Columns & Artikelen

Nieuws week 2

by Wilge on 10/01/2022
[maandag 10 januari – 11.00 uur] uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Olie wederom rond de 80 dollar en er wordt al gespeculeerd op een 100$. De Telegraaf noemt Kazachstan als mogelijke oorzaak van aanhoudende hoge olieprijzen.

Edelmetalen gingen net als de crypto’s en de mainindices lager de week uit. Volgens de ‘eerste 5 dagen theorie’ zouden de mainindices dan ook negatief het jaar uit gaan. (80-85% juist) Zou dit ook gelden voor de edelmetalen. Daar is helaas geen info over, maar we gaan dat dit jaar goed bijhouden! Heb je de nieuwe pagina hiervoor al gezien?

Over inflatie:

Beurs Magazine presenteert haar januari nummer: In deze nieuwsbrief treft u de volgende onderwerpen aan:

 • Een stand van zaken (door Bart de Schutter)
 • Jaarspecial: Het jaaroverzicht van Willems en waarin te beleggen in 2022 (door Stefan Willems)
 • Interview Maarten Verheyen: een blik op het beleggingsjaar 2022 (door Stefan Willems)
 • Jaarlijks 10% tot 13% aan dividendrendement, uitbetaald in de sterkste munt van de wereld? (door Maarten Verheyen)
 • Update over eerdere aanbevelingen

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

CryptoTraders: David: Waarom ik bullish ben op goud + Bitcoin update!
In deze nieuwe video bespreek ik waarom ik behoorlijk bullish ben op goud en hoe dit past in het grotere macro-economische plaatje. Daarnaast leg ik uit waarom ik de komende tijd goud een groter onderdeel ga maken van mijn portfolio. In het tweede deel van deze video geef ik ook een Bitcoin update

Overige NL-edelmetaallinks, heel weinig dus:

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

ZEAL: Big Gold Breakout Nearing
Gold is nearing a major technical breakout from a massive chart formation.  This classic pennant is a type of continuation pattern, a long high consolidation which gold climbed into from below.  Thus odds heavily favor this tightening pennant resolving to the upside, gold surging above upper resistance.  That breakout will work wonders for battered gold sentiment, quickly reversing herd psychology from bearish back to bullish.

Kitco ‘David Erfle’: 10 reasons to be bullish the gold complex in 2022
With bearish gold headlines making the rounds as the new year came to a close last week, you would think bullion was down double-digits in 2021. But after gaining a stellar 18% in 2019, then another 24% in 2020, the gold price consolidated those huge gains as much as 20% by Q2/2021 and ended last year down just 3.5%.
10 reasons: Inflation, Real interest rates, The Federal Reserve’s, Geopolitical fears, The global economy, Cycle, Gold buying has risen dramatically, Buying gold by central banks, Commodity traders, Gold mining equities

Overige Engelstalige links:

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers

Streetwise: The Critical Investor Shares His Top 7 Picks for 2022:

  • World Copper Ltd. (WCU.V)
  • Aztec Minerals Inc. (AZT:TSX.V; AZZTF:OTCQB)
  • Baselode Energy Corp. (FIND:TSX.V; BSENF:OTCQB)
  • Argentina Lithium and Energy Corp. (LIT:TSX; PNXLF:OTC; OAY3:FSE)
  • Champion Iron Ltd (CIA:ASX)
  • Dolly Varden Silver Corp. (DV:TSX.V; DOLLF:OTCQX)
  • Goldshore Resources Inc. (GSHR:TSX; GSHRF:OTC:F:8X00)

Overige links naar mijnbouwnieuws:

Andere grondstoffen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, dan zal dat altijd er boven worden gezet, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 2