Columns & Artikelen

Nieuws week 4: maandag 24 jan

by Wilge on 24/01/2022

Maandag 24 januari – 8.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

En weer ging er vrijdag een dikke procent af van de main-indices. De edelmetalen consolideerden. Olie verdween weer onder de $85, maar voor hoe lang?

Het bloedbad gaat natuurlijk over de crypto’s, daar is rond de 25% vanaf sinds de start van het nieuwe jaar. De crypto’s gingen het weekend in met soms wel meer dan 15% verlies. Dat ziet er heel rood uit en de mensen die kochten boven de $50.000 trekken vast de haren uit hun hoofd…. Kleine troost: in het weekend zakten de cryptovaluta niet verder, maar of we dan van een bodem kunnen spreken? De $40.000 voor Bitcoin en de $3000 voor Ethereum bleken ook flinterdun.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: The strategic case for gold: India

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Zeal: Gold Stocks Surge Back
The gold miners’ stocks surged back this week, blasting higher out of early-year weakness.  Those big-and-fast gains were fueled by gold’s own, which shot up without any news catalyst.  Seeing battered gold stocks showing signs of life has piqued traders’ interest, starting to shift sector sentiment back towards bullish.  These leveraged plays on gold have a long ways to run, as they remain technically-low and oversold.

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

InfoGraphic: Visualizing America’s Electric Vehicle Future

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 4: maandag 24 jan