Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 15/11/2020

Korte evaluatie  

De aandelenprijzen stegen vrijdag wegens dat de beleggers weere winstkansen zien door een potentieel werkend vaccin en een economisch herstel volgend jaar. “Het positieve vaccinnieuws van deze week is naar onze mening een spel-verandering, aangezien het de markt toestaat om door de recente toename in COVID-19-gevallen en pandemie heen te kijken naar het bredere heropenen van de economie, aangezien de Pfizer-BioNTech aankondiging van maandag “blijft weerklinken ” schreef Marko Kolanovic, het hoofd van JPMorgan van macro kwantitatieve en derivatenstrategie. – Adam Crisafulli, founder of Vital Knowledge. Fred Imbert, “S&P 500 Rises to a Record Close,” www.cnbc.com, 13 november 2020.

In een van de drie heftigste geokosmische tijdbanden van het jaar, 9-19 november, explodeerden vorige week de wereldwijde aandelenmarkten, waarbij velen nieuwe hoogtepunten van alle tijden of van meerdere jaren maakten. De Bitcoin en de Ruwe Olie kwamen ook sterk in beweging, terwijl het Goud en het Zilver in het begin van de week sterk daalden en zich daarna bescheiden herstelden.

Het was de week van 12 november de derde en laatste Jupiter-Pluto-conjunctie en het eind van de retrogradeloop van Mars in Ram, van 9 september-13 november. Dat zijn twee van de allerkrachtigste geokosmische correlaties met omkeringen van primaire cycli in de VS-aandelenmarkt, binnen een orb van 11 handelsdagen. We kunnen bevestigen dat er 30 oktober een primaire cyclusbodem werd gevormd, 8-9 handelsdagen voor deze twee machtige invloeden. Maar de scherpe stijgingen die erop volgden hebben minstens tijdelijk gepiekt maandag 9 november (12 november in de AEX, Vert.). Die data zijn dichter bij die twee geokosmische aspecten en blijkt exact overeen te komen met onze 3-sterren geokosmische cruciale omkeerdatum van 9 november. Kan dat record in de Dow Jones Industrial Average en S&P, high in de AEX, dan al de primaire cyclustop zijn?

Vanaf de all-time high van 29.933 daalde de DJIA meer dan 1000 punten tot het laagste punt van de week donderdag op 28.902. De nabije S&P futures doken van hun record van 3668 9 november naar een dag later een weeklaagte van 3506,50. De contante NASDAQ boekte maandag een nieuw record. Evengoed valt op dat de nabije NASDAQ futures dat niet deden. Dit creëerde een geval van onderling bearishe divergentie tussen gerelateerde markten, precies op de 3-sterrenCRD (cruciale omkeerdatum). Als gevolg is er een conflict tussen een bullish uitbraakpatroon versus technische en geokosmische triggers die een bearishe divergentie aanwijzen op die zelfde belangrijke geokosmische omkeerdatum.

Eveneens van belang om te benoemen is dat er 11 november op de Indiase NIFTY index een nieuw record werd bereikt en Japans Nikkei een dag later naar het hoogste niveau in 29 jaren ging. Ook de Europese indices stegen, naar geen nieuwe records en alleen de AEX en SMI wisten nieuwe post-crash hoogtes te vormen, op 12 en 9 november. Er waren afgelopen week wereldwijd signalen van bearishe divergentie maar tot dusver zijn deze omkeringen in de werelds aandelenmarkten slechts correctief en is er nog geen teken van bearmarkten. Desalniettemin moeten die triggers de aankomende week nauwgezet gemonitord worden.

Onze MMA-cruciale omkeerdatum van 9 november betekende ook iets voor Goudprijzen die afgelopen maandag naar 1966 stegen, het hoogste sinds 18 september. Maar daarna dook Goud dezelfde dag $100 omlaag, waarmee het voor het eerst sinds 22 juli onder 1850 kwam. Dat is een bearish grafiekpatroon. Toch daalde Zilver niet ook naar een laagte in maanden, wat ook tot een onderlinge bullishe divergentie leidde, tijdens onze 3-sterrenCRD. Het is weer een voorbeeld van het conflict in marktanalysemethoden, die vaker aanwezig zijn in tijden dat planeten retrograde bewegen of stationair, zoals Mars.

In andere markten bleef Bitcoin stijgen naar zijn hoogste niveau sinds zijn record van december 2017. Sojabonen bleven omhoog koersen naar 1150, de hoogste prijs sinds juli 2016. Maïs was ook sterk met voor het eerst sinds juli 2019 een stijging naar boven 425. The week past most definitely exhibited price activity consistent with the dynamics of Jupiter conjunct Pluto and Mars turning direct.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

“We zijn uniek onder de militairen,” zei Gen Mark Milley, de voorzitter van de stafchef Joints. “We leggen geen eed af aan een koning of een koningin, een tiran of een dictator. We leggen geen eed af aan een individu…” De abrupte veranderingen hebben vrees gewekt over wat Trump in zijn definitieve twee maanden als president kan proberen te doen – en of de militaire langdurige afstand van de politiek zou kunnen worden opgeheven. – Lolita C. Baldor, Associated Press, November 12, 2020.

