Columns & Artikelen

Silversqueeuze onmogelijk?

by Wilge on 3 februari 2021

In mijn vorige artikel schreef ik: Short Squeeze in zilver mogelijk? Natuurlijk, alles is mogelijk.
Eigenlijk had daar moeten staan Silversqueeze. Want voor een short squeeze heb je wel shorts nodig. Die moeten er voor zorgen dat de prijs wordt opgedreven als handelaren moeten voldoen aan hun verplichtingen. Door de acties op 1 februari zullen er vast wel enkele shorters uitgerookt zijn, maar om van een shortsqueeze te spreken moeten er echt meer shorters zijn. Shorters verwachten dat de prijs van het aandeel gaat zakken bijvoorbeeld om dat er een gerede kans bestaat dat een bedrijf failliet gaat. En zilver kan natuurlijk niet failliet gaan.

Zilver is ook geen bedrijf. Zilver kun je overal en nergens kopen. Is het bij de een op, dan ga je naar een ander, zo zeldzaam is het nu (nog?) niet. Het is ook niet aan 1 beurs genoteerd zoals Gamestop, daarnaast zijn er ook allerhande aan derivaten en andere producten (zoals zilvermijnaandelen) rond zilver te koop. Dus degene die geen 10 of 100 kilo aan zilver in huis wil hebben, maar toch wil mee profiteren van de vermeende shortsqueeze kochten leuk wat mijnbouwaandelen of in Nederland turbo’s, dan kon je toch profiteren, maar je helpt daarmee een shortsqueeze niet echt. Een met zilvergedekte ETF zoals de SLV is natuurlijk wel een optie. Hoewel de vraag is of de door hen gekocht zilver ook daadwerkelijk geleverd is of dat het bijvoorbeeld alleen uitgeleend is.

Gamestop is gekelderd en heeft veel beleggers berooid achtergelaten. Vooral zij die te laat kochten en te laat verkochten (2xFOMO!) Grote verliezen zijn geleden. Willen die beleggers – of eigen speculanten/gokkers – nog wel meedoen met een dergelijk zilversqueeze? Voor de echter zilverinvesteerders is het geen probleem om nog wat extra zilver in huis te hebben.

Nog een idee: een speculant heeft er geen last van als een bijna failliet bedrijf gebruikt wordt om de grote jongens een oor aan te naaien. Maar bij zilver is dat wel anders. Zilver is nodig voor sieraden, mobieltjes en allerhande elektronica in bijvoorbeeld auto’s enz. Dus je snijdt hiermee ook in je eigen vingers.

En nadat zilver op maandag zo’n 7 a 9 procent steeg, diverse mijnbouwers met meer dan 20% de lucht in vlogen is die hele stijging weer te niet gedaan. Dus ook hier heb je weer verliezers. (2xFOMO)

Veel silverbulls zijn ook van mening dat zilver ook uit zichzelf wel zal stijgen, dus waar maken we ons druk om. Zilver heeft de Reddit-Meute niet nodig!

Gooien de ‘Reddit-meute’ de handdoek in de ring? Gaan anderen het overnemen, nu er op de zilvermarkt toch de nodige beroering is ontstaan? Is de strijd gestreden met de grote jongens die de zilverprijs onder controle houden? We gaan het zien!

Verzameld voor je tav dit onderwerp; links die verder ook te vinden zijn op de linknieuwspagina:

Er zullen ongetwijfeld meer artikelen hieromtrent verschijnen, je kunt de links dan terug vinden op de linknieuwspagina

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen?

GoldRush
Linders

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de disclaimer op deze pagina.

 

WilgeSilversqueeuze onmogelijk?