Columns & Artikelen

Hoe edelmetaalprijzen manipuleren?

by Maarten Verheyen on 24 november 2020

Hoe kan je de edelmetaalprijzen manipuleren?

Makkelijk, je verkoopt via de Comex een goud- of zilverfuture zonder dat je het edelmetaal in bezit hebt.

Als je genoeg van dat soort contracten te koop aanbiedt, daalt de prijs.

Dit is simpel vraag en aanbod, mensen!

En zolang kopers aan de andere kant van deze transactie niet om fysieke levering vragen, kan je dit spel eindeloos herhalen. Je wil niet weten hoeveel de banksters met dit soort manipulaties verdiend hebben.

De handel op Comex bepaalt de prijzen van fysiek edelmetaal, maar tot voor kort vroegen kopers eigenlijk zelden of nooit fysieke levering.

Dat is echter veranderd.

In 2020 werd er tot op heden meer fysiek edelmetaal opgevraagd via de Comex … dan in de vijf voorafgaande jaren samen!

En ondertussen zijn alle ogen gericht op het november-contract dat morgen expireert.

Voor zilver staan er momenteel nog 52.703 contracten open (263 miljoen ounces) en voor goud gaat het om 197.009 openstaande contracten (19,7 miljoen ounces).

Een deel van deze contracten zal gesloten worden, een deel doorgerold naar een latere datum en hetgeen resteert, zal fysiek geleverd worden.

Banksters die dus papieren futures verkochten om de prijs omlaag te duwen, zullen dus straks in een krappe markt op zoek moeten naar FYSIEK EDELMETAAL om aan de leveringsverplichtingen te kunnen voldoen.

Wel, veel succes daarmee zou ik zeggen 😉

Zeker de fysieke zilvermarkt is bijzonder klein en op basis van hetgeen ik nu zie, schat ik dat er enkele tientallen miljoenen ounces uit de markt gehaald dienen te worden.

De zilverprijs zal de komende weken vanuit deze hoek dus stevig ondersteund worden!

De banksters hebben voor een serieuze korting gezorgd in de fysiek markt en daar kan je hier je voordeel mee doen. 

Maarten Verheyen

Redactie Edelmetaal-info:

Maarten was tijdelijk even van het toneel, maar hij is weer terug. Niet via sociale media maar wel met zijn nieuwsbrief en die mogen wij overnemen, hetgeen we met plezier doen.

Hij was trouwens niet helemaal weg, want als redacteur van Beursmagazine was en is hij nog steeds in de weer, op zoek naar interessante aandelen. En wie Maarten kent die weet, dat zijn niet de aandelen die iedereen al heeft, maar hij wil contrair op de bodem kopen, maar wel die aandelen die juist wel toekomst hebben. Op de bodem kopen is lastig, de meeste mensen kopen dicht bij de top, bang om de trein te missen. Ik heb niet zoveel abonnementen op allerlei betaalde nieuwsbrieven, maar dit vond ik dat toch wel erg interessant en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Lees hier meer over dit Beursmagazine

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Maarten VerheyenHoe edelmetaalprijzen manipuleren?