“Dit is procesvoering op basis van samenzweringstheorie.” David Becker, geciteerd door Kristine Phillips, “Deze Stemming Wordt Niet Zoals 2000,” USA Today, 11 november 2020.

Het zware bombardement van krachtige planetaire aspecten gaat deze week door. Venus maakt haar vierkant naar de SteenbokStellium-planeten: Jupiter, Pluto en Saturnus, vormt een T-vierkant naar de stationaire Mars in Ram tot en met 19 november. Dit is in de aard geen meegaande of gezegende combinatie. Een kant (Venus in Weegschaal) wil overeenstemming en wapenstilstand. De andere partij (Mars in Ram) wil vechten voor wat zij als haar recht beschouwt. De planeten (mensen) tussen beide in zijn in principe in stand-bymodus, waarbij ze dreigen met ernstige gevolgen als de twee partijen niet toegeven (of misschien is het alleen als een van de partijen niet toegeven). Met Pluto en Mars erbij is het niet gemakkelijk om Venus de gratie te geven die ze wenst.

Het goede nieuws is dat na deze week we 30 dagen in het teken Boogschutter komen, vanaf 21 november. Dat valt samen met de eindejaarsfeestdagen. Het is een tijd waarin mensen geld uitgeven (persoonlijke schuld verhogen) en winkeliers zetten hun grootste omzet van het jaar om. Iedereen is gelukkig en optimistisch (nou ja, niet iedereen, maar velen), dat is het thema van de Boogschutter, het teken dat is als Sinterklaas die cadeaus uitdeelt. Het is een seizoen waarin de beurzen over het algemeen stijgen, hoewel dat twee jaar geleden niet het geval was toen de aandelen hard daalden. Als het niet overdreven optimistisch en vrolijk is, kan Boogschutter anderszins overdrijven met paniek. Ik vermoed dat het in het oordeel van Sinterklaas afhangt van of de wereldbevolking “lief of stout” is. we zullen dat waarschijnlijk weten rond de zonne-eclips, vierkant Neptunus, van 14 december. Bij nader inzien, misschien weten we het niet. Neptunus weet het niet. Het stelt zich alleen maar van alles voor. En vaak is wat hij zich voorstelt waanzinnig en onrealistisch. Neptunus zou liever dansen, muziek spelen, acteren, en misschien onzorgvuldig zijn en een feestje houden, wat geen goed idee zou zijn met een virus (ook Neptunus) dat nog steeds rondhangt. Als extra bonus valt de zonsverduistering op Donald Trumps geboortemaan en Kamala Harris’ geboorte-Descendant. Het gebeurt op de dag dat de afgevaardigden van het kiescollege bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te formaliseren. Het doet je afvragen wie de goedheiligman stout of aardig vindt, en of hij geschenken, paniekaanvallen of echte soldaten in plaats van tinnen soldaatjes uitdeelt.

 

Oproep

Wij zoeken iemand met interesse in de markettimingmethode en ’t liefst ook html-kennis, die regelmatig de column vanuit het Engels naar Nederlands wil vertalen. Ben jij misschien degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op>>

Mededelingen

 

De ICR (International Cycles Reports) van MMA komen deze week 20 oktober uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta’s), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Bestel nu om er zeker van te zijn dat je het rapport van deze maand krijgt! Overweeg een proefabonnement al vanaf € 60: ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

Nog weken inschrijven voor de beste prijs! De Merriman Market Timing Academy begint weer vanaf 16 januari 2021

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

MarketTiming-analist en professioneel belegger Irma Schogt: Een ieder die zich wil kunnen aansluiten bij de groep MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke wereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

Het boek Forecast 2021 ligt op schema voor uitgifte op 15 december. Het is nu te bestellen voor €49,95 / US$ 55 plus verzendkosten en btw indien van toepassing. En voor een Ebook betaalt u natuurlijk geen verzendkosten. De meeste korting krijgt u als u de Forecast 2021 Bundel van zowel het gedrukte boek als het Ebook.

Onze verwachting is dat 2021 opnieuw een zeer belangrijk jaar zal zijn, waarin het ingaande lange termijnaspect van Saturnus-Uranus plaatsvindt van februari tot en met december 2021. Hoewel 2020 nog niet voorbij is, zijn verschillende voorspellingen uit het 2020-boek al uitgekomen. Voor een overzicht van het Forecast 2020 Boek tot nu toe, kunt u terecht op onze scorecard hier>>.

Gratis bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

Naast het Forecast-book komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode
De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen, is een bekende uitspraake. CAPS heeft daar inzicht in als geen ander en ontzorgt u in beide tijden. Lees verder>>

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week