Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 26 oktober 2020

Korte evaluatie

President Donald Trump zei vrijdag dat hij geen steunfonds voor de Democratische staten wil opzetten. De grote beurzen daalden daarop naar hun laagste punt van die dag… Verscheidene experts en economen, waaronder de Voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell, denken dat het noodzakelijk is dat de wetgevers een overeenkomst sluiten over een stimuleringspakket…. – Fred Imbert, “Dow Daalt op Zorgen over Steun, in een Dalingsweek voor Wall Street,” www.cnbc.com, 23 oktober 2020.

Het laatste goede nieuws kwam donderdag dat de werkeloosheidsuitkeringsaanvragen de week van 10 oktober met bijna een miljoen gedaald zijn, en de laatste drie weken met 3,6 miljoen. De werkgevers verhogen ook de lonen. De doorsnee wekelijkse inkomsten stegen het derde kwartaal met 8,2% op jaarbasis en met 9,2% voor de 25% laagstbetaalde werknemers. – “Staten van Herstel,” Wall Street Journal, 23 oktober 2020.

We zijn nu halverwege de Grappenmakers retrogradecyclus. En deze keer heeft Mercurius gezelschap, want Mars loopt tegelijkertijd ook retrograde (9 september-14 november). Wat weten we over Mercurius en Mars retrograde? Niet veel. Er is geen overduidelijke samenhang met een trend wanneer een van deze heren retrograde is, behalve wanneer Mars zijn retrogradebeweging eindigt (13-14 november). Markten veranderen dan van richting. Maar tussen het begin en eind van de retrogradebeweging van deze twee planeten, zijn financiële markten geneigd tot besluiteloosheid, en gaan elke 1-4 dagen een andere kant op. Uitzonderingen op deze regel zijn er, maar in meer dan de helft van de historische gevallen in beurzen in de VS, ging het volgens de regel. Waarom, kun je je afvragen? Misschien omdat Mercurius over besluitneming heerst en Mars over actie ondernemen, en als zij retrograde gaan, is het maken van heldere beslissingen een karwei, en tot een beslissende, goed doordachte daden komen is een nog grotere klus. En zo was het vorige week. Komt er nog een stimuleringspakket of niet? Is er tegen het eind van het jaar een vaccin of niet? Komen we er nog uit met COVID-19, of niet? Is Google een monopolie of niet? Er zijn zoveel vragen, zo weinig duidelijke antwoorden.

De meeste beurzen ter wereld daalden de afgelopen week maar niet dermate ernstig dat ze een nieuwe bearish trend bevestigden, behalve misschien in Europa tot dusver. Wat duidelijk is is dat de meeste beurzen 9-13 oktober nieuwe of secundaire cyclushoogtes maakten toen Mercurius retrograde draaide en Mars het middelpunt van zijn retrogradebeweging bereikte. En een T-vierkant maakte met de Zon in Weegschaal en het SteenbokStellium (Saturnus, Pluto en Jupiter). We verwachtten toen al een omkering. Maar de omslag is lang niet zo ernstig zoals eind maart, waar Mars zich bij het SteenbokStellium voegde. Echter zolang aandelen niet boven die hoogtes van de laatste twee weken kunnen komen, is de daling nog niet als afgelopen te beschouwen. Verwacht in de tussentijd tegenstrijdige verhalen uit de politieke en economische arena. De ene kant zegt dat we het heel goed doen en de andere kant zegt dat het slecht gaat. De realiteit blijft onderhandelbaar en de waarheid blijft ongrijpbaar. Zo speelt de Trickster het.

In Europa, deden aandelenindexen het vorige week slecht. De Nederlandse AEX viel naar een nieuwe laagte in drie weken, de Duitse DAX naar een 4-weekslaagte. Maar in Zwitserland en in het VK zag het er nog slechter uit. De SMI daalde naar zijn laagste niveau in vijf maanden en de Londense FTSE naar zijn laagste niveau in zes maanden.

