Columns & Artikelen

Nieuws week 47

by Wilge on 22/11/2021
[vrijdag 26 november – 10.00 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Het boek van Eric Mecking, Sander Boon en Frank Knopers over Bitcoin en Goud is uit. Monetaire geschiedenis: Van het Spaanse rijk tot de Amerikaanse dollarhegemonie. Wat kunnen we leren van de geschiedenis? Hoe werkt Bitcoin en wat is blockchain? En welke virtuele munten en technieken bestaan er? Waarom goud nog steeds belangrijk is en welke rol goud kan spelen bij een monetaire reset.

Goud herstelt weer wat en bevindt zich weer boven de $1800 op het moment van schrijven, terwijl de andere edelmetalen weer zakken in prijs. De crypto’s gaan ook niet geweldig. Olie staat nu 6% in de min, voor beleggers misschien jammer, maar voor de portemonnee van de burger beter. De AEX duikelt na de opening naar dikke rode cijfers: -3%

Madelon Praat: Hoge inflatie toch permanent? Gelijkenis hyperinflatie Turkije
De Nederlandsche Bank spreekt van hoger inflatie, die tijdelijk is, maar hoe tijdelijk, weet men niet precies. Inflatie zou volgens Klaas Knot terug kunnen keren naar een normaal niveau, echter gaat de hogere inflatie nooit meer uit de huidige prijzen. We zien gelijkenissen met de hyperinflatie in Turkije, waar de Lira rap haar waarde verliest. Ook bitcoin lijkt termijn te verliezen door onrust over de verloren Mt. Gox coins.

Crypto’s

De edelmetalen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen


[woensdag 24 november – 12.00 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Crypto’s hebben we daar nu een bodem gezien, en hoe ‘dik’ is die? Euthereum is al weer op de weg omhoog. Edelmetalen en mijnbouwers kijken wij knarsentandend naar. De AEX zakte de afgelopen 5 dagen met 3%. Weet de AEX boven dde 800 euro te blijven deze week?

Over de herbenoeming van Jerome Powel Schreef Jan-WIllem Nijkamp van Fintessa dit: Nog vier jaar Powell
Gisteren werd bekend dat Jerome Powell voor een tweede termijn van vier jaar wordt benoemd als gouverneur van de Federal Reserve. Geen onbelangrijke gebeurtenis daar centrale bankiers sinds de kredietcrisis een zeer voorname rol spelen in de economie en op de beurzen. En de Federal Reserve geldt nog steeds als de belangrijkste centrale bank. Feitelijk is de Fed niet alleen de centrale bank van de Verenigde Staten, maar van de wereld. De aandelenmarkten veerden aanvankelijk op om vervolgens, tegen het slot hun winsten toch weer in te leveren. De Nasdaq sloot zelfs met een verlies van 1,3 procent. De rente op zowel 2 als 10-jaars staatsleningen liep op. Lees verder!

De olie blijft nog onder de $80, maar de prijs zakt niet verder ondank de inzet van strategische voorraden .dAH meldt over olie: VS en andere grote landen zetten strategische olievoorraden in

Crypto’s

De edelmetalen

Het is weer zover en de volgers van Edelmetaal-info kennen het gevoel ook. Net als je denkt, ok, we gaan voor de volgende leg-up, knalt het weer in elkaar. En dan met een reden waarvan je denkt pfffff ‘Powell herbenoemt’, de edelmetalen down. Dat de goudprijs wat reageert op zo’n bericht, ok, maar waarom ook de witte edelmetalen. Ik heb het gevoel dat het dit jaar niet meer goed komt, de mijnbouwaandelen kletteren ook in elkaar. Over mijnbouwers gesproken: de edelmetaalcompetitie nadert haar einde en sluit waarschinlijk op het laagste niveau van dit jaar as zaterdag.

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen


[maandag 22 november – 20.00 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De edelmetalen liepen vandaag een forse deuk op, of eigenlijk in eerste instantie alleen de goudkoers, maar vooral palladium – met bijna -5% – volgde goud, helaas en merkwaardig toch weer. Jim en Neils weten wel waarom goud zo zakte

Aan de daling van de crypto’s lijkt een einde te zijn gekomen, dacht ik vanmiddag voorzichtig, maar dat lijkt de laatste uren toch niet het geval, ik zie weer veel rood. De olieprijs zakt een beetje verder. Slim Beleggen: Is de stijging bij de olieprijs definitief ten einde gekomen?

Crypto’s

De edelmetalen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, dan zal dat altijd er boven worden gezet, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 47