Een gemiddelde belegger koopt goud het liefst nadat de prijzen dagen aan een stuk zijn gestegen. En vermijdt goud het liefst, als prijzen dagen aan een stuk dalen.
U ziet het probleem natuurlijk wel.
Vandaag de dag is dat ook weer aan de hand.
Na jaren radiostilte, is de stierenmarkt dit jaar in alle hevigheid losgebarsten. De goudprijs tikte zelfs bijna de 2100 dollar per ounce aan!
Inmiddels is goud teruggevallen naar zo’n 1850 dollar en is het bij veel beleggers weer behoorlijk uit de gratie geraakt.
Datzelfde geldt voor goudmijners. Ook die zagen hun koersen afgelopen tijd flink terugvallen.
Wat wij eerder zien als een koopkans. Veel analisten lijken de hogere goudprijs namelijk niet zo te ‘geloven’ en verwerken dit daardoor helemaal niet in hun modellen voor winst- en omzetberekeningen voor goudmijners.
Terwijl we toch echt boven de $1750 per oz handelen, rekenen veel analisten nog met een goudprijs van $1600 of zelfs lager. Dit zal resulteren in opwaartse revisies, maar de goudmijners lopen hier nog helemaal niet op vooruit.
Kijk maar naar de HUI-index (goudmijners). Die staat maar zo’n 15% hoger sinds de vorige top, terwijl de goudprijs ongeveer 35% hoger staat.
Dat is ook voor de Zwitserse bank UBS reden om te kopen:
Beleggers die ons al een tijdje volgen weten van ons dat wij ontzettend positief zijn voor goud.
We hebben het al vaker gezegd en blijven het dan ook herhalen:
Jarenlange bull market
Om te laten zien waarom, moeten we even terug naar wat er gebeurde tijdens de financiële crisis van 2008.
Centrale banken pompten enorme geldbedragen aan stimulering de markt in. Wat een bijzondere impact had op goud: die begon aan een jarenlange bullmarket, waar vele fortuinen werden verdiend.
Deze keer is het opnieuw raak.
Met als grote verschil, dat de reactie van centrale banken op COVID-19 in 2020 alleen nog maar groter is dan tijdens de crisis van 2008.
Als de geschiedenis ons dus één ding leert, is het wel dat goud enorm profiteert van dit soort bazookas van centrale banken.
Daarmee bedoelen we niet dat goud een paar mooie maanden te wachten staat… Nee, we hebben het over een jarenlange outperformance van goud!
Kijk maar eens naar de duur van eerdere goudrally’s:
Als we op de vorige bull markten af mogen gaan, moeten de mooiste rendementen dus nog gaan komen!
Het kan echt nog wel eventjes kan duren voordat de bull market écht losbarst. Maar dan moet je wel strategisch posities innemen, in tijden dat goud aan het dalen is.
Zoals we nu zien.
Sowieso doen beleggers er goed aan om minstens een gedeelte van hun portefeuille te alloceren naar goud.
Advertentie:
Maar ook beleggers die al posities hebben, kunnen hier prima wat (strategisch) uitbreiden.
Daarom zullen we volgende week ook een gloednieuwe update van ons Edelmetalen Ebook presenteren. Met daarin uitgelicht; de koopkansen die we nu zien ontstaan.
Een must-read, gelet op ons track record in de goudsector.
Om deze oproep kracht bij te zetten, tasten we bij BeursBrink zelf diep in de buidel. We geven in de komende twee weken een stevige korting op ons Edelmetalen Ebook.
- Direct toegang tot het Ebook
- Levenslang toegang tot updates die wij maken voor dit ebook
- Als eerste bericht bij een nieuwe kooptip, of winstneming
- Gericht op juniors, small- en midcaps
Voor slechts (249) 149 euro koopt u ons Edelmetalen Ebook. Met lifetime toegang, tot alle updates.
Dat betekent dat u de rest van uw leven alle updates van de gids van ons krijgt toegestuurd.
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.
De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.
Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info
Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage‘