Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 08/11/2020

Korte evaluatie 

Ondanks de onzekerheid rond de presidentverkiezingen behaalde Wall Street zijn beste wekelijkse resultaat sinds april van dit jaar. De S&P 500 en Nasdaq stegen respectievelijk 7,3% en 9% deze week. De Dow steeg deze week met 6,9%. De S&P 500 boekte ook zijn grootste verkiezingsweekwinst sinds 1932… De strategen van Wall Street geven als reden voor de stijging van de beurzen gedurende de afgelopen dat de Republikeinen overwinningen boeken in de race naar verschillende zetels voor de senaat en daarmee wordt de kans op een “blauwe golf” verkleind en daarmee ook de kans op hogere belastingen en strengere regelgeving. Fred Imbert and Jesse Pound, “S&P boekt grootste weekwinst ondanks de betwiste verkiezingen ” www.cnbc.com 6 november 2020. Vrijdag maakte het Ministerie van Arbeid in zijn maandelijkse banenrapport bekend, dat er 638.000 banen zijn gecreëerd vorige maand, het werkloosheidscijfer zakt hiermee voor de zesde achtereenvolgende maand met een percentage van 6.9%. Dit cijfer overtrof de verwachtingen van Wall Street. – Megan Henney, “Waar zijn alle banen?” www.foxbusiness.com, 6 november 2020.

Living is easy with eyes closed
Misunderstanding all you see
It’s getting hard to be someone
But it all works out
It doesn’t matter much to me
Nothing is real
And nothing to get hung about
Strawberry Fields forever
 – John Lennon , Paul McCartney, The Beatles, EMI, Londen 1967

(Het leven is gemakkelijk met de ogen dicht
Onbegrip is alles wat je ziet
Het wordt moeilijk om iemand te zijn maar het komt allemaal goed
Het kan me niet veel schelen
Niets is echt en er is niets om je druk over te maken
Strawberry Fields voor altijd)

Het was de week na Halloween met op 31 oktober Volle Maan, conjunct Uranus. En zoals men kon verwachten met zowel een Volle maan als Uranus op de voorgrond, verliep alles plotseling totaal anders dan verwacht. De plotselinge veranderingen in de beleggerspsychologie waren mede het gevolg van Mercurius die op dinsdag 3 november van richting veranderde en weer vooruit ging lopen, op het moment dat de Maan zich bewoog richting Tweelingen, het teken waar Mercurius over heerst, precies op tijd voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Wederom zaten de peilingen ernaast (echter de geokosmische studies waren juist) er komt geen “Blauwe Golf”, en de Democratische kandidaat Joe Biden wint niet met dubbele cijfers. In feite, op het moment van dit schrijven, is niemand de officiële overwinnaar (sinds 7 november is er door de media een winnaar uitgeroepen: Joe Biden, noot vertaler), overeenkomstig onze voorspelling dat de winnaar niet bekend zou zijn vóór 6 november. Nu het Saturnus vierkant met Uranus (17 februari) nadert, kunnen er tot die tijd twijfels blijven bestaan over de integriteit of de juistheid van de verkiezingsuitslag. Stabiliteit, een gevoel van veiligheid en nationale trots in de Verenigde Staten, haar leiderschap en haar medeburgers zijn misschien nog een paar weken ongrijpbaar. Er kunnen nog meer verrassingen komen in de komende 1-2 weken.

De wereldaandelenindexen zijn vorige week sterk gestegen, na de meer dan een week durende daling tot vrijdag 30 oktober. Vooral opmerkelijk waren de rally’s in Japan, India en de VS. De Japanse Nikkei-index maakte een nieuw tweejarig hoogtepunt en test nu zijn hoogste niveaus sinds 1991. India’s Nifty steeg naar 12.280 punten op vrijdag, bijna net zo hoog als zijn hoogste stand in zijn “All-time High” van 12.430 punten op 20 januari 2020. En in de V.S., steeg de NASDAQ Composite tot een stand van 11.974 punten, slechts 100 punten verwijderd van het record van 12.074 punten dat op 2 september werd bereikt. De Bitcoin had ook een opmerkelijke week, het testte op vrijdag de $16.000, een niveau dat niet meer is gezien sinds het hoogtepunt van december 2017-januari 2018. De Goud- en Zilverprijzen zagen ook sterke rally’s. Op vrijdag overtrof de Goudprijs $1960 gedurende de dag sessie, een stijging van meer dan $100 ten opzichte van het dieptepunt van 29 oktober. De Zilverprijs testte vrijdag de $ 26, de hoogste prijs sinds 21 september.

