Columns & Artikelen

Nieuws week 3: woensdag 19 jan

by Wilge on 19/01/2022

Woensdag 19 januari – 8.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De mainindices gisteren een flinke procent omlaag, Olie weer een flinke procent omhoog. Goud nog wel boven de $1810 en zilver deed het beter, nu wat ruimer boven de $23. Crypto’s blijven volatiel en duikelden weer naar beneden.

Maarten Verheyen:  Praatjes (over inflatie)

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

Nu de koersen van de crypto’s niet omhoog willen en telkens weer terugvallen naar de $40.000 voor Bitcoin en $3000 voor Ethereum, slaat de twijfel toe. Geeft ook weer meer ruimte voor de ‘negatieve scenario’s’. Ga je nu juist nog verzilveren of koop je juist weer goedkoper in/terug? Verzilveren waarin? Goud, zilver, stablecoins, euro, dollar….?

Tweede druk van Van Goud tot Bitcoin nu overal verkrijgbaar!

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

1 klein berichtje slechts:

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Morris Hubbartt: Gold Stocks: Protect The Profits Hij presenteert een aantal TA grafieken oa van Newmont en Turquoise Hill Res. maar ook de SG60 SIL Chart:

Craig Hemke (Sprott): COMEX Gold Trade at Settlement NB Edelmetaal-Info: Interessant verhaal over manipulatie en rigging
Back in November, we noticed a surge in COMEX gold “Trade at Settlement” volume. This occurred at a time when total contract open interest and price were also rising, and it all preceded a sharp reversal in price two weeks later. This same scenario may now be playing out in January.Frankly, it’s too early to conclude whether or not we have discovered a new price manipulation technique. Let’s watch closely the rest of this month as the Feb22 contract goes off and the action shifts to the Apr22. Will price collapse again as it did in November? If it does, will we see another mass exodus out of spread volume and Large Spec long positioning?

Frank Holmes in z’n SWOT: UBS sees platinum prices rising to $1,150 per ounce by year-end
met behalve platina nieuws ook veel goud:

De overige links:

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Jack Hoogland over koper: Niet meer in voorraad!
Normaliter verwacht je dat de prijs van een grondstof daalt als gebruikers een tijd lang hun voorraad opmaken. Want zolang je voorraad opmaakt, hoef je niet te kopen. En wordt de vraag gedrukt. Op de grafiek hieronder zien we echter dat er bij koper sprake is van een unieke situatie. De voorraad koper is naar een dieptepunt gedaald terwijl de koperprijs juist aan het stijgen is. Nu er nauwelijks nog voorraad is om de prijs te drukken, is de weg vrij voor een forse verdere stijging van de koperprijs. Donderdag liet ik u al zien dat koersen van koperaandelen zijn uitgebroken. De weg is vrij voor zéér forse koersstijgingen in korte tijd. Lees hier nog even mijn artikel van donderdag!

Overige links:

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 3: woensdag 19 jan