Columns & Artikelen

80% winstkansen!

by Nico Pantelis on 7 juni 2021

We hebben het gevoel dat beleggers een beetje in slaap zijn gewiegd.

De aandacht voor de markten is in ieder geval volledig weggezakt.

Waarom? Omdat de zon schijnt? Omdat men de markt momenteel niet vertrouwt? Omdat men eindelijk een uitstapje kan maken zonder zorgen over corona?

Het blijft giswerk. Maar het feit is dat heel wat beleggers hun schouders ophalen voor wat er momenteel gebeurt in de markten.

We zeiden het eerder deze week al: dit zijn in de meeste gevallen de beste kansen om toe te slaan.

Want de feiten spreken het sentiment tegen.

In de afgelopen week, afgelopen maand en sinds de start van het jaar staat de S&P 500 hoger met respectievelijk 0,6%, 1,57% en 13,3%!

13,3% op de teller voor de grootste markt ter wereld. En we zitten nog maar in de eerste week van juni. Beleggers zijn er even niet bij, zo lijkt het.

Vergis je niet: deze markten maken zich op voor een warme zomer én een heet najaar.

Vorige maand lieten we u al weten dat onze indicatoren alle seinen op groen hebben staan. Daar is tot op heden geen verandering in gekomen, eerder het tegendeel.

De gevreesde uitbraak van de 10-jaarsrente in de VS bleef uit. Het bleef voorlopig bij de piek in maart, en ondertussen handelt de rente zijwaarts tussen 1,5% en 1,7%.

Misschien is dat de reden waarom beleggers in slaap worden gewiegd? Wie zal het zeggen…

Maar terwijl u niet oplette, gebeurde er wel degelijk van alles in de markt.

Het meest uit het oog springend voor ons was de olieprijs.

Die brak uit van haar corona-impasse.

Op de bovenstaande grafiek is goed te zien hoe de prijs van olie in de afgelopen week door de weerstand brak en inmiddels flirt met het niveau van 70 US dollar per vat.

Het is nog maar een goed jaar geleden dat je ruwe olie voor niets kreeg van producenten in de VS. Meer nog, ze betaalden je zelfs voor de afname van het ‘vloeibare goud’.

Sommige beleggers zullen zich de heisa nog kunnen herinneren. Door de abrupte implosie van de vraag naar olie door de corona, moesten producenten hun verse olie opslaan op iedere mogelijke plek.

Er lag zelfs een enorme vloot aan olietankers voor de Golf van Mexico, om al de overtollige olie op te slaan. Maar het mocht allemaal niet baten: olie overspoelde de markt. Bijna letterlijk.

De prijs daalde op een gegeven moment tot 0 US dollar. Sterker, de olieprijs ging zelfs negatief op bepaalde ogenblik. Jawel, u kreeg er geld bij als u olie kocht van de producenten in de VS.

Nooit eerder hebben we zoiets gezien. En al zeker niet voor de belangrijkste grondstof op onze planeet.

Vandaag zijn we ruim 12 maanden verder, en we staan ruim 70 dollar hoger dan het dieptepunt. Een indrukwekkende comeback.

Maar beleggers hebben er amper aandacht voor. Als je de gemiddelde belegger vandaag vraagt wat een vat olie kost, zal men eerst gaan nadenken, om vervolgens een ‘oude’ prijs van 50 dollar (of zoiets) te roepen.

Nee, beste lezer, olie staat weer aan de vooravond van een bijzondere rally.

Als we iets geleerd hebben van de olieprijs in het verleden, is dat het plots erg snel kan gaan bij een uitbraak… zowel naar beneden maar vooral ook naar boven.

Want de huidige episode in olie is niets nieuw. We hebben een vergelijkbare setup al een keertje gezien. Maar daarvoor moeten we wel meer dan tien jaar terug in de tijd. Naar de periode van 2006/2007.

Ook toen kwam de olieprijs uit een moeilijke fase. Dat is goed te zien op de onderstaande grafiek.

Olie dipte vlak na de jaarwisseling nog eens flink onder 50 US dollar per vat. Maar in de maanden nadien bleef de prijs oplopen, tot de historische uitbraak in het najaar van 2007.

Het kritische niveau was toen 80 dollar. Vergelijkbaar met de 70 dollar vandaag.

