Columns & Artikelen

Gaan goudaandelen opnieuw ‘outperformen’?

by Nico Pantelis on 2 november 2020

Op jaarbasis gemeten weet de goudmarkt nog steeds uitstekende zaken te doen. Sinds de zomer is er echter al sprake van een licht dalende trend bij de goudprijs. Als gevolg daarvan is de interesse in goudaandelen wat gaan liggen. Daar kan binnenkort alweer grote verandering in komen. De kans is immers groot dat goudaandelen de komende tijd opnieuw gaan ‘outperformen’.

De mannen van Crescat Capital LLC hebben de goudmarkt onder de loep genomen. Zij komen tot de conclusie dat het gemiddelde goudaandeel op jaarbasis gemeten nog steeds betere zaken weet te doen dan het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index. Tevens is de kans enorm groot dat die trend ook de komende maanden intact blijft.

Goudaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is de goudmarkt afgezet tegenover de S&P 500 index. Volgens deze grafiek wist de goudmarkt onlangs uit te breken waardoor er officieel een nieuwe stijgende trend van start is gegaan. En die stijgende trend zou resulteren in een ‘outperformance’ van de goudmarkt ten opzichte van de S&P 500 index.

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC was de dalende beweging van de afgelopen weken alleen maar gezond te noemen. De goudstieren waren immers, gezien de vliegende start van eerder dit jaar, wel toe aan een adempauze. Op dit moment lijken ze weer volledig in de startblokken te staan voor een nieuwe stijgende trend. En op dat moment kan alles razendsnel verlopen binnen de goudmarkt.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

Goudmijnaandelen

De juiste goudmijnaandelen kopen op het juiste moment is hetzelfde als de lotto winnen. Je hebt een jackpot te pakken. Alleen heb je meer slaagkansen bij goudmijnaandelen.

Goudmijnaandelen gaan door cyclussen, van depressie tot manie en omgekeerd. Dalingen van +70% worden gevolgd door stijgingen tot 1.300% voor een gemiddeld goudmijnaandeel.

Individuele aandelen kunnen met andere woorden nog een veelvoud hiervan stijgen.

De laatste depressie van de goudmijnaandelen dateert van 2011 – 2015. Die depressie eindigde vorig jaar maar bij de huidige stijging is er nog lang geen sprake van een manie. De stijging die we begin 2016 hebben gezien, is dus nog maar het begin.

Nu de goudprijs de barrière van $1.300 heeft doorbroken, ziet het er weer goed uit voor de sector.

Toen goud van $1.050 naar $1.350 schoot in 2016 – een stijging van bijna 30% — realiseerde de HUI-index (mandje met goudmijnaandelen) een stijging van maar liefst >200%!

U begrijpt vast wel dat een bijkomende stijging van circa 20% voor goud, nog eens voor waanzinnige koersstijgingen in de sectoren kan gaan zorgen.

Advertentie:

Wij zien een gemiddeld goudmijnaandeel vanaf dit niveau nog eens verdubbelen, of meer!

Maar met het Goud & Zilver Rapport, doen we beter.

De rendementen van het Goud & Zilver Rapport zijn om duimen en vingers van af te likken.

Kijk maar …

 

Wilt meer weten over de laatste ontwikkelen in de goudmarkt? >>> LEES HIER MEER

Direct naar het goudrapport? Bekijk hier!

Voor €29,95 per maand heb je al toegang tot onze selectielijst. Je kan via het maandabonnement abonneren wanneer je wil én kan je iedere maand opzeggen wanneer je wilt.

Wil jij ook op zoek gaan naar ‘sensationele’ winst? Abonneer dan HIER jouw maandabonnement.

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

PS: Het regent mooie overnames dit jaar, en nu is het opnieuw de beurt aan een Junior Goudmijnaandeel in de Selectielijst van het Goud & Zilver Rapport, nadat een grote Major in de sector een bod uitbracht in cash en aandelen.

>>> DOWNLOAD ALERT

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

 

Nico PantelisGaan goudaandelen opnieuw ‘outperformen’?