Columns & Artikelen

Vooruitblik op de week

by Irma Schogt on 29/11/2020

Bericht aan onze lezers

Na de jarenlange gratis wekelijkse publicatie, staan er vanaf aankomende week veranderingen voor de deur. Lees onderaan deze column hoe u de marktvooruitblik voortaan wekelijks kunt blijven lezen en ontvangen.

Korte evaluatie

De Dow Jones Industrial Average sprong voor het eerst boven de 30.000, een opmerkelijke stijging die de aandelenmarkt, zelfs midden in een verwoestende pandemie, naar records bracht. De opmars van dinsdag kwam nadat president Trump zei dat zijn regering zou meewerken aan de overgang van president-elect Joe Biden naar het Witte Huis, waardoor beleggers hoop krijgen dat het land een soepele machtsoverdracht zal beleven. Meer in het algemeen is een groot deel van de opkomst van de markt mogelijk gemaakt door de hoop te wekken dat wetenschappers op het punt staan vaccins te produceren die effectief genoeg zijn om het nieuwe coronavirus te bestrijden. – Arkane Otani, “Dow Eclipses 30,000 for the First Time”, Wall Street Journal, 25 november 2020.

Het was een heel mooi Thanksgiving-cadeau voor beleggers. Het correleert ook met de beweging van de zon in Boogschutter, het teken dat er gewoon van houdt om records te breken en reden is voor feest. Met Boogschutter wordt alles vergroot. En zelfs als dat niet het geval is, zal alleen de verkondiging dat dit het geval is vaak voldoende zijn. Het is de geest van iets dat ertoe doet in Boogschutter, niet de feiten, hoewel ondersteunende feiten zeker kunnen bijdragen aan de geest van optimisme die het handelsmerk van Boogschutter is. Het helpt ook dat Neptunus dit weekend stationair staat om naar voren te draaien. Een beetje irrationele uitbundigheid is altijd goed voor de feestdagenstemming.

Wanneer Neptunus benadrukt is, vooral wanneer Jupiter of zijn teken Boogschutter ook wordt meespeelt, zijn markten (en mensen) niet altijd logisch. Logica maakt geen deel uit van dat pakket. Een voorbeeld hiervan was vorige week heel duidelijk toen de Amerikaanse dollar op vrijdag 27 november daalde tot 91,75, waarmee hij zijn dieptepunt van 1 september 2020 opnieuw testte, wat de laagste prijs was sinds april 2018. Een dalende dollar zou bullish voor goud, toch? Maar niet vorige week, want goud daalde op vrijdag 27 november naar 1770, de laagste prijs sinds 2 juli.

Bitcoin was ook een voorbeeld van wat er kan gebeuren als irrationele uitbundigheid aanwezig is. De cybermunt steeg 25 november naar een recordhoogte van boven 19.000. Maar als de irrationele uitbundigheid van Neptunus en Boogschutter die wordt benadrukt, met de realiteit wordt geconfronteerd, kan er snel paniek ontstaan. Binnen 24 uur verloor Bitcoin op 26 november meer dan $ 3000, tot an 16.200 dollar. Over Neptunus en Boogschutter gesproken, ruwe olie (geregeerd door Jupiter en Neptunus en hun tekens Boogschutter en Vissen) had ook een spectaculaire week. Ruwe olie steeg vorige week naar 46,26, de hoogste prijs sinds de pandemiecrash van maart. Andere grondstoffen bereikten vorige week meerjarige hoogtepunten, zoals maïs en sojabonen.

De aandacht van de wereld ging echter vooral uit naar de geweldige prestaties van aandelenmarkten over de hele wereld. Naast de DJIA werden ook recordhoogtes geboekt in India, en post-crash-highs (na maart 2020) werden genoteerd in Nederland, Australië, Japan, Hong Kong (ook niet zeker of dat logisch is) en Brazilië. NASDAQ’s contante index bereikte ook een nieuw record, maar zijn futuresmarkt niet. De S&P kwam net tekort ten opzichte van zijn hoogste punt ooit, op zowel zijn contante- als termijnmarkt. Er is momenteel nergens een gebrek aan bearishe divergentiesignalen tussen de markten, wat betekent dat een pullback zeker op elk moment kan beginnen. Ik vraag me af wat dat zou betekenen als Boogschutter en Neptunus benadrukt zijn? Vraag het maar aan de Bitcoinmarkt. Misschien kan het allemaal duren tot Steenbok vanaf 21 december aan zet is, dezelfde dag als de langverwachte 20-jaars-conjunctie tussen Jupiter en Saturnus.

