Columns & Artikelen

Overzicht indices en edelmetalen mei 2021

by Wilge on 01/05/2021

‘In de schaduw van Bitcoin maakt Goud een stille comeback’, nee, deze titel is niet van mij maar staat boven dit artikel op Beursduivel. En zo is dat.

Terwijl de focus van velen op de crypto’s ligt, stijgen de edelmetalen rustig door. En zo zien de beleggers in de edelmetalen dat graag. Ze hebben immers hun fiatgeld in deze grondstoffen op geslagen.

De edelmetalen en mijnbouwers

Toch zijn we met goud en zilver nog niet waar we wezen moeten, namelijk een hogere score dan waar we op 1 januari mee begonnen. Deze edelmetalen staan dus in schril contrast met de scores van Rhodium, Platina en Palladium. Van de silversqueeze zien we dus ook niet veel van terug. Wellicht dat een 2e poging die die diverse zilververkopers hebben uitgeroepen wel wil lukken: een ieder wordt gevraagd om 100 ounce zilver te kopen op 1 mei.

Ondertussen stijgen de ‘onbekende’ edelmetalen Iridium door naar $6400 en Ruthenium door naar $450.

En ook met de mijnbouwers wil het nog niet echt vlotten, weliswaar hoger dan na het eerste kwartaal, maar we zien toch zo graag die hefboomwerking. Ook in de edelmetaalcompetitie zien we een voorzichtig herstel van de mijnbouwers.

Crypto’s

Na een flinke duikeling (wat snel hard en steil stijgt, zal ook snel en hard vallen) is de koers van bitcoin opgeveerd van net onder de 50.000 dollar naar nu weer bijna 60.000 dollar. En het is nu niet zo zeer dat bitcoin de alt-coins omhoog trekt, want die voortrekkers rol lijkt nu voor Ethereum te zijn weggelegd. Deze crypto had nauwelijks las van een daling, laat staan een duikeling. Ethereum reeg de afgelopen week weer de ene ATH na de ander ATH aanéén.

Main Indices

Ook hier ATH’s. Het geld klotst over de rand van de bankrekeningen en dan moet je geld betalen, dan maar liever gestoken in aandelen (of crypto’s).

De wateraandelen (PHO en CGW) scoren mooi hoger dan 10% en de REMX loopt in het spoor van de edelmetalen die oa worden gebruikt in de ‘nieuwe transitie energie’ en auto’s.

tot volgend maandoverzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeOverzicht indices en edelmetalen mei 2021