Achteraf gezien was het een week die de symboliek van de Volle Maan conjunct Uranus en het voorwaarts draaien van Mercurius weerspiegelde. Echter, de planetaire ontwikkelingen voor volgende week zijn potentieel net zo belangrijk. “Mr Toad’s Wild Ride” (Disneyland attractie) is nog niet voorbij. Het surrealisme blijft zijn dominantie behouden over het realisme dat we ooit kenden. Het is onmogelijk voor te stellen wat voor gevoel van surrealisme door het hoofd van de President moet gaan met de doorgaande Neptunus (gevoel van realiteit dat wordt uitgedaagd) in een T-vierkant met zijn Zon-Maan-oppositie (kerngeloof in zichzelf, iemands zelfidentiteit). Dit kan een tijd van transcendentie zijn, of een volledig losgekoppeld verband tussen wat hij gelooft en wat echt is. Het kan voor veel mensen een surrealistische tijd zijn, maar een buitengewoon surrealistische tijd voor de President en zijn meest fervente aanhangers, als de verkiezingsuitslag in het voordeel van Biden wordt beslist. Het is waarschijnlijk ook voor Joe Biden surrealistisch, om andere redenen. We zullen dat in toekomstige columns bespreken als/nu Biden als winnaar van de verkiezingen van 2020 is uitgeroepen.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

Hier (in Arizona) is de moraal van belang, en dat geldt ook voor de loyaliteit. President Trump’s aanvallen op wijlen Sen. John McCain wekten veel woede bij de Republikeinen. De weduwe van McCain, Cindy, steunde Joe Biden, net als meer dan 100 voormalige stafleden van de senator in een open brief… in een staat die de heer Trump in 2016 met 3,5% overwon en die voor het laatst in 1996 democratisch stemde. – Masada Siegel, “Is Trumps Arizona blauw geworden?” Wall Street Journal, 6 november 2020.

De democraten hebben in 2018 wat terrein gewonnen in de buitenwijken en in het binnenland, maar ze hebben dit jaar in veel van deze gebieden verloren. Een suggestie: Misschien handiger om wat minder negatief te zijn ten aanzien van de politie. “Een Democratische flop in de Staten”, Wall Street Opinion pagina, 6 november 2020.

De astrologische studies die in de column van vorige week werden gerapporteerd, lijken de cyclusstudies te hebben overtroffen. De gepresenteerde astrologische correlaties wezen op een Biden-overwinning. Deze onderzoeken omvatten de synodische Jupiter-Saturnus-cyclus van 21 december 2020 en het Saturnus-Uranus-vierkant van februari-december 2021. Elk van deze geokosmische gebeurtenissen had een duidelijke correlatie met de nederlaag van de zittende partij in het Witte Huis. De cyclusstudies die ik aanhaalde, wezen op een Trump-overwinning. De einduitslag was tijdens het schrijven van deze tekst nog niet bekend, maar Biden was er dichterbij dan de president.

Als de 20-jaars Jupiter-Saturnus-cyclus, die deze keer ook bekend staat als de cyclus van de “Grote Verandering” omdat het ook een 200-jarige wisseling van het element aarde naar lucht maakt, een “Nieuw Tijdperk” vertegenwoordigt, wat kunnen we dan verwachten in de komende 200 jaar, en in het bijzonder in de komende 20 jaar? Zal het begin van deze luchtelement-reeks de VS meer kunnen verenigen, de wereld meer kunnen verenigen dan die in het aarde-element? Dat is wel het gedachte of in ieder geval een mogelijkheid die deze enorme kosmische verschuiving met zich mee zal brengen. Maar de verschuiving is niet altijd duidelijk in het begin. Het kan 5-10 jaar duren voordat de verschuiving duidelijk is. Dit is een onderwerp dat we meer in detail zullen behandelen in het Forecast 2021 Boek, dat over iets meer dan een maand uitkomt.