 

De geokosmos van vandaag en gedachten over de toekomst

“Er zijn twee verschillende manieren om je leven te leiden: het cultiveren van verschillen en het verdiepen van de gemeenschap.” – Andre Malraux, uit hetzelfde boek als het volgende citaat.

In de verkenning van de planetaire cycli en hun relatie met de geschiedenis lijkt het mij dat de brutale afwijzing van de astrologie gedurfd is. Het is waar dat “Het moeilijker is om een vooroordeel te kraken dan een atoom” (Einstein).– Andre Barbault, “Planetaire Cycli: Mundane Astrologie,” The Astrological Association CIO, London, VK, 2016, tekst uit de Franse publicatie “Les Cycles Planetaires Astrologie Mondiale, 2014.

In een krachtige en welbespraakte overwinningstoespraak, zwoer de verkozen president Joe Biden om “een tijd om te helen” in Amerika in te luiden…. – Charlotte Alter, “President-Elect Joe Biden Zweert om “Een Tijd om Amerika te Helen in te luidern”, https://time.com, 7 november 2020.

Een tijd om te helen…. die deze week ook zou kunnen vallen onder de titel van een benadrukte Neptunus in Vissen, en nu we de kritieke zonsverduistering van 14 december naderen, precies de datum waarop de kiezers van het Kiescollege bijeenkomen en stemmen, waarmee ze de volgende president van de Verenigde Staten bevestigen. Het is ook de datum waarop de zonsverduistering op 24 ° Boogschutter plaatsvindt, op de geboorte-Maan van Donald Trump, die werd geboren tijdens een Maansverduistering, wat betekent dat deze Zonsverduistering ook oppositie zijn geboorte-Zon zal zijn. Dit is toevallig ook dezelfde graad als de Descendant in de geboortehoroscoop van Kamala Harris, evenals haar progressieve Zon. Een Zonsverduistering op zulke kritieke graden van iemands horoscoop correspondeert meestal met een grote verandering in iemands leven, hetzij qua woonadres, carrière, relaties of zelfs gezondheid. Het pad dat men bewandelde wordt verstoord, er wordt een nieuw levenspad geboren. Maar het nieuwe pad brengt uitdagingen met zich mee waarop men niet altijd voorbereid is. Men wordt gedwongen om nieuwe aanpassingsvaardigheden te leren, nieuwe hulpmiddelen om het succes te vergroten, en soms zelfs om te overleven. Hoe meer men zich vasthoudt aan het verleden, hoe moeilijker het wordt om te profiteren van het begin van de nieuwe weg.

De column van vorige week leverde veel reacties op van lezers met alle politieke voorkeuren. Ik zat vast aan degenen met de liberale overtuiging die wilden weten of Donald Trump zal worden vervolgd of gratie zal krijgen, of dat hij hoofd van de Republikeinse partij zal blijven en opnieuw zal leiden in 2024. Ten eerste verwijs ik naar Joe Biden’s eigen woorden. Hij zwoer om “een tijd van heling” in te luiden. Doet u dat door de vertrekkende president gratie te verlenen voor eventuele juridische gevolgen van vermeende illegale handelingen? Of geneest de natie door het opleggen van een straf – “gerechtigheid” noemen ze dat – voor deze wandaden, als bewezen kan worden dat ze onwettig zijn? Bovendien, zoals Trump-aanhangers ook beweren, hoe zit het met de mogelijk onwettige transacties van Joe Biden met betrekking tot financiële gunsten aan en van zijn zoon Hunter Biden terwijl hij VP was? Of Hillary Clinton en haar verdwenen e-mails met geheime overheidsinformatie, of de vermeende onwettige handelingen van de Clinton Foundation? Of wat dat betreft, de rol die de regering Obama heeft gespeeld bij het goedkeuren van het bespioneren van de Trump-campagne en het verzinnen van de Russische samenzweringstheorie die nooit kon worden bewezen? Hoe is dat zoveel anders of legaal dan Nixons Watergate-ingreep bij de verkiezingen van 1972? Staat de Republikeinse Senator Lindsay Graham “boven de wet”, met haar vermeende poging om de verkiezingsambtenaren van Georgië duizenden mail-in stemmen te laten weggooien, om Trump te helpen aan die kiescollegestemmen?

