Columns & Artikelen

Is de SilverSqueeze mislukt?

by Maarten Verheyen on 31/03/2021

Het is eind maart en zilver noteert nog altijd geen $50 per ounce … de SilverSqueeze bleek dus een maat voor niets?

Dat is in het kort de conclusie die ik beleggers op social media zie maken.

Niet zo snel zou ik zeggen!

Ik vertelde je eerder al over de leveringsproblemen van de Perth Mint en alhoewel ze zelf via de site aangeven géén tekort te hebben aan zilver, geldt er via de webshop een beperking van amper 10 kilo zilver per aankoop.

Toch behoorlijk opmerkelijk voor een partij die claimt geen tekorten te ervaren. Je zou toch denken dat een handelaar zoveel mogelijk wil verkopen, nietwaar?

De SilverSqueeze is dus wel degelijk zichtbaar en wat er nu concreet staat te gebeuren, is dat partijen die tekorten ervaren in de markt op zoek moeten naar fysiek zilver.

Dealers zoals de Perth Mint zullen in de fysieke markt moeten bieden op zilver om zo de leveringsproblemen het hoofd te bieden.

Waar in het verleden de papieren zilverprijs de fysieke prijs bepaalde, wordt het straks precies andersom!

De SilverSqueeze maakt zo een einde aan de papieren manipulaties waardoor de prijs van fysiek zilver eindelijk weer via de vrije markt gevormd kan worden.

Ik verwacht dan ook de zilverprijs de komende weken en maanden verder zal oplopen door de fysieke vraag van handelaren die niet aan de verplichtingen kunnen voldoen.

Maarten Verheyen

NB Redactie Edelmetaal-Info. Wellicht heeft Maarten mijn vertwijfeling gelezen in het 1 kwartaaloverzicht van 2021. Hij geeft hierboven in ieder geval wel antwoord op mijn vraag: Ben ik te pessimistisch?

Redactie Edelmetaal-Info: Maarten is oa redacteur bij Beurs Magazine. Vandaag viel het beursmagazine van April op mijn digitale deurmat.

Het april-nummer van BeursMagazine bevat de volgende onderwerpen:

  • De keerzijde van een beurscrash (door Bart de Schutter)
  • Lessen voor beginnende beleggers: interview met Bart Goemaere
  • Veruit de goedkoopste sector op de beurs (door Maarten Verheyen)
  • Wisdom of the crowds: over kotsen, investeren in infrastructuur en fake Chinees onderwijs (door Stefan Willems)
  • Speciale update voor GSX Techedu: Short op GSX Techedu staat stevig in de winst. Wat nu? (door Stefan Willems)
  • Amerika accepteert SDR als nieuwe fiatvaluta (door Willem Middelkoop)
  • Update over eerdere aanbevelingen

maar alle abonnees kunnen ook de vorige edities inzien. En aangezien het ook gaat om langere termijn beleggingen is dat natuurlijk heel prettig.

Doe jezelf Beurs Magazine cadeau

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenIs de SilverSqueeze mislukt?