Columns & Artikelen

September niet, december wel!

by Nico Pantelis on 20 oktober 2020

Tijdens de maand september werd de goudprijs geconfronteerd met een serieuze prijsdaling. Opvallend genoeg was dit niet de eerste keer dat het gele edelmetaal in de maand september geconfronteerd werd met dalende koersen. Al zeven jaar op rij weet de goudprijs tegenvallend te presteren tijdens de negende maand van het jaar. De redding kan mogelijk dichtbij zijn.

Tijdens de afgelopen handelsweken zijn de edelmetalen geconfronteerd met een prijsdaling. Zowel de goud- als de zilverprijs moest terrein inleveren. Voorlopig lijkt deze prijsdaling een ‘gezonde’ correctie te betreffen. Tijdens de voorbijgaande maanden wisten beide edelmetalen immers stevig in waarde te stijgen. Wat dat betreft is het dus niet gek dat de goud- en zilverstieren nu een pas op de plaats maken.

Moeten we de goudmarkt nauwlettend in de gaten houden?

 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van GlobalProTrader, is te zien dat de goudprijs al zeven jaar op rij tegenvallend weet te presteren tijdens de maand september. Opvallend genoeg wist de goudprijs tijdens al die keren niet veel later een nieuwe (tijdelijke) bodem neer te zetten. Al zeven jaar op rij weet de goudprijs immers al een bodem neer te zetten tijdens de maand december.

Mogelijk breken er dus opnieuw goudentijden aan. Mocht het verleden zich opnieuw gaan herhalen, dan zouden beleggers nu nog ‘koopjes’ kunnen doen. In december kan er immers een nieuwe goudbodem neergezet worden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

Goudmijnaandelen

De juiste goudmijnaandelen kopen op het juiste moment is hetzelfde als de lotto winnen. Je hebt een jackpot te pakken. Alleen heb je meer slaagkansen bij goudmijnaandelen.

Goudmijnaandelen gaan door cyclussen, van depressie tot manie en omgekeerd. Dalingen van +70% worden gevolgd door stijgingen tot 1.300% voor een gemiddeld goudmijnaandeel.

Individuele aandelen kunnen met andere woorden nog een veelvoud hiervan stijgen.

De laatste depressie van de goudmijnaandelen dateert van 2011 – 2015. Die depressie eindigde vorig jaar maar bij de huidige stijging is er nog lang geen sprake van een manie. De stijging die we begin 2016 hebben gezien, is dus nog maar het begin.

Nu de goudprijs de barrière van $1.300 heeft doorbroken, ziet het er weer goed uit voor de sector.

Toen goud van $1.050 naar $1.350 schoot in 2016 – een stijging van bijna 30% — realiseerde de HUI-index (mandje met goudmijnaandelen) een stijging van maar liefst >200%!

U begrijpt vast wel dat een bijkomende stijging van circa 20% voor goud, nog eens voor waanzinnige koersstijgingen in de sectoren kan gaan zorgen.

Advertentie:

Wij zien een gemiddeld goudmijnaandeel vanaf dit niveau nog eens verdubbelen, of meer!

Maar met het Goud & Zilver Rapport, doen we beter.

De rendementen van het Goud & Zilver Rapport zijn om duimen en vingers van af te likken.

Kijk maar …

 

Wilt meer weten over de laatste ontwikkelen in de goudmarkt? >>> LEES HIER MEER

Direct naar het goudrapport? Bekijk hier!

Voor €29,95 per maand heb je al toegang tot onze selectielijst. Je kan via het maandabonnement abonneren wanneer je wil én kan je iedere maand opzeggen wanneer je wilt.

Wil jij ook op zoek gaan naar ‘sensationele’ winst? Abonneer dan HIER jouw maandabonnement.

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Nico PantelisSeptember niet, december wel!