Columns & Artikelen

Goud- en zilvermijnaandelen weer ‘hot’

by Nico Pantelis on 27 mei 2021

Steeds meer beleggers keren langzaam maar zeker terug naar de goud- en zilvermarkt. Dit heeft alles te maken met de indrukwekkende prestatie van de edelmetalen. Zo wisten de goud- en zilverprijs twee maanden geleden een stevige bodem neer te zetten en op dit moment noteren ze aan het hoogste niveau sinds het begin van dit jaar. Toch blijven diverse goud- en zilvermijnaandelen nog achter in deze feestvreugde.

Het jaar 2020 mag gerust gezien worden als de wederopstanding van de edelmetalen. Tijdens het afgelopen jaar lieten de edelmetalen nog maar een keer zien dat ze uitstekend kunnen fungeren als veilige haven. En ondanks aanhoudende prijsrally op de aandelenmarkten wisten de edelmetalen tijdens de afgelopen weken ook goede zaken te doen.

Deze grafiek laat zien waarom goud- en zilvermijnaandelen weer ‘hot’ zijn

Beleggers kunnen niet om de goud- en zilvermarkt heen

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is er op dit moment zelfs sprake van een indrukwekkende uitbraak binnen de goud- en zilvermarkt. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Philadelphia Gold and Silver Index versus de S&P 500 index onlangs wist uit te breken. En daarmee kan er een vervolg gegeven worden aan de outperformance waar al sinds het jaar 2018 sprake van is. Deze Philadelphia Gold and Silver Index bestaat uit 30 toonaangevende edelmetaalmijnbedrijven.

Deze grafiek laat duidelijk zien dat goud- en zilvermijnaandelen op dit moment niet kunnen ontbreken in de beleggingsportefeuille. Er zou zelfs binnenkort sprake kunnen zijn van een versnelling bij de goud- en zilverrally. De beleggers die al wat langer meelopen weten dat het rendement in dat geval hard kan oplopen.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>

Voorbeeld van een alert van deze week:

Goud & Zilver Rapport – ALERT: Great Panther Mining

Nadat we slechts een maand geleden de SB-score op Great Panther verhoogden aangezien het bedrijf goedkoop leek als een call-optie op de goudprijs (hoge productiekosten zorgen bij een hogere goudprijs voor sneller accelererende marges), maar een negatieve interim update laat ons onze mening herzien.

>> DOWNLOAD ALERT

ETF Rapport – Mei 2021: We kopen een Crypto ETF!

Het is eindelijk zo ver. We vliegen de nieuwe maand goed aan met een verse aankoop voor onze Market Driven portefeuille: crypto! We hebben een Europese ETF gevonden die ons een ideale blootstelling geeft aan de cryptomarkt, na de enorme verkoopgolf van de voorbije weken.

>> download CRYPTO ETF

Met vriendelijke groeten,

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico PantelisGoud- en zilvermijnaandelen weer ‘hot’