Azië en het Stille Zuidzeegebied waren gemengd maar veel positiever dan Europa. De Australische ASX vloog naar zijn hoogste niveau sinds eind maart. De Japanse Nikkei en Indische NIFTY-indices koersten naar een test van hun hoogste toppen na de pandemiedaling. De Hang Seng van Hong Kong steeg naar een nieuwe hoogte voor de maand. In China, boekte de Shanghai Composite een secundaire high afgelopen maandag maar viel terug tot vrijdag een 2-weekslaagte.

De DJIA en NASDAQ, beurzen in de VS gingen het grootste deel van de week lager met donderdag 22 oktober een 2-weeks-laagterecord.

De echte sterren waren Bitcoin en de granenmarkten, die onder de in aandelen- en edelmetalenmarkten geobserveerde stagnatie van Mercurius retrograde wisten uit te komen. Bitcoin vloog voor het eerst sinds juni 2019 naar boven 13.000. Maïs explodeerde naar 420 – voor het eerst in meer dan een jaar. maar Sojabonen en Tarwe waren nog indrukwekkender. Sojabonen stoven naar hun hoogste prijs in meer dan 4 jaar, terwijl Tarwe zijn hoogste piek sinds december 2014 bereikte. Het schijnt zo te zijn dat er inflatie op komst is, waar de dalende T-Notes-markt (stijging in lange termijnrente, zoals beschreven aan de hand van de Saturnus-Pluto-cyclus in het boek Forecast 2020). Renteniveaus zoals afgelopen zomer zien we misschien ons hele leven wel niet meer terug. Maar raak niet in paniek. Het zal waarschijnlijk nog wel enige jaren duren voordat ze het niveau van financiële onbetaalbaarheid bereiken.

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

Je zou ook niet veel zeggen als je aan de laatste presidentiële sprint begint met zoveel bagage als de voormalige vicepresident – een Democratische partij die te links is om over te praten, de Hunter Biden- duisternis… Uiteindelijk is deze presidentiële verkiezing net als al het andere in 2020 – de wens dat sommige dingen gewoon weggaan. Dus, wat is het? Donald Trump of de Democratische Partij? – Daniel Henninger, “Trump, Biden, Hunter, Chaos,” Wall Street Journal, 22 oktober 2020.

“Het gaat niet over zijn en mijn familie. Het gaat over jouw familie, en die heeft er veel moeite mee.” – Joe Biden, 22 oktober 2020, in het debat met President Donald Trump.

De laatste polls van Real Clear Politics tonen een achteruitgang in de voorsprong van Biden op Trump, van 7,9% ten opzichte van 8,9% een week eerder en meer dan 10% de week daarvoor. En de Rasmussen-poll die ik op de voet volg geeft aan dat Biden’s lead is gekrompen van 12% twee weken gelden naar 3% woensdag 21 oktober. In de column van volgende week neem ik de geschiedenis van de langetermijn-planetaire aspecten erbij onder de loep, en hoe die zich verhouden tot de verkiezingsuitkomst van 2020.

In de tussentijd komt er snel een aantal belangrijke geokosmische periodes aan die correleren met historische marktactiviteit, mogelijk ook met de collectieve psychologie. Donderdag 27 oktober keert retrograde Mercurius terug in Weegschaal, tot en met 1 december. Dat is een mooi aspect om te proberen conflicten op te lossen. Echter als Mercurius 1 en 6 november rechtdraait, vormt het een vierkantaspect naar Saturnus. Dat is geen gunstig aspect voor overeenkomsten en oplossen van conflicten. Het kan erop wijzen dat er een uitstel is in besluitvorming, een telling, en deze geokosmische aanwijzing is er nu dus precies tijdens de Amerikaanse verkiezingen.

Venus komt echter ook, op 27 oktober dezelfde dag als Mercurius, in Weegschaal. Die blijft daar tot en met 21 november. Dit is ook een goede combinatie om tot overeenkomsten te komen, maar vaak kan het uitdraaien op besluiteloosheid, in zijn wens om beide partijen tegemoet te komen. belangrijker voor ons, is dat het ook een samenhang heeft met grote wendingen in de Zilvermarkt.

