Columns & Artikelen

Zorgen over goud en zilver

by Maarten Verheyen on 12/07/2021

Of ik mij zorgen maak over de evolutie van de goud- en zilverprijzen?

Geen moment!

Het is namelijk heel erg simpel: Biden en zijn Democraten willen biljoenen dollars spenderen en die uitgaven worden gefinancierd via de balans van de FED.

Ja, maar al die discussies over “tapering” dan?

Wel, het ergste wat de FED kan gebeuren, is een gierende en oncontroleerbare inflatie. Wanneer dat gebeurt, zal men namelijk niet anders kunnen dan het gevoerde beleid loslaten.

En je probeert de inflatie voor een stuk te controleren door de “inflatieverwachtingen” te managen. Dan ga je dus roepen dat de inflatie maar tijdelijk is en dat men straks wel weer op de rem gaat staan.

Zolang de markt dat gelooft, behoud je de controle.

Laten we echter even serieus zijn, en analyseren wat “taperen” precies betekent.

Concreet zal de centrale bank dan minder staatsobligaties opkopen waardoor de overheid financieel droog wordt gelegd en Biden & co de broekriem stevig mogen aantrekken.

Is er echt iemand die zo’n scenario voor mogelijk houdt?

Dat Biden, die nu een dubbele meerderheid heeft met zijn partij, zijn kiezers gaat mededelen dat de tering naar de nering wordt gezet?

Ik geloof er geen fluit van, en als je een beetje gezond verstand hebt, besef je ook dat dit echt wel zeer onwaarschijnlijk is in deze setting.

Trouwens, het is misschien nooit heel expliciet uitgesproken maar tussen de regels door kan je in ieder geval lezen dat Biden hogere lonen wil voor de gemiddelde Amerikaan.

“Pay them more”, fluisterde hij recent op een persconferentie.

Biden wil meer geld in de zakken van zijn kiezers, en dat bereik je niet via een strakker monetair beleid.

Dus nee, geen zorgen hier.

De correctie in goud en zilver duurt dan misschien wat langer dan gewenst, en dat frustreert maar the big picture is wat mij betreft een inkopper.

Gezien de toenemende risico’s op de aandelenmarkten, biedt de huidige correctie dan ook een goede mogelijkheid om de edelmetaalposities nog wat uit te breiden.

Zowel goud als zilver bieden op lange termijn meer dan voldoende potentieel.

Koop hier je goud

Koop hier je zilver

Maarten Verheyen

 

Redactie Edelmetaal-Info: Maarten is oa redacteur bij Beurs Magazine. Het beursmagazine van juli is weer interessant met de volgende onderwerpen:

  • Mijn favoriete beleggingen voor 2021: een update (door Bart de Schutter)
  • Amazing Amazon (Rowan Nijboer)
  • Interview met Erik Geenen
  • Over bier, spareribs en beleggen in Belgische farma (door Stefan Willems)
  • Update eerdere aanbevelingen

maar alle abonnees kunnen ook de vorige edities inzien. En aangezien het ook gaat om langere termijn beleggingen is dat natuurlijk heel prettig.

Doe jezelf Beurs Magazine cadeau

Edelmetaal kopen? Onderstaande partijen leveren allemaal fysiek uit. Dan wel geven de nummers van de baren door die in de externe kluis liggen. Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Maarten VerheyenZorgen over goud en zilver