Tezelfdertijd hangt er de komende dagen weer een kosmische gebeurtenis in de lucht. Tussen 9 en 19 november zal Venus opposiet (lijnrecht tegenover) Mars staan en beide vormen een kardinaal T-vierkant met het SteenbokStellium van Pluto, Jupiter en Saturnus. Tegelijk met dit kardinaal T-vierkant zal Jupiter ook zijn derde en laatste conjunctie met Pluto maken op 12 november, terwijl Mars zijn twee maanden durende retrograde cyclus beëindigt op 13-14 november. Deze laatste twee aspecten zijn uiterst krachtig. De Jupiter-Pluto-conjunctie van 12 november heeft een 88% historische correlatie met primaire cycli binnen 11 handelsdagen. Mars’ vooruitdraaiing op 13-14 november heeft een 75% correlatie met primaire cycli binnen 11 handelsdagen. Beide zijn dus krachtige Level 1 geokosmische omkeerdata. De dieptepunten in de wereld aandelenindices op 29-30 oktober vielen binnen deze 11 handelsdagen tijdsband en kunnen samenvallen met een primair cyclusdal. Maar daar het middelste deel van deze zwaar beladen geokosmische tijdband deze week plaatsvindt en aandelenindices (en Bitcoin, valuta’s en metalen) er sterk stijgend ingaan, kunnen we niet uitsluiten dat er weer een scherpe omkering zal plaatsvinden.

Hoe een en ander in november en december zou kunnen verlopen, zal het onderwerp zijn van het SMT Cyclus Nieuwsbrief van deze maand, die maandagavond in de VS wordt uitgebracht (in Nederland vanaf woensdag-donderdag aanstaande). Voorlopig is onze collectieve aandacht gericht op de laatste dagen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 en wat het betekent voor de kosmische vertolking van het “Nieuwe Tijdperk”. Met dank aan MMA-marktanalist Kat Powell voor het bedenken van deze zin.

 

Mededelingen

De maandelijkse SMT Cyclus Nieuwsbrief en de Engelse SMT Cycles Report komen deze week uit.
Elke SMT Cyclus Nieuwsbrief bevat onze toekomstoutlook voor de Dow Jones en S&P en AEX index, Goud, Zilver, T-Notes, Euro/Dollar, Ruwe Olie, naast MMA’s unieke geokosmische cruciale omkeerdata (CRD’s) en Solaire-Lunaire omkeerdata voor de komende weken voor DJIA, Goud, en Zilver. Ook de MMA Japan Cycles Report (Nikkei, JGB Bonds en Dollar/Yen) komen deze week uit. Bent u nog geen actieve abonnee van een van deze nieuwsbrieven maar wel geïnteresseerd? Kijk eens naar een 2-maandsproefabbonnement voor slechts €59. Abonnee zijn heeft voordelen deze tijd van het jaar: lees het nu hier>>
Een Speciale Video over de Merriman Market Timing Academy (MMTA)

…zal volgend weekend, 14 november, te bezichtigen zijn. Gianni Di Poce en Raymond Merriman gaan daarin in op de vele vragen (FAQ’s) die zijn gesteld over de komende 2 jaar. Dit is de officiële opening van de inschrijvingsperiode voor het publiek.

De Merriman Market Timing Academy begint weer vanaf 16 januari 2021

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

MarketTiming-analist en professioneel belegger Irma Schogt: Een ieder die zich wil kunnen aansluiten bij de groep MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke wereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

Gratis bij Forecast 2021

Het boek Forecast 2021 ligt op schema voor uitgifte op 15 december. Het is nu te bestellen voor €49,95 / US$ 55 plus verzendkosten en btw indien van toepassing. En voor een Ebook betaalt u natuurlijk geen verzendkosten. De meeste korting krijgt u als u de Forecast 2021 Bundel van zowel het gedrukte boek als het Ebook.

Onze verwachting is dat 2021 opnieuw een zeer belangrijk jaar zal zijn, waarin het ingaande lange termijnaspect van Saturnus-Uranus plaatsvindt van februari tot en met december 2021. Hoewel 2020 nog niet voorbij is, zijn verschillende voorspellingen uit het 2020-boek al uitgekomen. Voor een overzicht van het Forecast 2020 Boek tot nu toe, kunt u terecht op onze scorecard hier>>.

Gratis bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

Naast het Forecast-book komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

2 december 2020: Online Workshop Markten, cycli en marktanalyse door Irma Schogt bij Asfaloth

Asfaloth:“Een boeiende workshop waarin je een stoomcursus krijgt over marktcycli, en Irma vertelt je ook hoe je financiële grafieken kunt lezen. Dat is de basis van de markettimingmethode, met als doel de markten te leren kennen. Vervolgens voegt Irma daar astrologische cycli en horoscopen aan toe om de tendensen te verfijnen en op een dieper niveau te snappen. Lees hier verder>>

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode
De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten.
Steeds meer mensen brengen hun vermogen voor beheer onder bij Today’s Group, waar belegd wordt via de CAPS-strategie. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen
, is een waar gezegde. CAPS heeft daar inzicht in als geen ander en ontzorgt u in beide tijden. Lees verder>>

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week