Columns & Artikelen

Nieuws week 17: maandag 25 april

by Wilge on 25/04/2022

Maandag 25 april – 8.30 uur uitgebreide update

Mededeling: Geen zilveranalyse vandaag door Roy Martens. Hij liet weten een flinke griep te hebben. Hij raad ons aan de TA van 2 weken terug te lezen, omdat die erg op  de situatie van nu lijkt.

Algemeen marktbeeld

Gingen de edelmetalen al dik in het rood het weekend in (overigens net als de main-indices), vanmorgen startten de edelmetalen ook weer in het rood. Goud net boven de $1900, maar erger nog: zilver, die duikt zelfs onder de $24. Platina alweer terug onder de $1000. Waar we wel blij mee kunnen zijn is de crude oil prijs, die zakte onder de $100. Ik hoop dat gauw aan de pomp te zien. Het lijkt wel of de oorlog in de Oekraïne is afgelopen en dat de inflatie en geldcreatie sterk is verminderd. Maar ik heb eerder het gevoel dat dat juist andersom is.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Zeal: Gold Stocks Still Running
The gold miners’ stocks are still running higher in a mounting upleg.  These sector gains accelerated into mid-April, spawning fears of excessive overboughtness.  While somewhat stretched, gold stocks’ leading benchmark remained nowhere near potentially-terminal levels.  So there’s still lots of room for this latest gold-stock upleg to keep powering higher.  Like usual its gains won’t be linear, but will flow and ebb with gold.

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 17: maandag 25 april