Columns & Artikelen

Nieuws week 2: woensdag

by Wilge on 12/01/2022

woensdag 12 januari – 10.30 uur uitgebreide update

Vooraf: ik zal vanaf heden elke nieuws-update op een aparte columnpagina zetten. Dat is toch wat overzichtelijker. Je kunt zo’n 2 tot 3 updates verwachten per week, niet op vaste dagen en niet op vaste uren. Indien nodig meer, of een extra maar beperkte update.

Algemeen marktbeeld

In de vorige nieuwsupdate kreeg werd ‘de eerste 5 dagen theorie‘ vermeld. Daar kreeg ik een vraag en opmerking over. De opmerking is dat ook de beurswijsheid ‘As January goes, so goes the year.‘ bestaat. Dus we zullen aan het eind van de maand deze wijsheid bekijken en dan aan het eind van het jaar toetsen: ook voor de edelmetalen. Voor meer info verwijs ik graag naar deze pagina van IEX.

Gisteren werd bekend dat de consumentenprijsindex (CPI) met 5,7% steeg in december 2021, ten opzichte van december 2020. De jaarinflatie voor 2021 komt daarmee op 2,7%. Doordat de cao-lonen in 2021 met maar 1,8% stegen, leed de gemiddelde werknemer koopkrachtverlies.

De goudprijs begon gisteren ineens te stijgen (Powell in actie!) met in haar kielzog de andere edelmetalen. En dat zelfs met meer dan een procent! Dat is veel voor de goudprijs. Bij de crypto’s zijn we uitslagen wel gewend van meerdere procenten omhoog of omlaag per dag. Zo ook gisteren en daarmee gingen Bitcoin naar boven de $42000 en Etheruem boven de $3200. Ook olie ging fors omhoog en staat boven de $81.

Een update van het Marktbeeld 2022 vind je vandaag hier. Voorlopig: veel rood!

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

Wil jij je verder verdiepen of traden in crypto’s? Kijk dan eens hier:

In X10 met crypto streven Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy en Harm van Wijk van Beleggen.com naar een vertienvoudiging binnen een jaar met crypro. Bij het programma laten we precies zien wat we doen en waarom. De acties zijn eenvoudig kopieren zodat ze een vrij en onafhankelijk leven creëren.

Of:
AllesOverCrypto is een zeer populaire website als het gaat om cryptocurrency’s en blockchain. We bestaan sinds 2017 en trekken maandelijks tienduizenden bezoekers die allemaal geïnteresseerd zijn in het leren over deze baanbrekende technologie.

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Invezz: Goudprijs voorspelling vooruitlopend op Amerikaanse inflatiegegevens

    • De goudprijs blijft onder de $1.800, zelfs na een herstel op vrijdag.
    • In de nieuwe week ligt de focus op de Amerikaanse CPI gegevens.
    • De Amerikaanse inflatie zal naar verwachting in het snelste tempo in vier decennia zijn gestegen.

NB. Edelmetaal-Info: Het is duidelijk dat dit bovenstaande artikel is geschreven voordat gisteren de prijs van goud ging stijgen tot boven de $1820 (nu er weer onder). De stijging van de prijs van goud zat hem vooral in de uitspraken van fed voorzitter Powell (zie oa Kitco-links)

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

We blikken nog even terug naar 2021 met de Periodic Table of Commodities Return die VisualCapitalist jaarlijks maakt. De 4 edelmetalen bungelen onderaan:

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers

Andere grondstoffen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 2: woensdag