U kan zelf zien wat de uitbraak van olie in de maanden nadien veroorzaakte. De prijs schoot helemaal omhoog tot in de zomer van 2008, met een piek van bijna 150 US dollar per vat.

We hebben een sterk vermoeden – vooral omdat onze indicatoren op ‘groen staan – dat de olieprijs wel eens een bijzondere beweging kan maken in de komende maanden.

Een eerste prijsspurt naar 100 dollar zit wat ons betreft in de kaarten.

Vooral omdat we zien dat de vraag momenteel hard aantrekt vanwege de heropening van de economie, wereldwijd. Bovendien slinken de olievoorraden momenteel als sneeuw voor de zon.

Ook nu weer situeert zich het probleem van de oliemarkt in de VS. Vandaag produceren ze te weinig olie in vergelijking met de toegenomen vraag.

Voor corona zat de VS op ruim 13 miljoen vaten per dag. Vandaag is hun productieniveau nog steeds een ‘moeilijke’ 11 miljoen vaten. Dat is onvoldoende om de markten te balanceren.

En de grote vraag is of er snel extra toevoer komt uit de VS. De producenten likken er nog steeds hun wonden van het coronadebacle. Die zullen niet snel hun productie drastisch opschroeven.

OPEC staat bovendien ook niet te springen om de markt te overspoelen met hun olie. Ze willen graag een royale prijs, en ze zullen daarom de prijs graag zien oplopen in de volgende maanden. Een riante instroom aan verse dollars zijn erg welkom in het Midden-Oosten.

De sterren staan gunstig voor een hogere olieprijs.

We blijven uitgaan van een prijs tussen 100 en 150 dollar dit jaar!

Nu, in een dergelijke omgeving moet je niet gaan speculeren op de olieprijs zelf, want dat is niet eenvoudig. Je moet kennis hebben van de handel in oliefutures, een geavanceerd financieel product met een enorme hefboom.

Levensgevaarlijk voor de gemiddelde belegger.

Wat je moet doen om maximaal te profiteren van de aanstaande explosie in olie, is de juiste aandelen in de sector kopen.

En dan hebben we het niet zo zeer over de grote bekende producenten. Nee, we hebben het dan over de kleine spelers met een enorme hefboom op hun balans, als olie omhoogschiet.

Met kleine spelers bedoelen we niet enkel kleinere producenten, maar ook exploratiebedrijven die op zoek zijn naar nieuwe oliebronnen. Want de reserves in de sector slinken jaarlijks.

Maar bij Slim Beleggen kijken we nog verder dan enkel de oliesector. Aandelen in olie is één aspect. Maar als de olieprijs stijgt, stijgen andere relevante grondstoffen ook.

Denk bijvoorbeeld aan gas of uranium, maar ook substituten zoals palmolie.

Maar ook hier stopt het niet voor de analisten bij Slim Beleggen. Want als olie stijgt, dan worden alternatieven weer interessanter. De metalen die je nodig hebt voor zonnecellen, windmolens, …

Koperzinkaluminium, …

Als we dan het Grondstoffen Rapport van Slim Beleggen erbij nemen, dan is de blootstelling van hun Selectielijst maar liefst 80% aan olie.

Direct of indirect!

80% winstkansen als olie uitbreekt. Dat krijg je nergens, bij geen enkele research in de sector.

Voor een dergelijk hoog winstpercentage is een prijs van 499 euro niet veel geld.

Maar vandaag krijg je er niet enkel het Grondstoffen Rapport voor, maar nog eens 4 extra rapporten:

  • Technologie Rapport;
  • Goud & Zilver Rapport;
  • Groeimarkten Rapport;
  • Crypto Rapport.

Dit hele pakket is al te koop vanaf amper 499 euro.

En dan krijg je een volledig jaar alle maandrapporten + alle tussentijdse alerts.

Een massief aanbod van research, het hele jaar door.

En als je extra 200 euro bijlegt, dan krijg je een compleet extra jaar er bovenop.

Inderdaad, voor slechts 699 euro heb je twee jaar volledige toegang tot de beste kooptips in onze Trends van de Toekomst.

Dat is 70 euro per rapport, per jaar.

Dit is belachelijk goedkoop, dus doe er nu je voordeel mee!

 

ACTIVEER PRE-SUMMER SALE

Slim Beleggen

Slim Beleggen kent diverse afdelingen:

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Nico Pantelis80% winstkansen!