Columns & Artikelen

Maandoverzicht edelmetalen en indices

by Wilge on 01/11/2020

Elke 1e van de maand kijken we weer hoe de edelmetalen ten opzichte van de “main”indices er voor staan. Ook de verhoudingen tussen de mijnbouwers en de koersen van de metalen zelf volgen we op de voet. En aangezien ikzelf nogal geïnteresseerd ben in wateraandelen staan daar ook 2 etf’s van tussen. Het maandlijstje per 1 november, met nog twee maanden te gaan:

Veel groen

Zo op het eerste gezicht veel groen, een mooie resultaat. De zilverprijs is gestegen naar de 3e plaats, niet dat het zelf gestegen is in een maand tijd, maar de indices van de mijnbouwers hebben een flinke veer moeten laten. In verhouding doen de mijnbouwaandelen het dus slechter dan de goud- en zilverprijs, die deze maand nauwelijks achteruit gingen.

De REMX – ETF van kritische en strategische metalen – staat weer even hoog in dollars als op 1 januari van dit jaar. Ronduit slecht doen de AEX en Platina het. Platina weet maar niet uit het dal te klimmen, kennelijk genoeg voorraad, of de toepassingen worden minder of men heeft alternatieven. De AEX doet het veel slechter dan de Dow Jones en S&P500. Echter, de NASDAQ ging de afgelopen maand er zelfs 3% op vooruit!

De winnaars

Rhodium staat fier aan kop. Echter en het is al eerder gezegd, de koersinformatie over dit edelmetaal verschilt nogal. Het is in ieder geval peperduur. Tom Lassing heeft recent een column over Rhodium geschreven.

Bitcoin heeft de grootste slag geslagen deze maand en steeg van 50% naar 90%. In eerste instantie ‘nam het de altcoins’ mee, maar die haakten al gauw af. Erg volatiel bij de crypto’s.

tot volgend overzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen?

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

WilgeMaandoverzicht edelmetalen en indices