Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 12 oktober 2020

Korte evaluatie 

Trump beweerde in een interview op Fox Business Network met gastvrouw Maria Bartiromo, dat, wanneer Biden wordt herkozen, de aandelenmarkten gaan crashen. Trump beweerde ook dat, uitgaande van de belastingplannen van Biden, de vroegere vicepresident, “dit land in een depressie zoals in 1929” zou storten. – Robert Schroeder, “Trump claimt dat Biden de markt doet crashen, omdat hij een depressie zou veroorzaken.” www.marketwatch.com, 13 augustus 2020.

Het ligt misschien wel aan het feit dat we nu in het midden van een van de meest uitdagende geokosmische tijdbanden van het jaar zitten. De wereld (alsook de VS) lijkt wel uit elkaar te vallen zonder enige kans op verbetering, terwijl de zittende president van de Verenigde Staten steeds dieper wegvalt in de peilingen en de verkiezingen al over drie weken plaatsvinden. De beurzen blijven echter nog steeds stijgen. Het is alsof de markten niet geloven dat Trump kan verliezen, want de algemene consensus is dat als hij verliest, de beurs in een afgrond zal vallen die de crash van afgelopen maart doet verbleken.


Nou ja, misschien is het perspectief van een Biden-overwinning en een beurscrash nog geen gemeengoed, maar het is wat de president deze week (en vele malen eerder) verklaarde, en het is wat veel marktcommentatoren ook geloven, met inbegrip van ondergetekende (Ray Merriman). Ja, historisch gezien doen de beurzen het vaak goed onder een Democraat als president. Uit het verleden blijkt dat ze het in het begin vaak niet zo goed doen en de beurzen beleven hun beste tijd wanneer de Republikeinen tegelijkertijd de macht in één, of beide kamers van het Congres hebben.

De huidige potente geokosmische wervelwind was voorzien van 28 september tot 19 oktober, met het middelpunt exact op dit moment (9-12 oktober). Het lijkt dat op 24 september een belangrijke bodem in veel wereldaandelenmarkten plaatsvond, slechts twee handelsdagen voordat deze periode begon waarbij Saturnus van richting veranderde en een vierkant vormde met de doorgaande Mars. Nu zitten we in het midden van deze tijdsband en de aandelenmarkten stijgen op dit moment naar hun hoogste niveau in minstens 3 weken. In het geval van India’s Nifty en Japans Nikkei indexen zijn de aandelen weer op het hoogste niveau sinds de pandemische crash in februari 2020.

Goud en Zilver beleefden vorige week ook een positieve winst. Na een dieptepunt van $1851, twee weken geleden, bereikte de Goudprijs afgelopen vrijdag $ 1930. De prijs van Zilver maakte nog meer indruk. De Zilverprijs daalde in 7 weken tijd met 27%, van het meerjarig hoogtepunt van $ 29,91 op 7 augustus tot zijn laagste punt van twee weken geleden op 24 september, op $ 21,81. Maar vrijdag jl. bereikte Zilver alweer een prijs van $ 25,33, een stijging van 16%. Het dieptepunt van de week was $ 22,96 op dinsdag 6 oktober. Dit was veelzeggend, want op maandagavond gaven wij in ons MMA dagrapport aan, toen de Zilverprijs op $ 24.52 sloot: dinsdag en woensdag zijn kritieke dagen met zowel de Zon als de Maan beide in een luchtteken, dat is altijd gevaarlijk voor Zilver. Agressieve handelaren (mogen) terugkopen als er een grote daling plaatsvindt tot $ 23.00 +/- $ 25. In weerwil van marktanalisten die voortdurend en ten onrechte beweren dat je de markten niet kunt timen. We doen het vaak. Maar zij hebben niet de instrumenten of willen ze niet leren, die wij wel hebben. ”Buy and hold”strategieën zijn zo veel gemakkelijker voor degenen die niet echt zin hebben in grondig werk, studie en analyse.

Ook Ruwe Olie en Bitcoin hadden een paar goede weken. Maar de beste performer van vorige week was de prijs van Sojabonen, die explodeerde tot $1080, de hoogste prijs in vier jaar. Met zowel Saturnus als Jupiter conjunct Pluto in Steenbok in 2020 past dit heel goed bij de historische correlatie van de prijzen van Sojabonen met de geokosmische cycli.

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

De 20 – de 200 miljoen – de 200.000 mensen die gedurende zijn termijn als president zijn gestorven, hoeveel daarvan zouden het hebben kunnen overleven?” – Joe Biden in het eerste presidentiële debat, zoals gerapporteerd door Peggy Noonan, “Coronavirus brengt een oktoberverrassing”, Wall Street Journal, 3-4 oktober 2020.

