Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 19 oktober 2020

Korte evaluatie 

Dit begon niet als een financiële crisis maar het mondt uit als een financiële crisis, met zeer ernstige financiële consequenties, aldus Carmen Reinhart tegen Bloomberg. Er is nog een lange weg te gaan. – Brie Stimson, Hoofdeconoom zegt dat Coronavirus-pandemie in enorme economische crisis uitmondt. www.foxbusiness.com, 16 oktober 2020.

De Wereldgezondheidsorganisatie zei vrijdag dat de uitbraak van het coronavirus in Europa “verontrustend” is, aangezien het aantal beschikbare bedden op de intensive care in sommige regio’s nog steeds afneemt en de capaciteit in het nauw komt. Berekend op de bevolkingsaantallen, heeft het aantal nieuwe coronavirusinfecties in Europa de Verenigde Staten inmiddels ingehaald. – Berkeley Lovelace Jr., “WHO Bezorgd over Europese Coronavirus-uitbraak” www.cnbc.com, 16 oktober 2020.

De Trukendoos gaat weer open. Mercurius draaide afgelopen donderdag 13 oktober retrograde. Zijn bewegingen met betrekking tot de financiële markten of het politieke mededelingen zijn misschien wat ingewikkelder en moeilijker te voorspellen dan gewoonlijk, omdat zijn retrogradecyclus overlapt met die van Mars (9 september-13 november). Binnen een week van de retrogradedraaiing van Mars, boekten veel aandelenindices hoogtes in jaren of records, waaronder de S&P en NASDAQ op 2 september. Vorige week maakten veel van diezelfde beurzen een secundaire top.

Er zijn nog meer geokosmische factoren die met de hoogtes van begin september en 12 oktober te maken hebben. Begin september draaide Jupiter ook retrograde, in een driehoekaspect naar de Zon. Afgelopen maandag 12 oktober, toen de DJIA, S&P, NASDAQ en vele andere markten ter wereld secundaire hoogtes maakten, stond Jupiter in een sextiel naar Neptunus. Jupiter en Neptunus zijn planeten van euforie. Neptunus is de planeet die met irrationaliteit is geassocieerd. Samen hebben ze een samenhang met periodes van irrationele euforie in de aandelenmarkt.

Wat het meest opvalt – en wellicht enigszins irrationeel – is dat de aandelenmarkten van de wereld aan het stijgen zijn samen met een toename van het aantal gevallen van COVID-19. De langverwachte en gevreesde “tweede golf” van COVID-19 is aan de gang. Vanuit geokosmisch oogpunt is dit precies op tijd, want niet alleen is Mars retrograde, maar het maakt een wassend vierkantaspect naar Saturnus, Pluto en Jupiter van 28 september-oktober 19. Dit is de eerste kwartierfase van de Synodische cyclus van Mars naar diezelfde planeten (bekend als het SteenbokStellium, of de Grote Conjuncties) zoals plaatshad 20-31 maart, de piek van de eerste golf van de COVID-19-pandemie en wereldwijde beurspaniek.

De pandemie is terug maar de aandelenbeurzen paniek nog niet – althans, nog niet. Maar zie dat toen de werelds aandelenmarkten begin vorige week een secundaire hoogte maakten, de dag dat Mercurius retrograde draaide, dat ook het middelpunt was van Mars’ huidige retrograde reis. Die hoogte fungeert nu als een belangrijke weerstand en markeert een potentieel belangrijke cruciale omkeerdatum, die toevallig overeenkwam met MMA’s 3-sterrenCRD (cruciale omkeerdatum). Aandelenmarkten daalden de drie dagen erop tot een laagte op donderdag en stegen vandaar uit weer op naar vrijdags Nieuwe Maan in Weegschaal. De gevechtslinies worden dus getrokken tussen het hoogtepunt maandag en de low van afgelopen donderdag op de Amerikaanse beurzen.

Andere wereldindices zetten de top tussen de vrijdag ervoor (9 oktober) tot en met afgelopen woensdag (14 oktober). Het maakt niet uit. Dit is allemaal binnen twee handelsdagen van Mercurius’ retrogradedraaiing en het middelpunt van Mars retrograde. Het is ook het centrum van de periode waarin Mars zijn wassend vierkant naar het SteenbokStellium vormde. Het is het centrum van de druk en spanning voor een groot deel van de wereldbevolking. Het is ook een tijd die vraagt om controle over de oerimpulsen, want onder Mars retrograde is de aanvaller meestal de verliezer. En onder Mercurius retrograde worden vaak beslissingen genomen die onrijp zijn en achteraf veel aanpassingen behoeven. Financiële markten zijn vaak besluiteloos door tegenstrijdigheden tussen politieke mededelingen en economische data. Wat eerst “aan” was is nu “uit” (debatten). Wat “uit” was is weer “aan” (stimuleringsgesprekken en nieuws over COVID-19-behandelingen en/of vaccinatieontwikkeling). Met de Trickster verandert de aandacht snel.

