Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 22 november 2020

Korte evaluatie 

De VS’ minister van Financiën Steven Mnuchin’s besluit om belangrijke pandemische hulpprogramma’s te laten verlopen is als het verwijderen van reddingsboten van de Titanic, volgens Carl Weinberg, hoofdeconoom bij High Frequency Economics. Mnuchin kondigde donderdag aan dat hij de noodlening-programma’s van de Federale Reserve niet zal uitbreiden, die na 31 december dreven op fondsen van de regerings CARES-akte. Hierdoor zou de capaciteit van de centrale bank om het financiële systeem te steunen drastisch verminderen. – Elliot Smith, “Mnuchin’s Fed-besluit is als Titanic van zijn Reddingsboten ontdoen,” www.cnbc.com, 20 november 2020.

De werelds aandelenmarkten begonnen vorige week weer goed. Toch daalden ze op een recordaantal nieuwe COVID-19-gevallen, Mnuchin’s aankondiging van beëindigen van centrale banksteun aan belangrijke noodprogramma’s en de voortdurende psychologische afdaling van president Trump in de duisternis/ontkenning van zijn vermoedelijke verkiezingsverlies. Geen van deze ontwikkelingen wordt met gejuich van beleggers beantwoord, ondanks het optimisme aan het begin van de week over Moderna’s coronavirusvaccin met 94,5% effectieve resultaten. Dat dreef de Dow Jones Industrial Average naar een nieuw record, minder dan een week na de derde en laatste Jupiter-Pluto-conjunctie en Mars die keerde en weer naar vooruit ging lopen, 12 en 14 november jl. Dit zijn twee van de sterkste historische correlaties met forse omkeringen in de Amerikaanse aandelenmarkt. Maar het optimisme was van korte duur in de VS, te midden van de toenemende spanningen die verband houden met de onzekere economische gevolgen van de pandemie en politieke kwesties.

In aandelenbeurzen elders ter wereld, deed Europa het wederom slechter dan andere wereldregio’s. Alleen in Nederland, vloog de AEX vorige week naar weer een nieuw post-crash-hoogtepunt. De DAX en SMI bleven onder hun hoogtes van de week ervoor, 9 november.

In Azië en het Stille Zuidzeegebied, wist India’s NIFTY-index made 19 november nog een nieuw record te boeken. Japans NIKKEI-index vloog tot dinsdag 17 november weer naar zijn hoogste niveau in meer dan 29 jaar. Australiës ASX-index maakte een nieuwe post-crash-piek op 20 november. De Shanghai Composite Index en Hong Kongs Hang Seng deden het goed maar bereikten geen nieuwe post-crash-hoogtes.

In het Amerikaanse deel boekte alleen de DJIA afgelopen week (16 november) een nieuwe all-time high. De S&P en NASDAQ kwamen niet boven hoogtes van een week eerder (9 november). Braziliës Bovespa wist 17 november een nieuwe post-crash-hoogte te boeken.

Het overgrote deel van deze wereldbeurzen vormde belangrijke hoogtepunten in de volgepakte geokosmische tijdsperiode van 9-19 november die door ons als een belangrijke cruciale omkeerzone (CRD) werd gekenmerkt. Toch moeten we nu afwachten en gaan zien of aandelenmarkten nog hoger kunnen gaan, nu we onder de positieve seizoenstransit van Zon door Boogschutter leven, van 20 november -21 december.

In andere markten testte Goud op 19 november het 1850-niveau nogmaals en dat hield stand. Goud moet ploeteren om weer boven 1900 te komen, laat staan 2000. Zilver blijft tussen 2360 en 2520. Sojabonen en Maïs stegen vorige week ook, naar hun hoogste niveaus in meer dan een jaar (Sojabonen maakten daarbij een nieuwe 4-jaarstop). Maar het grote nieuws blijft Bitcoin, die op het punt staat om een nieuw record te zetten. Vrijdag passeerde het 18.830. Het record was 19.458 van 18 december 2017. De meest volatiele tijd voor Bitcoin is als de Zon van Boogschutter tot en met Vissen beweegt (20 november-21 maart). We zijn er nog maar net aan begonnen, wat betekent dat de komende 4-5 maanden waarschijnlijk scherpe dalingen evenals scherpe stijgingen zullen laten zien.

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

“The Great Reset” zal het thema zijn van een unieke tweevoudige top die in januari 2021 door het World Economic Forum zal worden bijeengeroepen. “Een Great Reset is nodig om een nieuw sociaal contract op te bouwen dat de waardigheid van ieder mens eerbiedigt”, aldus Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum. “De wereldwijde gezondheidscrisis heeft de onhoudbaarheid van ons oude systeem in termen van sociale cohesie, het gebrek aan gelijke kansen en inclusiviteit blootgelegd. We kunnen ons ook niet afkeren van het kwaad van racisme en discriminatie. We moeten in dit nieuwe sociale contract onze intergenerationele verantwoordelijkheid opnemen om ervoor te zorgen dat we aan de verwachtingen van de jongeren voldoen”. — Adrian Monck, World Economic Forum, “De Grote Reset: Een unieke tweevoudige top, begin 2021,” public.affairs@weforum.org, 3 juni 2020.

