-dollar. Naarmate de dollar aan waarde wint, dalen de prijzen van Goud en Zilver. Eigenlijk dalen de prijzen van de meeste grondstoffen als de dollar stijgt, omdat de dollar nog steeds wereldhandelsvaluta is. Maar hoelang blijft het die status nog behouden? Dat is een relevante vraag om te stellen, aangezien Uranus, de planeet van grote veranderingen, nu door Stier gaat, het tegen van geld en valuta’s.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

“Het tekort op de lopende rekening in de Verenigde Staten, dat de breedste maatstaf is voor onze internationale onbalans met de rest van de wereld, heeft in het tweede kwartaal een recordverslechtering ondergaan,” Op dit moment wordt de Amerikaanse Dollar-index rond 94 verhandeld. Toen Roach vorig jaar juni op “Trading Nation” voorspelde dat de index 35% zou dalen, was het ongeveer 96. Op dat moment schatte Roach dat het binnen twee jaar, of erna zou gebeuren. Maar nu ziet hij het tegen het einde van 2021 gebeuren. “Door een spaargebrek en wel willen groeien, hebben we deze tekorten op de lopende rekening en dat duwt de valuta’s altijd lager,” zei hij. “De dollar is voor die tijd niet immuun eervolle aanpassing.” – Stephanie Kandsman, “Econoom Stephen Roach geeft Nieuwe Waarschuwing van de Neerstorting van de Dollar, ziet Mogelijke dubbel-Diprecessie boven 50%”. www.cnbc.com, 23 september 2020.

De inherente ondeugd van het kapitalisme is de ongelijke verdeling van de zegeningen.
De inherente zegen van het socialisme is het gelijkelijk delen van de ellende….
Winston Churchill, zoals gezien in het e-mailonderschrift van astroloog Georgia Stathis.

Het hart van de kosmische orkaan begint nu. En dit is precies het moment dat we aan het centrum van de kosmische storm beginnen. Doe ramen en deuren dicht en concentreer je op de bescherming van je financiën, gezondheid en algemeen welzijn voor de komende 3 weken, want Mars zal zijn wassende vierkant vormen naar Saturnus (29 september), Pluto (9 oktober), en Jupiter (19 oktober). Deze lastige periode begint met Saturnus die maandag 28 september naar vooruit lopen draait. Het is een krachtige Niveau 1 geokosmische correlatie met primaire of grotere cycli binnen een orb van 9 handelsdagen (70% voorkomend). Saturnus’ aard kan onderdrukkend zijn, wat aanleiding geeft tot angst en vrees. Mars vormt de dag erop, 29 september, een vierkant naar deze stilstaande Saturnus en heeft een nog sterkere geokosmische correlatie: van 80% met primaire cycli binnen een orb van 11 handelsdagen. Mars-Saturnus kan ook tijden van uitputting betekenen, het gevoel achter te lopen en onvoldoende tijd te hebben om alles te doen. Mensen raken onder dit aspect gefrustreerd en boos, wat niet helpt om welk probleem dan ook op te lossen. Het levert alleen maar meer agitatie en frustratie op. Het is beter om werken met mensen die je tegenhouden of te kritisch zijn te vermijden. Het is aangeraden om deadlines te verschuiven in plaats van jezelf tekort te doen om iets te laten gebeuren dat gewoon nog niet klaar is om goed te worden afgerond. De belangrijkste mantra die nu nodig is, is “geduld”.