Dit is een ongelooflijke geokosmische wervelwind in termen van wereldwijde en nationale ontwikkelingen. De periode begon met het presidentiële debat op 29 september, dat in geen enkel opzicht leek op welk ander debat tussen twee kandidaten die ernaar streven om de president van ‘s werelds machtigste land te worden. Vervolgens kwam twee dagen later de aankondiging dat president Trump en de First Lady besmet waren met COVID-19 (ook andere personen uit zijn intieme cirkel). Vervolgens was er de beslissing van de president om weg te lopen van de stimulusbesprekingen, twee dagen later echter kondigt hij aan dat hij nu een heel groot stimuluspakket wil. En dan te bedenken dat we pas halverwege deze geokosmische storm zijn. Het heeft (nog) geen negatieve invloed op de beurs, maar het valt ook niet samen met een algemeen gevoel van uitbundigheid en optimisme over de toekomst. Ik zou zelfs willen stellen dat het collectieve niveau van stress en zelfs wanhoop die uit deze politieke situatie voortkomt, toeneemt.

Ik heb vorige week veel mails ontvangen van Trumpsupporters die erg teleurgesteld zijn, omdat ik heb gemeld dat bijna alle peilingen aantonen dat de president het debat heeft verloren, ook al zegt hij dat hij het debat “volgens alle peilingen, groots heeft gewonnen”. Ik kijk naar de peilingen op de site : “Real Clear Politics”, en vooral naar de Rasmussen-peiling (die de meest correcte was van alle grote peilingen in 2016), en die gaven aan dat Trump voordat het debat begon op één punt voorsprong stond in de peilingen. Maar sinds het debat, heeft hij een achterstand opgelopen in de peilingen van dubbele cijfers. Zelfs Rasmussen geeft een daling in de peilingen van 12% aan. Dat klinkt niet als iemand die het debat “groots” heeft gewonnen. Het klinkt als iemand die het debat “groots” heeft verloren.

Maar voor de Trump-supporters die mijn wekelijkse column lezen, is er nog steeds reden om hoopvol te zijn. Vergeet niet, het was ongeveer op dit moment in 2016 dat de “Access Hollywood” tapes uitkwamen en iedereen dacht dat het toen allemaal voorbij was voor Trump.. Hij kon onmogelijk herstellen van dat schandaal en nog winnen ook. En toch deed hij dat wel. Het is ook de moeite waard om op te merken dat als de ene kandidaat in twee weken meer dan 12% kan vallen, terwijl de andere zoveel stijgt, dan kan het ook zomaar zijn dat de komende 3 weken er weer een geheel andere verdeling uitkomt.

Ik kan niet uitsluiten dat er nog meer plotselinge verschuivingen plaatsvinden. Een en ander hangt samen met het feit dat Mars nog steeds retrograde (teruglopend) is tot 13 november, en ook Mercurius deze week van 13 oktober tot 3 november (verkiezingsdag) terug gaat lopen. Daar komt dan nog de volle maan conjunct Uranus bij op 31 oktober, slechts drie dagen voor de verkiezingsdag. Met andere woorden, met al deze retrograde planeten en de aanwezigheid van Uranus in de schijnwerpers net voor en na de verkiezingen is het pas voorbij als het voorbij is. En dan is het waarschijnlijk nog niet helemaal over.

Hoe zullen de aandelenmarkten zich gedragen onder deze Mercurius – en Mars retrograde? Onvoorspelbaar, en waarschijnlijk veel gezigzag. De sleutelwoorden voor de komende drie weken zijn: bizar, dramatisch, verbluffend, ongelooflijk, misschien wel schokkend. Ik denk dat een aantal zeer verontrustende nieuwsfeiten en beschuldigingen nog steeds in de coulissen wachten om naar buiten te worden gebracht. Of ze waar zijn of niet is een andere zaak. Maar ik herhaal mijn advies van vorige week: geloof niet wat je ziet, hoort of leest. En wat de handel in financiële markten betreft, denk ik dat hoe korter je horizon is, hoe beter. Positionering van wat je denkt dat er gaat gebeuren kan een pijnlijke ervaring zijn deze komende weken, omdat de retrogrades van zowel Mars als Mercurius (vooral samen) bekend zijn om hun bizarre gedrag in de markten. Dit komt natuurlijk overeen met de bizarre gebeurtenissen in het nieuws, misschien gerelateerd aan het terugdraaien van beleidsaankondigingen door wereldleiders, of andere zaken waar men geen controle over heeft.

 

Mededelingen

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report komen deze week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59. Abonnee zijn heeft voordelen deze tijd van het jaar: lees het nu hier>>
BERICHT VOOR ALLE SMT- & MMA-ABONNEES

SMT MMA ActiEve AbonneeClub: Deze week hebben alle SMT MMA Actieve Abonnees Club (ASC) leden de opnames ontvangen van Ray’s presentatie van 3 oktober aan Astrology University’s virtuele conferentie over “Super Beladen Graden en Pandemieën”. Als je meer wilt weten over Covid-19 en hoe de astrologie zich in het verleden heeft verhouden tot pandemieën, dan zul je dit Webinar graag willen zien. Je kunt alleen toegang krijgen als abonnee. Onze ASC-leden zijn ook welkom – gratis- bij de (opnamen van) de dit weekend gehouden virtuele Q&A with Ray werd aan alle ASC-leden en Forecast Fan Club-leden deze week een vooraf vrijgegeven hoofdstuk van Forecast 2021 over het coronavirus gestuurd. Zelfs als je je aanmeldt voor een 2 maandsproefabonnement, maak je al deel uit van de SMT MMA Actieve Abonnees Club (ASC) voor die periode en geniet je van alle extra benefits.

