Columns & Artikelen

Nieuws week 18: vrijdag 6 mei

by Wilge on 06/05/2022

vrijdag 6 mei – 11.00 uur uitgebreide update

Mededeling: komende 1 – 2 weken zal door samenloop van omstandigheden het marktbeeld zeer beperkt verschijnen. Columns zullen nog wel geplaatst worden indien aangeboden. Ook de 1e nieuwsbrief van mei zal niet verschijnen. Het is even niet anders.

De maandupdate op 1 mei  schoven we door naar voren en kun je hier bekijken.

Zoek je nieuws, bekijk dan deze pagina met de belangrijkste links!

Algemeen marktbeeld

Bewogen dagen in de wereld en zeker ook op de beurzen en in financiële wereld. Gisteren was het helemaal raak op de beurzen, je hebt de rode cijfers van de mainindices vast wel gezien. Ook de energie wereld staat op z’n kop. Crude Oil steeg weer naar $110. Crypto’s en de edelmetalen zakten ook weer hard afgelopen week.

Dollar sterker of euro zwakker….  rentes omhoog

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

 

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Zeal: 29 april:Gold Investment Surging

WorldGoldCouncil: Gold Market Commentary
WorldGoldCouncil:
Gold ETF inflows slowed but remained healthy in April

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 18: vrijdag 6 mei