Columns & Artikelen

Nieuws week 15: maandag 11 april

by Wilge on 11/04/2022

Maandag 11 april – 7.00 uur uitgebreide update

Mededeling: deze week zal er geen update op woensdag 13/4 zijn, maar op donderdag 14/4, Goede Vrijdag 15/4 slaan we ook over net als 2e Paasdag. Dan zal dinsdag een editie verschijnen en vervolgens donderdag 21/4 of vrijdag 22 /4. De eerst volgende nieuwsbrief zal verschijnen op donderdag 14/4.

Algemeen marktbeeld

We gingen nogal gevarieerd de week uit. Nasdaq verloor weer veel terwijl de andere main-indices in het groen bleven. De edelmetalen wonnen weer terrein met als koploper palladium 9% !! Lees hier onder wat er aan de hand is. De crypto’s kleurden ook flink rood met een opleving op zondag, die al weer te niet is gedaan. crude oil weer steeg, maar wel onder de $100 bleef.

De goud en zilver starten de week in het rood.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Analyse.be: Het belang van beleggen in grondstoffen in oorlogstijden

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

ZEAL: Gold-Stock Upleg Mounts
The gold miners’ stocks have powered higher lately, enjoying mounting upleg gains.  Their nice surge paralleled gold’s own, but they’ve increasingly outperformed in recent weeks.  The resulting bullish gold-stock technicals are naturally fueling more-optimistic sentiment, enticing traders back.  Their buying is supported by strong fundamentals, with gold miners earning fat profits at these high prevailing gold prices.

 

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot slot nog en speciale grafiek:

  • Meer links naar kritische en strategische metalen en mineralen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 15: maandag 11 april