Columns & Artikelen

Nieuws week 16: donderdag 21 april

by Wilge on 21/04/2022

Donderdag 21 april – 8.00 uur uitgebreide update

Mededeling: vandaag de update van het marktbeeld, morgen dus niet. Ook de update van het wekelijkse marktbeeld overzicht is inmiddels geplaatst. Later ook vandaag de nieuwsbrief.

Algemeen marktbeeld

Onrustig. Begin deze week stegen de edelmetalen heel hard, tot goud net niet op $2000, maar zilver ver boven de $26. En kijk waar we nu weer staan. Zilver zelfs weer terug onder de $26. Waar die plotselinge uitbraak naar boven vandaan kwam, geen idee, net als dat ik geen idee heb waarom de edelmetalen weer terugvallen. De Crypto’s krabbelen weer op, Bitcoin boven de $40.000 en Ethereum weer boven de $3000. Crude Oil nog wel boven de $100 maar lijkt toch iets te zakken.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Silver Institute: Metals Focus World Silver Survey 2022 {PDF}

World Gold Council: India’s gold market in March: retail demand sluggish and imports tumbled

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Mining.com: Top 50 mining companies power through covid adding $1 trillion in value

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 16: donderdag 21 april