Columns & Artikelen

Mijn berg zilver

by Maarten Verheyen on 06/05/2021

Een blik op de onderstaande grafiek doet waarschijnlijk vermoeden dat je naar een nieuwe crypto kijkt, maar het is eigenlijk maar gewoon de prijsontwikkeling van hout.

Het is met hout niet anders dan met alle andere grondstoffen: een gebrek aan aanbod.

De grondstoffenprijzen stonden de voorbije jaren behoorlijk hard onder druk waardoor producenten de investeringen op een laag pitje hebben gezet.

En aangezien de investeringen van gisteren het aanbod van vandaag zijn, plukken we daar nu de vruchten van.

Daar komt dan nog eens bovenop dat centrale banken het systeem met een vloedgolf aan vers geld overspoeld hebben waardoor er steeds meer centen jagen op steeds minder grondstoffen.

De perfecte storm zeg maar, zoals af te lezen aan de grafiek.

Hetgeen we vandaag zien gebeuren met hout, zullen we straks ook bij andere grondstoffen zien.

Ja, ook in zilver.

Zeker in zilver! Want hier speelt naast de industriële vraag ook de vraag van beleggers.

 

Wie de zilvermarkt een beetje kent, weet dat stijgingen op een gegeven moment explosief worden. Zilver heeft de neiging om te ‘spiken’.

Zoals in 2011 toen de koers op iets meer dan een half jaar maal drie ging.

De rendementen in zilver worden op een relatief korte periode gerealiseerd en dan is ook enige alertheid nodig om op tijd je positie te verkopen.

Ik hou je zoals altijd op de hoogte!

Advertorial Mining Moonshots

Lezers van Beurs Magazine die op basis van mijn artikel over Eric Sprott’s edelmetaaldeposito’s aandelen Discovery Silver (ticker DSV) kochten, moeten weten dat ik de aandelen heb ingeruild voor een nieuwe ontdekking in Bolivië.

Ik leerde het aandeel kennen via Mining Moonshots en ik word eigenlijk steeds enthousiaster over dit bedrijf.

Ze zitten daar letterlijk op een berg zilver die nog een aantal keren groter lijkt te zijn dan de monster deposit van Discovery Silver.

Waar Discovery Silver op meer dan 1 miljard ounces zilver zit, zou het hier (volgens Crescat Capital) gaan om 1,5 tot 3 miljard ounces!

Een analist pakte uit met een eerste koersdoel van C$15,80.

Dat ligt 259% hoger dan de huidige prijs.

Maar … en nu komt het … dit koersdoel is gebaseerd op amper 800 miljoen ounces zilver.

De analist houdt ook geen rekening met het tingehalte in de ertsen. Crescat Capital meent dat dit tin op z’n minst evenveel waarde heeft dan het zilver.

En aangezien dit alles nog steeds te koop is aan ruwweg één derde van de waardering van Discovery Silver leek een switch mij wel een goede move. 

Sterker nog, ik hoop dat het aandeel nog eens flink corrigeert zodat ik mijn positie nog verder kan opdrijven.

Verdere info is te vinden in Mining Moonshots

Maarten Verheyen

Redactie Edelmetaal-Info: Maarten is oa redacteur bij Beurs Magazine. Het beursmagazine van mei is inmiddels beland op mijn digitale deurmat.

Het mei-nummer van BeursMagazine bevat de volgende onderwerpen:

  • De aandelenbelegger en inflatie (door Bart de Schutter)
  • Hoe beleggen in een wereld vol inflatie? interview met Philippe Gijsels
  • Niemand wil iets te maken hebben met deze sector en dat maakt het de ultieme contrarian-play voor beleggers op zoek naar monsterwinsten! (door Maarten Verheyen)
  • De wereld van Willems: over koffie, Belgische overnames, de huid van zwangere vrouwen en coronamedicijnen (door Stefan Willems)
  • Update over eerdere aanbevelingen

maar alle abonnees kunnen ook de vorige edities inzien. En aangezien het ook gaat om langere termijn beleggingen is dat natuurlijk heel prettig.

Doe jezelf Beurs Magazine cadeau

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenMijn berg zilver