Columns & Artikelen

Nieuws week 17: woensdag 27 april

by Wilge on 27/04/2022

Woensdag 27 april – 9.30 uur uitgebreide update

Mededeling: komende 2 – 3 weken zal door samenloop van omstandigheden het marktbeeld zeer beperkt verschijnen. Columns zullen nog wel geplaatst worden indien aangeboden. Ook de komende 2 nieuwsbrieven zullen niet verschijnen. Vandaag nog wel. Het is even niet anders.

De maandupdate op 1 mei  schuiven we door naar voren en kun je hier bekijken.

Zoek je nieuws, bekijk dan deze pagina met de belangrijkste links!

Algemeen marktbeeld

Een kleine opleving bij de crypto’s is al weer te niet gedaan. Bitcoin onder de $40.000 en Ethereum onder de $3000. Goud schommelt rond de $1900 en zilver, platina en palladium zitten in zwaar weer. Crude Oil weer boven de $100 en de main-indices maakten ook gisteren weer dikke verliezen.

De dollar blijft wel fier overeind. Werd deze valuta jaren achtereen door diverse ‘goeroe’s’ gedoemd te gaan falen, het is juist nu een anker punt in de crisis waarin we nu zitten. Een crisis aan de ene kant veroorzaakt door de oorlog in de Oekraïne en aan de andere kant door de enorme kapitale monetaire blunders, waarbij we dus nu op de blaren moeten gaan zitten. Columnisten als Diederik Schmull en Robert Broncel waarschuwen hier al zolang voor als ze columns schrijven! lees hun laatste columns!

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Peak Prosperity: Chris Martenson: Gold and Silver Guide 2022

GoldHub: Global central banks flipped back to net sales in March

Frank Holmes: Gold SWOT: Gold is proving remarkably resilient, gaining almost 7% this year

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 17: woensdag 27 april