“Het huidige ingaande tijdperk komt pas rond januari 2020 +/- enkele maanden aan zijn einde. De economie, de sociaal-politieke arena en dus de publieke overheid verandert niet – heeft tot die tijd geen mandaat om te veranderen, door haar (gebrek aan) leiderschap. Dit betekent dat de huidige wereldwijde frustratie, cynisme en neerslachtigheid over de huidige omstandigheden waarschijnlijk zal blijven bestaan totdat echte innovatie, nieuwheid en het streven naar eenheid, geassocieerd met nieuwheid en een nieuw tijdperk, aan het begin van het volgende decennium duidelijk op gang komen”. Raymond Merriman, “The Great Reset: De Laatste Dagen van de Ingaande Saturnus-aspecten,” Forecast 2017 Book, geschreven in november 2016.

“Het is moeilijk om een slechtere, meer ondemocratische actie van een zittende Amerikaanse President voor te stellen,” zei de V.S. Sen. Mitt Romney, R-Utah, de 2012 GOP-benoemde presidentskandidaat. — Dan Mangan, “Schnde: Protesterenden Zeggen Michigans Wetgever om de Stemming aan Biden toe te wijzen als Hij Trump gaat Ontmoeten,” www.cnbc.com, 20 november 2020.

Ik wijk nu deze week een beetje af van de markten (hé, het is mijn column) vanwege wat er politiek gezien in de VS gebeurt, en ik overspoeld word met veel vragen van lezers over deze situatie.

De eerste twee citaten hierboven zijn slechts weer een voorbeeld van hoe deze columns nieuwsitems en belangrijke bewegingen in menselijk gedrag benoemen – voorzien – voordat ze gebeuren. Het is iets dat vaak voorkomt, dat inzichten die via onze kennis van kosmische berichtgeving in deze columns ontstaan, later door anderen worden “ontdekt”: alsof zij met het idee zijn gekomen. Helaas wordt alles wat onder het beroepsgebied van astrologen valt zelden als een originele bron geciteerd omdat… het astrologie is. Dat de waarde van de astrologie voor de samenleving genegeerd wordt zoals meestal gebeurt… is voor de samenleving een gemiste kans om studies en onderzoek naar dit opmerkelijke onderwerp te ondersteunen, omdat zoals keer op keer is gebleken, het een grote hulp kan zijn bij cruciale “planningen”, of het nu lokaal, nationaal, of wereldniveau betreft.

Ik schrijf dit omdat ik begrijp – evenals alle professionele astrologen – wat het is om je “geslachtofferd” te voelen, alsof het systeem tegen je wordt “opgetuigd”, tegen wat jij gelooft dat de waarheid is. Het maakt ook niet uit wat jij denkt of zegt over het onderwerp. Waar het om gaat is wat je weet en wat je eraan doet, hoe je handelt. Geef je het op? Zeur je en klaag je? Krijgt u een woedeaanval die de carrières en het welzijn van anderen in uw kring (of partij) in gevaar kan brengen? Of werkt u aan het rechtzetten van het onrecht, de discriminatie, door te dienen als een modelpersoon die gewoon kan zijn zoals hij of zij is en doen wat hij of zij doet door voortdurend uitmuntende dienstverlening te bieden, zich ethisch en eerlijk te gedragen en waarheden te verspreiden over wie u bent en wat u doet via fundamentele onderzoeken en open verslaglegging van uw ontdekkingen? Uw gedrag is een keuze. En u bent verantwoordelijk voor de gevolgen van die keuzes. Als de gevolgen van die keuzes u niet bevallen, zal klagen, zeuren of een woedeaanval hebben u geen goed doen. Het resultaat verandert er niet door en het zal je later waarschijnlijk schaden.

Het gevoel van “slachtofferschap” behoort tot het rijk van Neptunus. Onder een Neptunus-transit is men vaak het slachtoffer van onwaarheden, geruchten, beschuldigingen die niet bewezen kunnen worden en misschien alleen het resultaat van misverstanden zijn; als we alleen maar vragen stellen en wilde beschuldigingen uiten. Of men kan de dader zijn van hetzelfde, waardoor anderen het slachtoffer worden van beschuldigingen die niet kunnen worden bewezen. En die schadelijk kunnen zijn voor het welzijn van anderen, zelfs degenen die men beweert te dienen.