Het punt is: zijn we serieus bezig met het helen van de verdeeldheid van ons land of niet? Het lijkt me dat als we dat zijn, we moeten beginnen met een ander Neptuniaans thema: vergeving. Het zou geweldig zijn als we de heling kunnen toepassen die Neptunus eist om vooruit te komen: de waarheid erkennen, de realiteit zien voor wat er is, en voorbij de gewoonte van ontkenning komen, alsof onderhandelen over de realiteit daadwerkelijk mogelijk is.

Als natie, zelfs als wereldwijde gemeenschap, hebben we nog veel werk voor de boeg. Dit weekend vindt de Maansverduistering plaats op maandag 30 november, na Venus oppositie Uranus op vrijdag 27 november en Neptunus op zaterdag 28 november. Dat is genoeg vuurkracht (nou ja, met Neptunus en de volle maansverduistering lijkt het meer op dampvermogen) om de volgende week te beginnen met een verandering van het beleggerssentiment. Dat zagen we eind vorige week met Bitcoin. Het kan deze week met andere markten gebeuren, want met Uranus kunnen de trends plotseling veranderen, zonder veel waarschuwing. En met Neptunus die uit de invloedssfeer raakt, kan de allure van de irrationele uitbundigheid snel plaats maken voor nieuwe alarmerende en zelfs hysterische perioden, vooral als we de komende twee weken van de maan- naar de zonsverduistering gaan. In Boogschutter is alles overdreven. Probeer het gericht te houden op liefdadigheid en plezier. Boogschutter vindt dat ook leuk.

 

Mededelingen

 

Marktvooruitblik exclusief naar abonnees

De Marktvooruitblik op de week wordt sinds vele jaren elk weekeinde kosteloos voor u vertaald vanuit de Engelstalige Preview for the week door Raymond Merriman. We doen het met plezier maar het kost elk weekend wel veel tijd. Om de marktvooruitblik elke week te kunnen blijven uitbrengen, zijn we nu genoodzaakt om er een kleine vergoeding te vragen.

De enige manier om na 5 december 2020 de Nederlandse vooruitzichten voor de komende week te ontvangen, is via een abonnement. Online publicatie volgt steeds pas na twee of meer weken: u hebt het dan als eerste in huis!

De nieuwste marktvooruitblik via de mail blijven ontvangen kan al voor  € 5 per (incl. btw) maand. Lees en bestel meteen>>

2 december: Online Workshop Markten, cycli en marktanalyse

door Irma Schogt bij Asfaloth. Drs. Karen Hamaker-Zondag:“Een boeiende workshop waarin je een stoomcursus krijgt over niet-astrologische cycli, en Irma vertelt je ook hoe je financiële grafieken kunt lezen. Dat is de basis van de markettimingmethode, met als doel de markten te leren kennen. Vervolgens voegt Irma daar astrologische cycli en horoscopen aan toe om de tendensen te verfijnen en op een dieper niveau te snappen. Lees hier verder>>

Nog twee weken om in te schrijven voor de beste prijs! De Merriman Market Timing Academy begint weer vanaf 16 januari 2021

