Columns & Artikelen

Dit blijft niet duren!

by Nico Pantelis on 15 maart 2021

De rente blijft maar oplopen.

Dit zet druk op het financiële stelsel. Dat hebben we hier al vaker gezegd, in de voorbije weken.

Maar het aparte is: de markt stuwt de onderdelen die er last van moeten ondervinden, en verkoopt de onderdelen die ervan moeten profiteren.

We verklaren ons nader…

Oplopende rente gaat hand in hand met oplopende inflatie. Logisch, hoe meer geldontwaarding in het systeem, hoe meer vergoeding de markt vraagt.

En dat is de rente.

Hogere inflatie is voor bepaalde activa goed en andere weer slecht. Zo worden obligaties in de verkoop geplaatst, terwijl waardevaste activa zoals grondstoffen gegeerd zijn. Aandelen zitten een beetje in het midden, en doen in dit soort omstandigheden niet zo veel.

Maar beleggers blijven aandelen hoger stuwen, terwijl ze inflatiegerichte activa zoals goud in de verkoop plaatsen. Heel bizar.

We weten één zaak: dit blijft niet duren!

We denken dat de prijs van goud en andere edelmetalen binnenkort fors hoger gaat schieten. De eerste signalen kregen we in de afgelopen dagen al binnen.

Op de eerste plaats zien we de TIPS (inflatie gelinkte obligaties) opspringen, na een stevige correctie.

Hetzelfde signaal krijgen we uit de goudmijnsector.

Daar zagen we de HUI-index flink opveren in termen van goud.

Als goudmijnaandelen het beter gaan doen dan goud, dan weten we uit ervaring: zet je schrap voor een flinke spurt omhoog!

We denken nog steeds dat de goudmijnaandelen dé preferente inflatiebelegging zijn, naast crypto.

Goudmijnaandelen hebben een uitzonderlijke hefboom, en wat de meeste uit het oog verliezen is dat de sector nog steeds 3x hoger staat dan de bodem enkele jaren terug.

Advertentie: Dit is én blijft een zeer krachtig signaal!

Maandag gaan onze analisten van het Goud & Zilver Rapport aan het werk met dit signaal, en ze pakken uit met een gloednieuwe kooptip voor hun Selectielijst.

Opnieuw zoeken ze hun heil op bewezen terrein: een junior goudmijnaandeel in Afrika!

Dit zijn de meest achtergebleven bedrijven in de goudmijnsector, wereldwijd. Iedereen haalt er de schouders bij op, maar wij niet. We hebben riante winsten geboekt in Afrika, en we gaan dat blijven doen.

Onbekend maakt onbemind… We love it! 🙂

Activeer nu het Goud & Zilver Rapport en krijg maandag als eerste de nieuwste kooptip (JUNIOR) in de mailbox.

ACTIVEER GOUD & ZILVER

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisDit blijft niet duren!