De vragen die men deze afgelopen twee weken het meest aan mij stelt hebben allemaal met President Trump’s gedrag te maken, zijn weigering om de verkiezingsresultaten te accepteren. In tegendeel, hij beweert dat de verkiezing werd gemanipuleerd, ondanks het feit dat “federale veiligheidsfunctionarissen hebben gezegd dat de verkiezing ‘de veiligste verkiezing in de geschiedenis van de VS’ was”. (Deanna Paul, “Giuliani Claimt Fraudesamenzwering”, Wall Street Journal, 20 november 2020). Laat mij daarom in deze column antwoord geven op de vragen die mij gesteld worden, om mijn visie met alle lezers te kunnen delen, als u wilt weten hoe ik de gebeurtenissen bezie door de lens van astrologie, omdat ik die taal machtig ben.

“Denkt u dat Trump uiteindelijk de verkiezing nietig zal verklaren?” Nee.

“Denkt u dat hij zijn machtspositie over de Republikeinse Partij voortzet?” Nee. Niet meer. Ik denk dat het voorbij is voor hem.

“Ben je een Democraat?” Nee. “Ben je een Republikein?” Nee. “Bent u bevooroordeeld?” Dat is iedereen. Dat is onvermijdbaar. En uiteindelijk, maakt het niet uit.

Waar het om gaat is hoe iemand zich aanpast aan de realiteit. En dat is waar het probleem ligt met transit Neptunus omdat Neptunus niet weet of niet wil accepteren wat de realiteit aangeeft. Neptunus maakt nu een zeer problematisch T-vierkant naar President Trump’s natale Zon-Uranus, oppositie Maan. Zoals in onlangs in deze column gezegd en in de laatste twee Forecastboeken, zou dit een periode zijn waarin de President het moeilijk vindt om de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn. Hij zal worden uitgedaagd om zich met de werkelijkheid verbonden te houden. En de realiteit is niet prettig (hij verliest waarschijnlijk na afronding van alle hertellingen, en zo niet dan zal dat mij zeer verbazen). Waarom? Omdat Pluto op dit moment recht tegen over zijn geboorte-Venus-Saturnus staat. Onder Pluto’s doorgangen ontsnapt niemand ongedeerd. Tijdens een oppositie met Saturnus worden iemands plichten – zijn rol – vaak beëindigd. Zijn plichten als president houden waarschijnlijk op, hoezeer hij zich ook verzet.

“Moet hij met macht verwijderd worden uit het Witte Huis?” Dat is mogelijk, met Pluto.

“Zal hij proberen een staatsgreep te plegen en de regering over te nemen?” Als dit niet de Verenigde Staten zouden zijn, zou ik denken dat dat ook mogelijk is. hij kan het proberen. Maar gezien de transits van Neptunus en Pluto naar zijn geboorteplaneten, en de progressieve ascendant die van Weegschaal naar Schorpioen gaat, denk ik dat het waarschijnlijker is dat hij verwijderd wordt dan dat hij in een overname doet. Maar met een rijzende Neptunus, betekent dat niet dat het idee niet ergens in zijn hoofd zweeft.

In de webinarbespreking over de Presidentsverkiezingen, 1 september jl. georganiseerd door ISAR (www.isarastrology.org), gaf ik aan dat tussen de verkiezing en inhuldiging, Trumps progressieve ascendant van Weegschaal naar Schorpioen zou gaan. Dit is een ongeveer 30 jaars-progressie. Ik vermeldde dat overgaan naar Schorpioen waarschijnlijk het begin van een minder prettige periode in zijn leven zal zijn, na een eind aan een Weegschaalperiode, waarin zijn geboorte-Jupiter (geluk) zich bevindt. Het wordt niet zo eenvoudig als in de tijd met zijn progressieve ascendant in Weegschaal, waarin hij alles kon krijgen dat hij wilde met Jupiter die zich daar ook bevond. In Schorpioen, heeft hij niets. Nou, misschien schulden dan. Schorpioen gedijt soms met schuld, gebruikt het als hevel om te krijgen wat hij wil. In Schorpioen, is iemands realiteit 180 graden anders dan in Weegschaal met Jupiter. Vandaar dat ik denk dat hij klaar is in de politiek. Maar Schorpioen is een geldteken, een teken dat graag deals sluit met anderen. Hij kan nog steeds deals maken.

“Is er een manier voor hem om hier doorheen te komen?” Ja, natuurlijk. Pluto vereist een overgave aan het onvermijdelijke, iets wat op dit moment niet in de spelbeschrijving van Trump staat. Zodra men erkent dat er een verandering heeft plaatsgevonden, dat het nodig is om het los te laten en te herbouwen, is Pluto gesust. Men is herboren, en het succes kan groter zijn dan ooit op een ander pad. Tot die tijd wordt de bankschroef steeds strakker.