De oktobermaand eindigt de 31e met een krachtige Volle Maan conjunct Uranus. Zaken kunnen in ene veranderen. Mensen veranderen van gedachten, dat creëert een onverwachte onrust. Het zou kunnen samenvallen met een korte maar scherpe aanval van collectieve hysterie, een soort aardbeving (figuurlijk of letterlijk).

Hoe dan ook, het tijdsbestek waar we ons nu op voorbereiden is dat van 9-19 november, waar twee machthebbende geokosmische aspecten zich tonen. Ten eerste zal Venus in haar wandel een oppositie vormen naar Mars en een vierkant (kwartier) naar het SteenbokStellium (Pluto, Jupiter en Saturnus). Dat staat bekend als een kardinaal T-vierkant dat invloed heeft op alle financiële zaken, vooral valuta, maar ook granenmarkten. Ten tweede vormt Jupiter 12 november zijn derde en laatste conjunctie met Pluto en gaat Mars 13-14 november vooruit van richting veranderen. Dat zijn twee van de meest krachtige Niveau 1 geokosmische aspecten met een samenhang met primaire cycli in VS-aandelen, volgens onderzoek beschreven in The Ultimate Book on Stock Market Timing, Volume 3: Geocosmic Correlations to Trading Cycles.

Tot slot, houd er rekening mee dat we nu in het seizoen van de Schorpioen zitten, een tijd waarin zaken op de spits kunnen worden gedreven en de financiële markten op hol slaan. Maar het is ook een periode van geheimen en ontdekkingen, vooral voor degenen die graag onderzoek doen. Als er iets is wat je wilt weten, is nu de tijd om diep te graven en het te vinden. Maar wees voorzichtig. Het kan ook zijn dat je sommige dingen ontdekt die je niet wilde weten of die niet bedoeld waren om te weten te komen. Zie dit als “het seizoen van de heks”, of de ontdekking van Pandora’s Box – of Hunter Bidens harde schijf, of Donald Trump’s avontuur enige jaren geleden met een bekende vrouwelijke schrijfster in de paskamer van Barney’s Clothiers in New York City. Als het deksel er niet snel voor de volle maan volgende week weer op wordt geplaatst, kunnen deze beschuldigingen vervelend worden (vervelender). Er zit nog zoveel meer onder de oppervlakte dat tussen nu en de verkiezing waarschijnlijk wel zal worden onthuld. Het seizoen van de Schorpioen is nog maar net begonnen.

 

Mededelingen

Nog maar één week te gaan!

Over een week is de Forecast 2021 Prepublicatie-kortingsactie afgelopen. Onze voorlopige verwachting is dat 2021 weer een belangrijk jaar gaat worden waarin het langetermijnaspect van het Saturnus-Uranus-vierkant op ons wacht. Hoewel het jaar nog niet voorbij is zijn verschillende vooruitzichten uit het 2020 boek al uitgekomen. Bekijk hier de recent bijgewerkte scorecard voor 2020.

Deze pre-publicatieperiode loopt tot en met 31 oktober en omvat onze eenmalige korting op zowel het jaarlijkse Forecastboek als onze nieuwsbriefabonnementen. U kunt Forecast 2021 nu nog vooruit bestellen tegen het verlaagde tarief van $45/€40. Maar op 1 november gaat de de prijs omhoog naar €49/ $55. Trouwe jaarboekkopers kunnen 10% korting krijgen d.m.v. een kortingscode. Bestel nu zowel een Ebook als een gedrukt (Forecast 2021 Bundel) voor slechts $65/€59, een besparing van $45/€40 op de prijs van losse boeken. Bespaar ook nog even snel 10% op een abonnement (vanaf $275/€239) – in een aparte bestelling na uw aankoop van Forecast 2021 met de kortingscode REPORT2021

Bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 is ook los bestelbaar>>

In het Forecast-book van komend jaar, zullen de individuele verwachtingen voor zonnetekens niet meer worden opgenomen. In plaats daarvan komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

 

 Vooraf uitgegeven Hoofdstuk Forecast 2021

Alle leden van de Active AbonneesClub, Forecast Fan Club, en degenen die Forecast 2021 vooraf hebben besteld, ontvingen een vooraf vrijgegeven hoofdstuk van Forecast 2021 over het coronavirus. Als u toegang wilt hebben tot dit hoofdstuk van 20 pagina’s waarin Ray beschrijft hoe hij Covid-19 tot in 2021 ziet uitspelen, kunt u Forecast 2021 vooraf bestellen, of u kunt zich abonneren. Dit hoofdstuk behandelt de dodelijkste pandemieën in de wereldgeschiedenis en hoe de Tier One synodische cycli “Super-Charged Degrees” creëren, en hoe ze werden geactiveerd bij het begin van COVID-19. Dit hoofdstuk beschrijft wanneer deze signatuur buiten werking treedt en wanneer de volgende aankomt.

 

Nu ook los bestelbaar: Vooruitzichten Nederlandse AEX-index in 2021

Nederlandstalig, ca. 10 pagina’s pdf, door MMA-analist Irma Schogt.
De beurs van Amsterdam is de oudste ter wereld (september 1602). Cyclische patronen zijn er al vanaf de 17e eeuw. Welke geokosmische tendensen spelen er aan het begin van jaren 2020, en welke effecten kan dat hebben voor de economie en AEX? Deze vragen en meer worden beantwoord in De Nederlandse AEX in 2021>>

 

2 december 2020:
Online Workshop Markten, cycli en marktanalyse door Irma Schogt bij Asflaoth

Asfaloth:“Een boeiende workshop waarin je een stoomcursus krijgt over niet-astrologische cycli, en Irma vertelt je ook hoe je financiële grafieken kunt lezen. Dat is de basis van de markettimingmethode, met als doel de markten te leren kennen. Vervolgens voegt Irma daar astrologische cycli en horoscopen aan toe om de tendensen te verfijnen en op een dieper niveau te snappen. Lees hier verder>>

 

De Merriman Market Timing Academy gaat 16 januari 2021 weer van start

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

Ray Merriman: Ik wil graag mijn overtuiging met u delen dat de toekomst van het onderwijs en de loopbaanontwikkeling, evenals de persoonlijke controle over uw financiële activa, dit decennium sterk zullen worden beïnvloed door de uitstekende mogelijkheden die online studies bieden. De toekomst van het onderwijs zal drastisch veranderen, met Jupiter conjunct Saturnus nu voor de komende 140 jaar in luchttekens. Dit betekent dat de toekomst van de loopbaanontwikkeling en het financieel beheer ook zal veranderen. Allemaal als gevolg van het nieuwe tijdperk dat nu in de menselijke activiteit is begonnen, in verband met de Grote Conjunctie van 2020. Het leven zoals we dat kenden zal op veel gebieden nooit meer hetzelfde zijn. Maar de mogelijkheden om te slagen openbaren zich nu, nu onderwijs en opleiding snel verschuiven naar online leeromgevingen. De MMA Market Timing Academy (MMTA) heeft een niche en een methodologie om markten te begrijpen die geen enkel ander bedrijf of online school kan evenaren. Als u echt geïnteresseerd bent in het begrijpen van de principes en de waarde van de timing van de financiële markt, is dit uw kans om vanaf de bodem aan MMTA’s onderwijs- en trainingsmodellen te beginnen. Er is vandaag de dag niets vergelijkbaars beschikbaar.
Irma Schogt: Een ieder die zich op termijn wil kunnen aansluiten bij de MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke wereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

 

 

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten.
Steeds meer mensen brengen hun vermogen voor beheer onder bij Today’s Group, waar belegd wordt via de CAPS-strategie. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen
, is een waar gezegde. CAPS heeft daar inzicht in en ontzorgt u in beide. Lees verder>>

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week