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

Het is moeilijk te geloven dat deze verkiezing over twee weken achter de rug zal zijn. Het is moeilijk te geloven, omdat het lijkt alsof het al jaren duurt. Het is moeilijk te geloven, omdat zowel Mercurius en Mars op weg naar Verkiezingsdag 3 november retrograde lopen (Mercurius komt die dag tot stilstand om weer naar voren te draaien). Met Mercurius en Mars retrograde, of met harde aspecten naar Neptunus, kun je niet geloven wat je leest, ziet of hoort. Het is ook moeilijk te geloven dat de verkiezingsuitslag op de verkiezingsdag zelfs maar bekend zal zijn, vanwege de retrogrades. Het kan tijd kosten om iets te krijgen dat in de buurt komt van een nauwkeurige en volledige telling. Mail-in stemmen onder Mercurius retrograde zou nog uitdagender kunnen zijn dan zelfs Trump voorspelt.

De laatste Polls van Real Clear Politics tonen eind vorige week een meerderheid voor Biden van 8.9% over de stemmen ten opzichte van Trump. Dat is minder dan de 10% van de week ervoor. En de Rasmussen-poll die ik nauwgezet volg toont dat Bidens voorsprong daalde van 12% een week geleden tot 5% afgelopen woensdag 14 oktober.

Mercurius de Grappenmaker is retrograde gedraaid in Schorpioen. De Zon gaat deze week, 22 oktober over van Weegschaal naar Schorpioen. Mercurius heerst over informatie, nieuws en besprekingen. Schorpioen is onderzoekend, diepgravend en vindt iets om te onthullen dat schokkend kan zijn en de discussie een andere wending kan geven. Wees niet verrast als er in de komende twee weken een verrassende onthulling naar buiten komt. Samen zou de zware nadruk van Mars en Mercurius retrograde, met Schorpioen benadrukt, een gelegenheid kunnen zijn voor laaghartige politici om hun “smerigste” trucs, de meeste negatieve onthullingen, over hun tegenstander te doen, om zelf aan de macht te komen (Schorpioen heeft betrekking op de macht).

Hoe de impact ervan op financiële markten zal zijn is ook lastig, want Mercurius de Nar wil nogal eens met tegenstrijdige berichten strooien. Financiële markten kunnen tussen nu en de verkiezingen als een wip op en neer stuiteren. Of ze kunnen een grote onderbreking inzetten, in lijn met Mars in Ram en Jupiter in Steenbok maandag 19 oktober. Er zijn hier twee sleutels. De eerste is dat de hoogte van maandag 12 oktober nu belangrijke weerstand is. Een slot daarboven, ontkent het als de cruciale omkeerdatum. Ten tweede gaan we nu op weg naar de derde en krachtigste geokosmische periode van het jaar, 3-19 november, die de derde passage van de Jupiter-Pluto-samenstand (12 november) en Mars’ vooruitdraaiing (13-14 november) bevat. Dat zijn beide Niveau 1 signaturen in ons onderzoek dat in in The Ultimate Book on Stock Market Timing Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles is gepubliceerd. Jupiter-Pluto heeft een indrukwekkende 88%-correlatie met primaire cycli binnen 11 handelsdagen. Mars’ vooruitdraaien heeft een 75% historische samenhang met primaire cycli (toppen of dalen) binnen 11 handelsdagen. Dat zijn enorme percentages.

Als de beurs zich van Tricksters neiging om om de 1-4 dagen van richtingen te veranderen weet los te maken door te beginnen met een uitbraak de ene of de andere kant op, kunnen we in de komende 3-4 weken getuige zijn van iets verbijsterends. Er is misschien een wereldschokkende Schorpioen-achtige openbaring nodig om dit te laten gebeuren, maar dit is het “Seizoen van de Heks”. En, “Die pummel doet het om er zelf beter van te worden.” Laat het niet ten koste van jou gaan.

Mededelingen

 

De ICR (International Cycles Reports) van MMA komen deze week 20 oktober uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Bestel nu om er zeker van te zijn dat je het rapport van deze maand krijgt! Overweeg een proefabonnement al vanaf € 60: ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report kwamen vorige week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59. Abonnee zijn heeft voordelen deze tijd van het jaar: lees het nu hier>>
DE BESTE PRIJZEN: NOG MAAR 2 WEKEN!

