Columns & Artikelen

Nog meer stimulus op komst

by Maarten Verheyen on 30/03/2021

Joe Biden vliegt er stevig in. Hij heeft nog maar pas zijn steunpakket van $1.900 miljard gelanceerd of zijn woordvoerster geeft al aan dat er nog een pakket aan Covid-maatregelen zit aan te komen.

Dat is dan nog bovenop het infrastructuurplan dat in het kort aangekondigd zal worden. Het zou hier gaan om $3.000 miljard.

En, wie gaat dat allemaal betalen?

De FED natuurlijk. Die zullen een tandje mogen bijsteken want de $120 miljard per maand die voorzien was, kwam sowieso reeds tekort.

Sinds Biden in het Witte Huis zit, deed de Fed al meer dan beloofd. De balans groeide met $180 miljard in februari en $162 miljard in de eerste drie weken van maart.

Biden zou nogal dwepen met de aanpak van FDR en Lyndon Johnson en lijkt geen limieten in de bestedingen te hanteren. Hij wil het land op korte termijn volledig transformeren, en dat mag wat kosten.

Het beleid van FDR resulteerde in een devaluatie van de dollar ten opzichte van de goudprijs, en enkele jaren na Lyndon Johnson moest Nixon de dollar loskoppelen van goud waarna de prijs explodeerde van $35 naar $850 naar ounce.

Als dit Biden zijn voorbeelden zijn, dan mogen we ons als goudbelegger nog aan het één en ander verwachten!

Het zal in ieder geval interessant worden om te zien hoe de Federal Reserve reageert op de eerste inflatiecijfers.

In normale omstandigheden zou de centrale bank meteen op de rem gaan staan om de inflatie in te dammen, maar dat lijkt me momenteel niet vanzelfsprekend.

Niet alleen moet de Fed de plannen van Biden financieren, maar er is misschien ook extra geld nodig om de rente te controleren. De fameuze Yield Curve Control.

Dat plaatst meteen ook de opmerkingen van de Fed dat een eventuele opstoot van inflatie tijdelijk zal zijn in het juiste perspectief.

Wie tussen de regels kan lezen, beseft meteen dat men de inflatie niet zal afremmen.

Een betere omgeving voor de edelmetalen is eigenlijk niet meer denkbaar.

En met de correctie in zilver is het een mooi moment om de posities weer wat uit te breiden.

Koop hier je zilver

Maarten Verheyen

Redactie Edelmetaal-Info: Maarten is oa redacteur bij Beurs Magazine. Vandaag viel het beursmagazine van April op mijn digitale deurmat.

Het april-nummer van BeursMagazine bevat de volgende onderwerpen:

  • De keerzijde van een beurscrash (door Bart de Schutter)
  • Lessen voor beginnende beleggers: interview met Bart Goemaere
  • Veruit de goedkoopste sector op de beurs (door Maarten Verheyen)
  • Wisdom of the crowds: over kotsen, investeren in infrastructuur en fake Chinees onderwijs (door Stefan Willems)
  • Speciale update voor GSX Techedu: Short op GSX Techedu staat stevig in de winst. Wat nu? (door Stefan Willems)
  • Amerika accepteert SDR als nieuwe fiatvaluta (door Willem Middelkoop)
  • Update over eerdere aanbevelingen

maar alle abonnees kunnen ook de vorige edities inzien. En aangezien het ook gaat om langere termijn beleggingen is dat natuurlijk heel prettig.

Doe jezelf Beurs Magazine cadeau

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenNog meer stimulus op komst