Columns & Artikelen

Nieuws eerste week januari 2022

by Wilge on 03/01/2022
[vrijdag 7 januari – 13.30 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De mainindices als de AEX moeten de eerste week van het jaar een flinke veer laten, hoewel de laatste dag van de week nog niet voorbij is, ziet het er niet rooskleurig uit.

Flinke klappen gisteren voor uraniumaandelen. 40% van alle uranium komt uit Kazachstan. Zou het daarmee te maken hebben? Dan zou de prijs toch juist omhoog gaan? Jack Hoogland blijft in uranium-aandelen geloven: Dit gaat nóg harder knallen! (tweede helft artikel). Is dus voor beleggers die geduld kunnen opbrengen!

Ook goudmijnaandelen deden het gisteren slecht net als de goudprijs zelf, die weer onder de radar van 1800 dollar verdween. Veel analisten denken dat de FED hier debet aan is.

Nog slechter deden de crypto’s het. In 7 dagen tijd 10 tot 20% eraf. Wat wel stijgt is olie, en dat is nou net niet degene die voor mij moet stijgen. Ik heb geen ‘olie-aandelen’ maar moet wel tanken zo af en toe.

Als je wilt kopen, moet je wel cash hebben, aldus Maarten Verheyen in: Show me the cash

En Edin Mujagic verwacht:
2022 wordt het jaar van inflatie én volatiliteit

Crypto’s

De edelmetalen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen

[woensdag 5 januari – 16.00 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Goud had het direct moeilijk in de eerste dagen van het jaar en dook zelfs onder de 1800 dollar, de andere edelmetalen met zich meenemend. Echter dat was van korte duur, de prijzen zijn weer waar we december op verlieten. Crypto’s komen nauwelijks van hun plaatst, (althans voor crypto-begrippen, daar kijken we niet op een procentje meer of minder). De AEX staat rond de 800 euro. De olie boven de 78 dollar alweer….

Om het een en ander goed met elkaar te vergelijken (oa Edelmetalen versus andere koersen) heb ik een nieuwe pagina in het leven geroepen: Edelmetaal-info – marktbeeld Ik ben al een heel eind, maar het moet meg een beetje ‘gefinetuned’ worden. Mocht je een goed idee hebben voor deze pagina, dan houd ik me aanbevolen: mailen dus!

Maarten Verheyen schreef dit over zijn rendement: Geen fantastisch jaar, maar gezien de totale malaise bij de mijnaandelen valt het allemaal behoorlijk goed mee.
Het is dankzij Peabody Energy en Pantheon Resources dat de portefeuille toch nog met twee cijfers vooruit ging. Beide aandelen werden door mij besproken in Beurs Magazine.

Hollandgold: Negatieve rente op spaargeld vanaf €5.000

Een mooie plaatje, let wel in dollars!

Crypto’s

De edelmetalen

Heel weinig nieuws over de edelmetalen te vinden de afgelopen dagen in de media, 2 kleine berichtjes:

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen

 


[maandag 3 januari – 15.00 uur] uitgebreide update

We starten dit nieuwe jaar met de wens dat alles weer wat genormaliseerd gaat worden en escalatie in maatschappij en economie mogen uitblijven. Persoonlijk voor jullie allemaal een gezond en geslaagd jaar toegewenst!

Wilbert – webmaster Edelmetaal-info.

Vanmorgen eerst 2 columns geplaatst van Robert Broncel en de zilveranalyse van Roy Martens. Daarna het Jaaroverzicht 2021 afgemaakt en online gezet. Tevens heb ik een start gemaakt van een nieuw initiatief. Op deze pagina ga ik een vervolg geven van mijn maandelijkse overzicht. Neem vast een kijkje, maar we zijn nog niet klaar, als de pagina klaar is meld ik dat uiteraard.

Slim Beleggen heeft nog een mededeling:

Beste belegger, Stop! Laat alles vallen… Want we hebben fantastisch nieuws voor u op deze eerste maandag van 2022.

Een fire sale van de VIP 2021 actie!

Heel wat lezers lieten ons in de voorbije weken weten dat ze graag VIP wilden worden, maar geen interesse hadden in een (extra) Apple toestel. Wel, voor iedereen die alsnog wil VIP’en, is dit de ultieme kans. Geen gelikte promopagina’s of andere toeters & bellen. Maar simpelweg de maximale korting Tot -80%!

Algemeen marktbeeld

Het marktbeeld na het eindejaarsweekend. We starten met hogere prijzen voor aandelen. Olie blijft een beetje rond de 75 dollar. Helaas gaan de edelmetalen al direct naar beneden, terwijl de crypto’s wel op een heel kleine plus kunnen rekenen. In de links hieronder veel terugblikken naar 2021 en uiteraard vooruitkijken naar 2022.

 

Crypto’s

De edelmetalen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

 

De video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, dan zal dat altijd er boven worden gezet, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws eerste week januari 2022