Columns & Artikelen

Goudmijnaandeel, uranium en bitcoin

by Tom Lassing on 17/09/2021

Gisteren leek ‘uit het niets’ een zeer negatieve dag voor uranium en goudaandelen te zijn ontstaan. Het kwam na een paar dagen feest voor dezelfde aandelen. Reden voor de daling van de goudaaandelen was een voorstel in het Amerikaanse congres om royalties te eisen voor mijnbedrijven die op federale gronden werken.

Men wil dat die bedrijven naast de al bestaande belastingen en kosten OOK nog eens een percentage van tussen de 4 en 8% van de opbrengsten aan de staat gaan afstaan. Een enorme verandering na 150 jaar gereguleerde mijnbouw in de VS.

Bitcoin naar $500.000

Cathie Wood denkt dat over vijf jaar bitcoin wel eens op $500.000 per stuk kan staan.  Het is koffiedik kijken.

ALS bitcoin de standaard factor in die markt blijft, dan is het mogelijk.  De vraag of natuurlijk OF bitcoin die prominente rol weet te behouden. Bitcoin heeft first mover voordeel, maar andere munten en blockchains hebben voordelen waaraan de bitcoin blockchain nu nog niet kan tippen.

Is de bitcoin community in staat de technologie van die techniek zo te verbeteren dat het de voordelen van die later ontwikkelde systemen kan overtreffen?

Er bestaat ook nog zoiets als de remmende voorsprong.  Latere technieken zagen waar de problemen lagen bij bitcoin en ontwikkelden juist op basis van die geconstateerde problemen.

De vraag is uiteraard of één van die latere ontwikkelingen het first mover voordeel van bitcoin weet te overwinnen.  ALS dat zo is, dan is 500.000 dollar voor een bitcoin vrijwel uitgesloten.

Het punt is, niemand weet het. Je kan dus wel wat roepen, maar meer dan aandacht zoeken en hopen dat genoeg mensen je gebrul gaan geloven is het niet.

Cathie Wood heeft heel veel posities die baat hebben bij een hogere koers voor bitcoin. het is dus haar belang om de hype zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te voeden. Realiseer je dat vooral ook.

Video mijnbouwaandeel

Edelmetaal-Info: Tom bespreekt in zijn video uranium, maar het overgrote deel bespreekt hij een goudmijnaandeel. En het leuke van deze video is dat hij je meeneemt langs alle facetten waar hij de koopwaardigheid van een aandeel op baseert. Lijkt me leerzaam.

Tom schreef een interessant rapport over zilvermijnen en eentje over goudmijnen, wellicht wat voor jou?

Tom Lassing – Beursbox

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Tom LassingGoudmijnaandeel, uranium en bitcoin