Columns & Artikelen

{Advertorial} Royalty aandelen

by Tom Lassing on 28 december 2020

Wie fysiek goud als speculatie ziet, heeft de rol van goud niet begrepen. Veel beter speculeer je dan in goud ETF’s, maar ook dat is eigenlijk waanzin, want die ETF’s zijn geen goud, maar zijn belofte van een tegenpartij. Gaat die tegenpartij failliet, dan is je ETF waardeloos.

Wil je speculeren in de goudprijs, dan zijn goudmijn aandelen een veel betere plek. Je moet dan echter wel meer weten.

Naast een visie over wat goud gaat doen, moet je dan ook een visie hebben over wat die specifieke goudmijn gaat doen.

Meer werk, maar ook veel meer opbrengst als je dat goed doet.

Daarbij kan je in de goudmijnsector ook weer kiezen tussen grote goudmijnen, kleine goudmijnen en je kan kiezen voor bedrijven die naar goud zoeken. Vooral die laatsten zijn super speculatief. Vinden ze iets, dan kan de koers naar x 1000.

99 van de 100 bedrijven overkomt dat… niet.

U leest vooral over die ene die dat wel deed, maar realiteit is, die had u niet en u bent te laat…

Ik kies daarom voor Royalty bedrijven in de goudsector. Die zijn actief in goudmijnen, maar in feite komt het er op neer dat ze geld verstrekken aan andere goudmijnbedrijven en in ruil daarvoor een deel van de (toekomstige) omzet krijgen. Een beetje royalty bedrijf heeft dus meer dan 100 deelnemingen en ze hoeven alleen maar iedere maand hun hand op te houden.

Gaat er ergens een mijn dicht, dan scheelt het 1% van de omzet. Dat terwijl aandeelhouders in die specifieke mijn de omzet volledig zien verdwijnen.

Daarom bestaat de kern van mijn goud aandelen portefeuille uit royalty aandelen. Ik schreef er dit rapport over

NB. Reactie Edelmetaal-info: Tom schreef ook een interessant rapport over zilvermijnen en eentje over goudmijnen

Tom Lassing – Beursbox

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

Tom Lassing{Advertorial} Royalty aandelen