Columns & Artikelen

Overzicht Indices – Edelmetalen mei 2021

by Wilge on 1 juni 2021

De rode kleur is uit de kolommen verdwenen. Toch hebben Rhodium en Bitcoin een flinke klap gekregen. Ze staan nog steeds bovenaan het lijstje, dus dat er veel vanaf is gegaan de laatste maand dat zie je niet direct. De mijnbouwers hebben ook een boost gekregen, vooral de XAU in deze valt positief op. de index van de kritische metalen consolideert al een tijdje rond de 80 dollar.

Daarom nog maar eens het staatje van vorige keer er bij geplakt:

je ziet wat er in een maand kon/kan gebeuren….

Enquête

Tot slot nog even kijken naar de verwachtingen die de enquête invullers hebben opgetekend voor 2021.

Wat goud aan het einde van 2021 zal kosten?

De grootste groep (57%) denkt aan een prijs van tussen de 2000 en 2500 euro, daar is het dus nog steeds het wachten op. De groep 7% heeft nu gelijk: een prijs tussen de 1700 en 2000. Maar het jaar is nog lang!

Zilver gaat goud outperformen?

Op dit moment dus wel, zilver in het groen, goud net aan in het groen. Gaat daar een vermeende silversqueeze nog verder aan meehelpen?

Gaat Bitcoin goud vervangen?

Wel, de discussie is weer wat opgelaaid zeker in een maand waarbij Bitocin bijna halveerde en goud uit het dal kroop. En zal vermoedelijk ook nog een tijdje duren, zeker als beiden overeind blijven.

tot volgend maandoverzicht,

Wilbert Geers – Webmaster Edelmetaal-Info

Dit artikel mag worden overgenomen mits er een bronvermeldende link naar Edelmetaal-Info.nl bij staat.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

 

WilgeOverzicht Indices – Edelmetalen mei 2021