Columns & Artikelen

Was de crypto markt een luchtbel?

by Tom Lassing on 11/01/2022

Nu de koersen van de nodige crypto munten zwaar corrigeerden, komen de beren weer boven het maaiveld. Het was allemaal maar een luchtbel, een tulpenmanie… Maar is dat ook zo?

Ik zit hier zelf tweeslachtig in.

Realiteit is dat veel investeerders crypto’s zien als het nieuwe goud. Een mogelijkheid om los van het bestaande monetaire systeem te komen en je geld en kapitaal daarbuiten toch meer waar te laten worden. Op zich klopt dat en achteraf bezien heeft iedereen die dat tijdig deed gelijk gekregen.

Maar… De huidige sceptici hebben ook gelijk. Er is immers nog geen enkele cryptomunt echt doorgebroken als betaalmiddel.

Wanneer kocht jij wat met je cryptomunt?

Slechts een enkeling heeft de munten ook al op die manier ingezet. De vervanging van goud als veilige haven moet nog maar blijken. Zo ver is het in mijn ogen nog niet. Het is immers nog ongetest.

De wereld is toe aan crypto munten, maar de wereld is ook toe aan de bewezen en beproefde veiligheid van goud. De meeste financieel onderlegde consumenten realiseren zich wel wat de risico’s zijn van spaargeld in de vorm van euro’s.

De meerderheid echter nog niet. Daarin schuilt een gevaar en een kans.

Het gevaar is dat die groep euro spaarders straks hun vermogen door inflatie in rook ziet opgaan. Als dat gebeurt, dan hebben we allemaal een probleem, want hun omzet valt dan weg en crypto’s kunnen en durven ze dan ook niet meer kopen.

OF… en dat is de kans… de grote groep euro spaarders zien in crypto’s alsnog en net op tijd een mogelijkheid om los te komen van het inflatie gevaar van de euro. In plaats van goud kiezen ze dan mogelijk (ook) voor crypto’s.

In dat geval is dit voor de cryptomunten slechts een tijdelijke dip, want de grote groep heeft de potentie om crypto’s nog weer een keer naar nieuwe records te jagen.

Tom schreef een interessant rapport over zilvermijnen en eentje over goudmijnen, wellicht wat voor jou? Of heb je al gehoord van x10 beleggen met visie van Tom?

Tom Lassing – Beursbox

Wil jij je verder verdiepen of traden in crypto’s? Kijk dan eens hier:

In X10 met crypto streven Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy en Harm van Wijk van Beleggen.com naar een vertienvoudiging binnen een jaar met crypro. Bij het programma laten we precies zien wat we doen en waarom. De acties zijn eenvoudig kopieren zodat ze een vrij en onafhankelijk leven creëren.

Of:
AllesOverCrypto is een zeer populaire website als het gaat om cryptocurrency’s en blockchain. We bestaan sinds 2017 en trekken maandelijks tienduizenden bezoekers die allemaal geïnteresseerd zijn in het leren over deze baanbrekende technologie.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Tom LassingWas de crypto markt een luchtbel?