Kort nadat we slagen voor de Saturnus-testen, krijgen we met de Plutotesten te maken. Pluto draait 4 oktober naar rechtuit lopen, en vijf dagen laten maakt Mars (9 oktober) zijn wassende vierkant naar de planeet van schuld, tekorten, afwaarderingen en wanbetalingen. Saturnus kan frustrerend zijn maar Pluto kan geobsedeerd, meedogenloos en wraakzuchtig zijn als hij zijn zin niet krijgt. Het kan proberen zijn zin te krijgen door dreigementen en geweld, wat Pluto, onder Mars retrograde, natuurlijk niet sneller krijgt. Als anderen vooruit willen duwt hij alles en iedereen terug. Pluto moet teruggaan en het opnieuw doen. Vaak verbetert het daardoor. Maar net zo vaak, stoppen mensen ermee en eindigt het project met een wrange nasmaak. Geen genezing, geen deal. Het is voorbij. En het is tijd om opnieuw te beginnen. Wat de financiële markten en de economie betreft, is de aandacht gericht op nieuwe belastingvoorstellen en mogelijk meer tarieven of dreiging met het beëindigen van handelsovereenkomsten. Tik Tok krijgt is onder dit aspect geen pauze gegund, want als de deur eenmaal gesloten is, is het moeilijk om opnieuw te openen. En heb ik gezegd dat er sprake is van wrok en wraak (payback) verbonden aan beslissingen die nu worden genomen? Iemand probeert een punt te maken: “Als je met mij rotzooit, ga je een prijs betalen – een grote.” Het kan een duister aspect zijn, dat mensen dwingt op te geven wat ze willen houden.

Dit is ook van toepassing op benoemen van een nieuwe jurist aan het Hooggerechtshof. We hebben het hier niet alleen over hypocrisie van politieke leiders maar over hoe de beslissing wordt opgedrongen aan mensen die niet de kans krijgen om via de komende verkiezingen hun voorkeur uit te spreken. Door deze kwestie door te drukken onder Mars retrograde kan er een prijskaartje aan komen te hangen, onder de harde aspecten van Mars naar de stationaire Saturnus en Pluto. Mensen zijn boos en degenen die tegen deze beslissing, deze selectiewijze zijn, kunnen worden aangezet tot stemmen uit wrok – waar ze anders misschien de verkiezing zouden hebben uitgezeten of stil zouden gebleven.

Er is nu veel aan de hand. En met Mars retrograde en Saturnus benadrukt kan het lijken op een gevecht om vooruit te komen, om de eisen die aan je worden gesteld te voldoen. Laat mij je voorstellen om deze komende drie weken echt te proberen om evenwicht in je leven te krijgen, tussen werk, spel, rust en beweging. Dit is een tijd waarin er de neiging is om meer werk te doen dan enige van de drie andere dingen. Zonder evenwicht kan men opbranden, verkeerde beslissingen nemen. Probeer deze eenvoudige ademhalingsoefening eens als je de meeste stress voelt. Adem in en tel tot vier. Op vier de adem vast houden, en adem dan langzaam uit tot acht. Ik weet dat je deze column leest voor markt- en astrologische inzichten. Maar soms, onder bepaalde uitdagende astrologische omstandigheden, is het nuttig om eenvoudige dingen te onthouden waar je iets aan hebt in je leven. Ademhalen is er één van.

 

Mededelingen

 

 

De startdatum voor het tweede 2-jarige programma van de Merriman Market Timing Academy is 16 januari 2021!

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

Lees verder>>

De ICR (International Cycles Reports) van MMA kwamen vorige week uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Bestel nu om er zeker van te zijn dat je het rapport van deze maand krijgt! Overweeg een proefabonnement al vanaf € 60: ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

De jaarlijkse prepublicatieperiode is in volle gang. Bestel het boek Forecast 2021 nu vooruit!

Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Pluto-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen.
Bekijk hier de scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Bestel nu zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op elk abonnement (vanaf $275/€239) in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021 met de kortingscode REPORT2021

.Ontvang gratis bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 komt in een pdfbestand en is binnenkort ook hier los bestelbaar voor € 27, plus btw.

In het Forecast-book van komend jaar, zullen de individuele verwachtingen voor zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan komt er een aparte publicatie voor degenen die de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens graag lezen. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Antonia heeft de afgelopen jaren een jaarboek over de dierenriemtekens in het Duits geschreven, gebaseerd op voorafafgenomen interviews met Ray. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” komt op diezelfde wijze tot stand. en kan nu worden besteld.

 

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten.
Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen
, is een waar gezegde. CAPS heeft daar inzicht in en ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week