Over slechts 12-13 dagen is de Forecast 2021 Prepublicatie-kortingsactie voorbij. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Uranus-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen. Bekijk hier de recent bijgewerkte scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als de SMT/MMA-nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Na afloop van het prepublicatie-event gaat de de prijs 1 november omhoog naar $55/€49. Trouwe jaarboekkopers kunnen 10% korting krijgen d.m.v. een kortingscode. Bestel nu zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de standaardtarieven. Bespaar 10% op een abonnement (vanaf $275/€239) – in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021 met de kortingscode REPORT2021

Bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

In het Forecast-book van komend jaar, zullen de individuele verwachtingen voor zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

 

Vooraf uitgegeven Hoofdstuk Forecast 2021

Alle leden van de Active AbonneesClub, Forecast Fan Club, en degenen die Forecast 2021 vooraf hebben besteld, ontvingen een vooraf vrijgegeven hoofdstuk van Forecast 2021 over het coronavirus. Als u toegang wilt hebben tot dit hoofdstuk van 20 pagina’s waarin Ray beschrijft hoe hij Covid-19 tot in 2021 ziet uitspelen, kunt u Forecast 2021 vooraf bestellen, of u kunt zich abonneren. Dit hoofdstuk behandelt de dodelijkste pandemieën in de wereldgeschiedenis en hoe de Tier One synodische cycli “Super-Charged Degrees” creëren, en hoe ze werden geactiveerd bij het begin van COVID-19. Dit hoofdstuk beschrijft wanneer deze signatuur buiten werking treedt en wanneer de volgende aankomt.

 

Nu ook los te betellen: Vooruitzichten Nederlandse AEX-index in 2021

Nederlandstalig, ca. 10 pagina’s pdf, door MMA-analist Irma Schogt.
De beurs van Amsterdam is de oudste ter wereld (september 1602). Cyclische patronen zijn er al vanaf de 17e eeuw. Welke geokosmische tendensen spelen er aan het begin van jaren 2020, en welke effecten kan dat hebben voor de economie en AEX? Deze vragen en meer worden beantwoord in De Nederlandse AEX in 2021>>

 

2 december 2020: Online Workshop Markten, cycli en marktanalyse door Irma Schogt bij Asflaoth

Asfaloth:“Een boeiende workshop waarin je een stoomcursus krijgt over niet-astrologische cycli, en Irma vertelt je ook hoe je financiële grafieken kunt lezen. Dat is de basis van de markettimingmethode, met als doel de markten te leren kennen. Vervolgens voegt Irma daar astrologische cycli en horoscopen aan toe om de tendensen te verfijnen en op een dieper niveau te snappen. Lees hier verder>>

 

De Merriman Market Timing Academy start opnieuw vanaf 16 januari 2021

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

Ray Merriman: Ik wil graag mijn overtuiging met u delen dat de toekomst van het onderwijs en de loopbaanontwikkeling, evenals de persoonlijke controle over uw financiële activa, dit decennium sterk zullen worden beïnvloed door de uitstekende mogelijkheden die online studies zullen bieden. De toekomst van het onderwijs zal drastisch veranderen, met Jupiter conjunct Saturnus nu voor de komende 140 jaar in luchttekens. Dit betekent dat de toekomst van de loopbaanontwikkeling en het financieel beheer ook zal veranderen. Allemaal als gevolg van het nieuwe tijdperk (we noemen het de “Nieuwe Aira”) dat nu in de menselijke activiteit is begonnen en in verband met de Grote Conjunctie van 2020. Het leven zoals we dat kenden zal op veel gebieden nooit meer hetzelfde zijn. Maar de mogelijkheden om te slagen openbaren zich nu, nu onderwijs en opleiding snel verschuiven naar online leeromgevingen. De MMA Market Timing Academy (MMTA) heeft een niche en een methodologie om markten te begrijpen die geen enkel ander bedrijf of online school kan evenaren. Als u echt geïnteresseerd bent in het begrijpen van de principes en de waarde van de timing van de financiële markt, is dit uw kans om vanaf de bodem aan MMTA’s onderwijs- en trainingsmodellen te beginnen. Er is vandaag de dag niets vergelijkbaars beschikbaar.
Irma Schogt: Een ieder die zich op termijn wil kunnen aansluiten bij de MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke wereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

 

 

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten.
Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen
, is een waar gezegde. CAPS heeft daar inzicht in en ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week