Columns & Artikelen

Nieuws week 16: maandag 18 april

by Wilge on 18/04/2022

Maandag 18 april – 11.00 uur uitgebreide update

Mededeling: Ik heb toch tijd gevonden om vanmorgen de marktbeeld update te maken. Dus bij deze. Echter de volgende update is donderdag als mede de nieuwsbrief.

Algemeen marktbeeld

Hoe komen we het Paasweekend door, beleggingswijze gezien dan. Vanmorgen zagen we dat de edelmetalen fors in het groen stonden terwijl de crypto’s juist weer een veer moesten laten. Bitcoin onder de $40.000 en Ethereum onder de $3000, dat willen de de crypto’s bezitters natuurlijk niet zien. De ‘beloofde’ forse uitbraak is niet van de grond gekomen.

Helaas weten de olieproducerende landen nog niet veel extra op te pompen waardoor de Crude Oil prijs nog boven de $100 bivakkeert. De main-indices gingen rood het weekend in.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

IEX: Biedt zilver een goede bescherming tegen inflatie?
Naast goud wordt ook zilver door veel beleggers beschouwd als een mooie hedge tegen inflatie. Is dat beeld terecht? En op welke manieren kun je in zilver beleggen? In onzekere beurstijden en bij een oplopende inflatie zoeken veel beleggers hun toevlucht tot goud. Daarvoor zijn verschillende redenen. Het is een tastbare belegging, die niet zomaar in rook kan opgaan door een crisis of het faillissement van een bank.

Lynx: Wat zijn de beste goudmijnaandelen van 2021?

    • Newmont Corp
    • Barrick Gold
    • Newcrest Mining
    • Franco Nevada
    • Kirkland Lake Gold

Waarom ze het beste zijn in 2021 lees je hier!

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Jan Nieuwenhuijs: What You Need To Know About Physical Gold Supply And Demand
Much of the confusion regarding the gold price has to do with gold’s dual nature, being both a currency and a commodity. This confusion is removed when you realize that in terms of supply and demand dynamics gold trades more like a currency than a commodity. The major difference between gold and perishable commodities is their stock-to-flow ratios, measured by the above ground stock divided by annual production. Gold has a very high stock-to-flow ratio, while commodities like wheat have a low stock-to-flow ratio.

Ook recent van de hand van de Nederlander Jan Nieuwenhuijs:

Andere links:

Zeal: Gold Upleg Strengthening

World Gold Council: China’s gold market in March: the COVID-19 resurgence weighed on local demand

 

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Analyse.be: Beleggen in de trend van elektrische voertuigen via ‘rare earth’ metalen.{Registratie}

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 16: maandag 18 april