En tot slot, “Denk jij dat de verkiezing gemanipuleerd was? Is er bij deze verkiezing bedrog gepleegd?” Nou, tegelijkertijd vormt Neptunus ook een T-vierkant naar het Mars-Neptunus-vierkant in de horoscoop van de VS. Bedrog en fraude komen voor onder de auspiciën van Neptunus. Of nu de eigenaar van de horoscoop bedrogen wordt of degene is die de fraude pleegt, dat is altijd de vraag. Neptunus is meestal meer beschuldigend dan in staat om harde, overtuigende bewijzen te leveren om hun beschuldigingen te staven. Dus, het antwoord is, ik weet het niet. Het is mogelijk. Maar ik denk niet dat het resultaat de huidige status van president Trump zal veranderen. Hij is een kreupele en gewonde eend. En ik wens hem een snelle genezing en persoonlijke transformatie toe die Pluto vereist om verder te gaan met zijn leven.

Welnu, voor de handelaren en beleggers die deze column lezen voor handels- en beleggingsinzichten, de belangrijkste geokosmische aspecten van deze week zijn de Venus-Uranus-oppositie en Neptunus’ omkeren naar vooruit lopen, 27 en 28 november. Maar beide komen vaker met scherpe prijsbewegingen en omkeringen. Donderdag is ook de Thanksgiving-feestdag in de VS, de financiële markten zijn die dag dicht in de VS.

Historisch gaan de aandelen meestal stijgend naar een feestdag en de dagen erop omdat consumenten fortuinen uitgeven aan cadeaus. Hier is de hoop dat alle lezers het geschenk krijgen dat ze in deze tijd werkelijk graag willen hebben. Misschien een exemplaar van het Forecast 2021 Book? Mijn geschenk wordt de rust die ik krijg als dit boek deze week gereed is. Ik hou wel van het schrijven van het boek van dit jaar, veel meer dan het boek van vorig jaar. Deze is makkelijk. En het wordt een geweldig boek!

Wij zoeken iemand die regelmatig de column vanuit het Engels naar Nederlands wil vertalen, idealiter met html-kennis. Ben jij misschien degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op>>

NB Edelmetaal-info: met toestemming van Irma Schogt nemen we elke week de vooruitblik uit haar nieuwsbrief over. Echter vanaf 5 december zal de nieuwsbrief uitsluitend voor betalende leden zijn. (zie haar mededeling hieronder) Dat betekent dat de nieuwsbrief dan niet meer als column op Edelmetaal-info zal verschijnen.

Mededelingen

Veranderingen voor Marktvooruitblik-lezers

De Marktvooruitblik op de week wordt sinds vele jaren elk weekeinde vertaald vanuit de Engelstalige Preview for the week door Raymond Merriman, online gepubliceerd èn verspreid naar vele geïnteresseerden. We doen het met plezier, maar het kost elk weekend wel veel tijd. Vanwege de uitbreiding van onze werkzaamheden met markettiming, zijn we nu genoodzaakt om een kleine vergoeding te vragen voor de marktvooruitblik.

Vanaf 5 december gaat de marktvooruitblik enkel naar onze betalende nieuwsbriefabonnees. Plaatsing op de website geschiedt dan een week later. Als u de marktvooruitblik op de week die voor de deur staat wilt lezen, neem dan een abonnement: dat kan al voor € 5 per maand. Lees verder>>

 

Nog drie weken om in te schrijven voor de beste prijs! De Merriman Market Timing Academy begint weer vanaf 16 januari 2021

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

MarketTiming-analist en professioneel belegger Irma Schogt: Een ieder die zich wil kunnen aansluiten bij de groep MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke wereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

Boek Forecast 2021

Het boek Forecast 2021 ligt op schema voor uitgifte op 15 december. Het is nu te bestellen voor €49,95 / US$ 55 plus verzendkosten en btw indien van toepassing. En voor een Ebook betaalt u natuurlijk geen verzendkosten. De meeste korting krijgt u als u de Forecast 2021 Bundel van zowel het gedrukte boek als het Ebook.

Onze verwachting is dat 2021 opnieuw een zeer belangrijk jaar zal zijn, waarin het ingaande lange termijnaspect van Saturnus-Uranus plaatsvindt van februari tot en met december 2021. Hoewel 2020 nog niet voorbij is, zijn verschillende voorspellingen uit het 2020-boek al uitgekomen. Voor een overzicht van het Forecast 2020 Boek tot nu toe, kunt u terecht op onze scorecard hier>>.

Gratis bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

Naast het Forecast-book komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

 

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode

De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen, is een bekende uitspraake. CAPS heeft daar inzicht in als geen ander en ontzorgt u in beide tijden. Lees verder>>

 

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Irma SchogtVooruitblik op de week