 

Vooraf uitgegeven Hoofdstuk Forecast 2021

Alle leden van de Active AbonneesClub, Forecast Fan Club, en degenen die Forecast 2021 vooraf hebben besteld, ontvingen een vooraf vrijgegeven hoofdstuk van Forecast 2021 over het coronavirus. Als u toegang wilt hebben tot dit hoofdstuk van 20 pagina’s waarin Ray beschrijft hoe hij Covid-19 tot in 2021 ziet uitspelen, kunt u Forecast 2021 vooraf bestellen, of u kunt zich abonneren. Dit hoofdstuk behandelt de dodelijkste pandemieën in de wereldgeschiedenis en hoe de Tier One synodische cycli “Super-Charged Degrees” creëren, en hoe ze werden geactiveerd bij het begin van COVID-19. Dit hoofdstuk beschrijft wanneer deze signatuur buiten werking treedt en wanneer de volgende aankomt.

DE BESTE PRIJZEN – NOG MAAR KRAP 3 WEKEN!

Over slechts 18 dagen is de Forecast 2021 Prepublicatie-kortingsactie voorbij. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Uranus-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen. Bekijk hier de recent bijgewerkte scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Trouwe jaarboekkopers kunnen 10% korting krijgen d.m.v. een kortingscode. Bestel nu zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op een abonnement (vanaf $275/€239) – in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021 met de kortingscode REPORT2021

Bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

In het Forecast-book van komend jaar, zullen de individuele verwachtingen voor zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

VIDEO! Beursvisie herfst-winter 2020, op weg naar 2021In deze video van 9 oktober 2020: Irma Schogt over de voor de deur staande Amerikaanse Presidentsverkiezingen, de cyclische status en verwachtingen voor beurzen en een verandering van mindset en de gevolgen daarvan. Naar de video>>

 

 

Nu ook los te betellen: Vooruitzicht voor de Nederlandse AEX-index in 2021

Nederlandstalig, door MMA-analist Irma Schogt.
De beurs van Amsterdam is de oudste ter wereld (september 1602). Cyclische patronen zijn er al vanaf de 17e eeuw. Welke geokosmische tendensen spelen er aan het begin van jaren 2020, en welke effecten kan dat hebben voor de economie en AEX? Deze vragen en meer worden beantwoord in De Nederlandse AEX in 2021>>

 

2 december 2020: Online Workshop Markten, cycli en marktanalyse door Irma Schogt bij Asflaoth

Asfaloth:“Een boeiende workshop waarin je een stoomcursus krijgt over niet-astrologische cycli, en Irma vertelt je ook hoe je financiële grafieken kunt lezen. Dat is de basis van de markettimingmethode, met als doel de markten te leren kennen. Vervolgens voegt Irma daar astrologische cycli en horoscopen aan toe om de tendensen te verfijnen en op een dieper niveau te snappen. Lees hier verder>>

 

De Merriman Market Timing Academy start opnieuw vanaf 16 januari 2021!

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

Ray Merriman: Ik wil graag mijn overtuiging met u delen dat de toekomst van het onderwijs en de loopbaanontwikkeling, evenals de persoonlijke controle over uw financiële activa, dit decennium sterk zullen worden beïnvloed door de uitstekende mogelijkheden die online studies zullen bieden. De toekomst van het onderwijs zal drastisch veranderen, met Jupiter conjunct Saturnus nu voor de komende 140 jaar in luchttekens. Dit betekent dat de toekomst van de loopbaanontwikkeling en het financieel beheer ook zal veranderen. Allemaal als gevolg van het nieuwe tijdperk (we noemen het de “Nieuwe Aira”) dat nu in de menselijke activiteit is begonnen en in verband met de Grote Conjunctie van 2020. Het leven zoals we dat kenden zal op veel gebieden nooit meer hetzelfde zijn. Maar de mogelijkheden om te slagen openbaren zich nu, nu onderwijs en opleiding snel verschuiven naar online leeromgevingen. De MMA Market Timing Academy (MMTA) heeft een niche en een methodologie om markten te begrijpen die geen enkel ander bedrijf of online school kan evenaren. Als u echt geïnteresseerd bent in het begrijpen van de principes en de waarde van de timing van de financiële markt, is dit uw kans om vanaf de bodem aan MMTA’s onderwijs- en trainingsmodellen te beginnen. Er is vandaag de dag niets vergelijkbaars beschikbaar.
Irma Schogt: Een ieder die zich op termijn wil kunnen sluiten bij het team dat MMTA 1 – MMA-analisten waar ik deel van uitmaak dat de markettimingmethode in de zakelijke wereld vorm geeft, kan ik de Merriman Market Timing Academy aanraden. Vragen? Neem gerust contact met mij op via de mail>>>

 

 

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten.
Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen
, is een waar gezegde. CAPS heeft daar inzicht in en ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week