Dit is pas de tweede keer dat het wordt aangeboden sinds het afstuderen van de eerste klas in 2014! Dit is een intensief tweejarig programma in de MMA Market Timing methodologie voor het analyseren en verhandelen van financiële markten zoals ontwikkeld door Raymond Merriman, C.T.A. (geregistreerd Commodities Trading Advisor bij de National Futures Association sinds 1982). Er zullen 8 cursussen zijn, elk bestaande uit 6-7 colleges, die elk 2-3 uur duren, op zaterdagmiddag/avond, beginnend om 13.00 uur, EST (19.00 uur CET). Er is een maand pauze tussen cursussen en 3 maanden pauze tussen het eerste en tweede cursusjaar. De lessen worden live online aangeboden via Zoom. De cursus wordt gegeven door Gianni Di Poce, MMTA afgestudeerd en leerling, en Raymond A. Merriman. De kosten voor het tweejarige programma bedragen $12.000, met een korting van 10% voor alle aanmeldingen tot en met 14 december 2020. Het is ook mogelijk om je in te schrijven voor een jaar ($6600), of zelfs een cursus ($1800) per keer. Voor meer informatie over de registratie en de vereisten om te worden geaccepteerd, kunt u terecht bij het MMMTA Tweejarig programma>>

MarketTiming-analist en professioneel belegger Irma Schogt: Een ieder die zich wil kunnen aansluiten bij de groep MMTA 1 – MMA-analisten die de markettimingmethode in de financieel-zakelijke / beleggerswereld gebruiken, kan ik de Merriman Market Timing Academy van harte aanbevelen. Vragen? Neem gerust contact met mij op>>>

Boek Forecast 2021

Het boek Forecast 2021 ligt op schema voor uitgifte op 15 december. Het is nu te bestellen voor €49,95 / US$ 55 plus verzendkosten en btw indien van toepassing. En voor een Ebook betaalt u natuurlijk geen verzendkosten. De meeste korting krijgt u als u de Forecast 2021 Bundel van zowel het gedrukte boek als het Ebook.

Onze verwachting is dat 2021 opnieuw een zeer belangrijk jaar zal zijn, waarin het ingaande lange termijnaspect van Saturnus-Uranus plaatsvindt van februari tot en met december 2021. Hoewel 2020 nog niet voorbij is, zijn verschillende voorspellingen uit het 2020-boek al uitgekomen. Voor een overzicht van het Forecast 2020 Boek tot nu toe, kunt u terecht op onze scorecard hier>>.

Gratis bij Forecast 2021: De Nederlandse AEX in 2021
Nederlands sprekenden die het Forecast 2021 (e)book aanschaffen, ontvangen 15 december per e-mail een gratis analyse in pdf van de Nederlandse AEX in 2021. De analyse van de Nederlandse AEX in 2021 ook los bestelbaar>>

Naast het Forecast-book komt er een aparte publicatie over de jaarlijkse trends voor de twaalf individuele tekens. Het is getiteld “Trends for the Twelve Signs 2021,” en zal worden geschreven door Antonia Langsdorf-Merriman en Raymond Merriman. Het boek “Trends for the Twelve Signs 2021” kan nu worden besteld.

Beheerd beleggen volgens de Markettimingmethode
De CyclusAnalyse & Planetaire Samenhang-Strategie (CAPS) belegt op basis van cyclisch en geokosmisch onderzoek door MMA-analisten. Er is een tijd om geld voor u te laten werken en een tijd om het te beschermen, is een bekende uitspraake. CAPS heeft daar inzicht in als geen ander en ontzorgt u in beide tijden. Lees verder>>

 

 

Irma Schogt van Markettiming.nl is verantwoordelijk voor de vertaling en verspreiding van de publicaties van Raymond Merriman in Nederland.

Op Markettiming.nl vind je ook de diverse diensten en services van Irma.

Disclaimer:
In tegenstelling tot wat sommige lezers veronderstellen, staan in deze column geen voorspellingen vermeld van mogelijke toekomstige bewegingen in verschillende financiële markten. Wat u wel columns mag verwachten, is een wekelijkse update van de verschuivingen in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld, in samenhang met de verschillende geokosmische factoren die ermee gepaard gaan. Deze gratis service is geschreven om de lezer inzicht te geven in de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten. Indien u op zoek bent naar concrete financiële voorspellingen voor de beurs, zal u ongetwijfeld uw gading vinden in ons gamma van nieuwsbrieven per abonnement, maar niet in deze gratis service.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

 

Irma SchogtVooruitblik op de week