Columns & Artikelen

Rustig blijven zitten

by Maarten Verheyen on 02/03/2021

De correctie die we vandaag zien in de edelmetalen, is strontvervelend. Ze lijkt eeuwig te blijven duren en iedere keer als je denkt dat we terug ‘vertrokken’ zijn, volgt er weer een nieuwe daling.

Het maakt beleggers nerveus en onzeker.

En in feite is dat ook de bedoeling. De zwakke handjes worden losgeschud en enkel degenen die écht overtuigd zijn, zitten de rit uit.

Dit is waarschijnlijk waarom het een stierenmarkt heet. Als belegger zit je op de rug van een wilde stier en het is de kunst om te blijven zitten.

Ik probeer al sinds de zomer aan te geven dat zilver best naar $18-$19 kan vooraleer de rally verder gaat. Ook de voorbije weken ben ik dat blijven benadrukken. Kwestie van mentaal voorbereid te zijn op zo’n scenario.

Pas op, zilver HOEFT niet naar $18-$19, maar het kan wel op basis van de Fibonacci-retracements.

 

En nu we toch bezig zijn over Fibonacci, geef ik je ook meteen deze voor goud:

 

Eens de correctie achter ons ligt, komen we terecht in een heel opwindende fase van de stierenmarkt. In Elliott Wave spreken ze dan over de “third of the third”.

Dit is de fase waar de trend accelereert en de stijging flink aan momentum wint. Dit is ook de fase waar het grote publiek (eindelijk) interesse zal tonen voor de edelmetalen.

Dit is de fase die je echt niet wil missen, en beleggers die zich nu bang laten maken, lopen het risico om aan de zijlijn toe te kijken.

Dit is ook de reden waarom ik liever een beetje te vroeg koop. Ik weet wat eraan komt, en ik neem liever het risico om een beetje te vroeg te zijn, dan alleen op het perron achter te blijven terwijl de trein vertrekt.

Maar het belangrijkste is dat je als belegger comfortabel bent met de risico’s die je neemt.

En daar kunnen de Fibonacci-niveau’s je bij helpen. Ze geven je een idee van het neerwaarts potentieel.

Maarten Verheyen

Redactie Edelmetaal-Info: Maarten is oa redacteur bij Beurs Magazine. Binnenkort ontvangen de abonnees het maart nummer, maar alle abonnees kunnen ook de vorige edities inzien. En aangezien het ook gaat om lagere termijn beleggingen is dat natuurlijk heel prettig. Zo lees je in het februari-nummer van Beurs Magazine over:

  • De bear case voor bitcoin (door Maarten Verheyen)
  • De Big/Great Reset (door Willem Middelkoop)
  • Interview Cees Smit: zijn beleggers niet te euforisch aan het worden? (door Stefan Willems)
  • Is value investing dood? (door Bart de Schutter)
  • Wanneer verkoop ik mijn zilver? (door Maarten Verheyen)
  • Over speculeren, raketjes en gevallen engelen (door Stefan Willems)
  • Update over eerdere aanbevelingen

Doe jezelf Beurs Magazine cadeau

NB: Je kunt ook alle eerder uitgekomen nummers inzien, zoals het extra dikke januari nummer:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenRustig blijven zitten